Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

Αστρικό Σώμα: The Astral Walker

Tο Αστρικό Σώμα, το ενεργειακό μας όχημα. Έχουν γραφτεί τόσα πολλά για αυτό και έχουν ειπωθεί ακόμη περισσότερα που κάνει κάπως πολύπλοκο το περιεχόμενο αυτού του κειμένου. Η αρχική μου σκέψη για αυτό ήταν να σας διηγηθώ μια προσωπική εμπειρία, όπου μέσα από μια αστρική προβολή που πραγματοποιήθηκε χωρίς τη θέληση μου το ενεργειακό μου σώμα απόκτησε πληροφορίες που υπό άλλες συνθήκες δεν θα μπορούσα να γνωρίζω.

Ίσως θα πρέπει να δούμε τα πράγματα από εκεί που αρχίζουν. Αρχικά η νεότερη επιστήμη υποστήριζε ότι στο σύμπαν δεν υπάρχει τίποτα παρά μόνο κενό, μέσα σε αυτό υπήρχαν οι πλανήτες και τα άστρα που μπορούσαν να παρατηρήσουν. Όταν όμως έφτασαν στο σημείο να μελετήσουν τις ιδιότητες που έχει το φως αναγκάστηκαν να αλλάξουν γνώμη. Σωματίδια που δονούνται παράγουν φως και κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατον να συμβαίνει αν το σύμπαν ήταν απλός ένα κενό.

Tο Αστρικό Σώμα

Έτσι θα γυρίσουμε πίσω στις θεωρίες των εσωτεριστών που μας λένε ότι στο σύμπαν υπάρχει παντού ύλη και τα άστρα και οι πλανήτες πλέουν σε έναν ωκεανό από Αιθέρα.

Αυτό λοιπόν τον ενδιάμεσο επίπεδο μεταξύ της αρχής των πραγμάτων και των ιδίων των πραγμάτων είναι ακριβός εκείνο που αποκαλείτε ως αστρικό επίπεδο. Αόρατο πάντα στα δικά μας γήινα μάτια που δεν έχουν, εκ φύσεως, την δυνατότητα να το αντικρίσουν.

Οι αιθέριοι ωκεανοί είναι η συνεκτική ύλη αυτή ενώνει τους κόσμους. Αυτή αποτελεί το μεσολαβητή ανάμεσα στο αόρατο και το ορατό, ανάμεσα στο πνεύμα και στην ύλη ανάμεσα στο εσωτερικό και το εξωτερικό του σύμπαντος.

Συμπυκνωμένη σε μάζες τεράστιες μέσα στην ατμόσφαιρα κάτω από την επίδραση του Ήλιου ενεργοποιείται. Όταν η γη την απορροφήσει μετατρέπεται σε μαγνητικά ρεύματα και όταν διεισδύσει μέσα στο νευρικό σύστημα του ζώου μεταδίδει την θέληση της στα μέλη τις αισθήσεις και στον εγκέφαλο. Στον άνθρωπο όμως είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα εκεί έρχεται να παρέμβει η δική μας θέληση όπου μπορεί να μεταμορφώσει το ρευστό αυτό ανάλογα με τις ιδέες του και έτσι έχουμε το ενεργειακό φόρεμα τις ψυχής.

Έτσι το αστρικό σώμα είναι αυτό που ζωοποίει όλα τα στοιχεία τα οποία αποτελούν το ανθρώπινο σώμα. Είναι το ακριβές αντίγραφο του φυσικού σώματος. Αποτελεί μια οργανική πραγματικότητα και έτσι διαθέτει τα δικά τις φυσικά όργανα τα κέντρα δράσης της που μπορούμε να τα εντοπίσουμε πάνω στον άνθρωπο.

Θα μπορούσαμε να πούμε χωρίς να υπερβάλουμε ότι το αστρικό σώμα μας προμηθεύει με την λειτουργία της αναπνοής.

Τα φυσικά όργανα που επηρεάζονται από αυτό είναι τα όργανα της αναπνοής και της κυκλοφορίας και όλα τα εξαρτήματα τους. Το αναπνευστικό όργανο κατανέμει τη ζωτική δύναμη σε όλα τα σημεία του οργανισμού και προμηθεύει στο ανθρώπινο σώμα τις αναγκαίες αρχές για την καλλιέργεια της νευρικής δύναμης. Το κέντρο δράσης του αστρικού σώματος είναι λοιπόν μέσα στο στήθος. Οι οργανικές λειτουργίες του διατηρούνται, κάτω από την επίδραση του ατμοσφαιρικού αέρα που μετατρέπεται από το αναπνευστικό σε ζωτική δύναμη.

Η ψυχή έχει ένα σώμα δεδομένο ανάλογα με τον καλό η τον κακό χαρακτήρα του, που διαμορφώνεται από την εσωτερική εργασία των ιδιοτήτων του. Ο Πυθαγόρας ονόμασε αυτό το σώμα, «Θείο φορέα της ψυχής» και έλεγε ότι το σώμα δεν είναι τίποτε άλλο παρά το χοντροκομμένο περιτύλιγμα. Με το να εφαρμόσουμε την αρετή, με το να υιοθετούμε την αλήθεια, με το να απέχουμε από κάθε τι ακάθαρτο, φροντίζουμε την ψυχή και το φωτεινό της σώμα.

Γιατί όμως μπορούμε μέσα από το αστρικό μας σώμα να λαμβάνουμε γνώσεις και πληροφορίες που δεν μπορούμε να γνωρίζουμε; Τι πραγματικά συμβαίνει στο αστρικό επίπεδο;

Εκεί λοιπόν είναι που υπάρχει η πρώτη ύλη της αρχικής ιδέας. Από εκεί προέρχονται πλήθος θετικές εικόνες της ιδέας αυτής εικόνες πάντα ταυτόσημες η μια με την άλλη μέσα από τη δράση αυτού του αρνητικού μέσα στην ύλη.

Κάθε οργανική η ανόργανη μορφή που εκδηλώνεται στις αισθήσεις μας προέρχεται από ένα ανώτερο πλάνο που θα το ονομάσουμε επίπεδο της δημιουργίας. Μέσα σε αυτό το επίπεδο υπάρχουν μόνο ιδέες και αρχές.

Ανάμεσα σε αυτό το επίπεδο και στο φυσικό κόσμο το αστρικό επίπεδο είναι επιφορτισμένο να δέχεται τις εντυπώσεις του ανώτερου επιπέδου και να τις υλοποιεί επιδρώντας πάνω στην ύλη.

Έτσι όλοι μας μέσα από το αστρικό μας σώμα είτε το θέλουμε είτε όχι έχουμε πρόσβαση σε ένα ανώτερο επίπεδο όπου μπορούμε να αντλήσουμε ιδέες και πληροφορίες υλοποιώντας τες στο φυσικό κόσμο δημιουργώντας έτσι την κοινή σε όλους μας πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου