Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Φρόντισε η σχέση σου να σε κάνει καλύτερο

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν η σχέση σου σε έκανε να κάνεις ένα restart στον εαυτό σου; Μια εκ βαθέων επανεκκίνηση που θα σε βοηθούσε να εξελίξεις το μέσα σου σε κάτι πιο όμορφο, πιο καλό, πιο ουσιαστικό. Σε βοήθησε η αγάπη του συντρόφου σου να αναγεννηθείς από τις στάχτες σου;  Ίσως αυτά μπορεί να μοιάζουν τρελά, παρανοϊκά σε κάποιον, διότι πολλοί αντιμετωπίζουν τη σχέση τους πολύ επιφανειακά, αλλά χωρίς υπερβολή είναι τα σημαντικότερα σε μια αληθινή σχέση. Είναι υψίστης σημασίας το έτερον σου ήμισυ να σου υποδείξει αρνητικές πτυχές του χαρακτήρα σου και να σε βοηθήσει να τις βελτιώσεις, χωρίς να αλλοιώσει τίποτα από την προσωπικότητα σου. Κάποιος θα πει -μα καλά γιατί να θέλει να με αλλάξει, γιατί είναι μαζί μου τότε; Το να σε καλυτερεύσει δε σημαίνει απαραίτητα πως θέλει να σε αλλάξει, αλλά πως νιώθει την επιθυμία να σε δει να κάνεις όλο και μεγαλύτερα βήματα στη ζωή σου.

Είναι πολύ δύσκολο, όμως, για έναν άνθρωπο να κατανοήσει αυτή την προσπάθεια του συντρόφου του. Χρειάζεται να «σκαλίσεις» πολύ τον εαυτό σου, ώστε να αποδειχθείς τα αρνητικά σου και να ζητήσεις από τον άλλον βοήθεια ούτως ώστε να μπορέσεις σιγά σιγά να τα απομακρύνεις από μέσα σου. Ασφαλώς σε κανέναν μας δεν αρέσει μια κακή κριτική, πόσο μάλλον όταν προέρχεται από τον έρωτά μας στον οποίο θέλουμε να δείχνουμε τέλειοι, αλλά το θέμα είναι πως ούτε είμαστε τέλειοι, ούτε και είναι ωραίο να είμαστε. Μπορούμε όμως να προοδεύουμε μέρα με τη μέρα, να ωριμάζουμε και να αποβάλλουμε συμπεριφορές που μόνο κακό θα μας προξενήσουν.

Φυσικά και όλο αυτό θέλει γερό στομάχι, θέλει ανθρώπους κατασταλαγμένους, ικανούς να ακούν και να προσπαθούν διαρκώς. Από την άλλη όλο αυτό θέλει και συντρόφους φύλακες-αγγέλους, που δε θα φοβηθούν να πουν την αλήθεια στους αγαπημένους τους, διότι θα ξέρουν ότι με αυτόν τον τρόπο να τους δώσουν ώθηση για την επίτευξη μοναδικών πραγμάτων.

Αν σε όλες τις σχέσεις τα άτομα ανακάλυπταν την καλύτερη πτυχή του εαυτού τους, τότε θα περιτριγυριζόμασταν από πραγματικά ευτυχισμένους ανθρώπους, χωρίς κόμπλεξ, χωρίς απωθημένα, χωρίς «εκκρεμότητες». Μόνο όταν αντιμετωπίζεις στα ίσα τον εαυτό σου, με όλους του τους δαίμονες, θα τον αγαπήσεις πραγματικά και στη συνέχεια θα έχεις τη δύναμη να αγαπήσεις και τους άλλους.

Αν μη τι άλλο, δεν είναι όλοι διατεθειμένοι να μπουν σε όλη αυτή τη διαδικασία και ίσως να μην το επιχειρήσουν και ποτέ. Άλλοι είτε επειδή θεωρούν ότι δε χρειάζονται υποδείξεις από κανέναν, άλλοι γιατί έχουν συμβιβαστεί και δεν τους νοιάζει το κάτι παραπάνω, άλλοι γιατί δε φαντάζονται ότι κύριο μέλημα μιας σχέσης οφείλει να είναι αυτό. Γιατί σε μια σχέση δεν είναι μόνο το σεξ και η καλοπέραση, είναι αυτό το κάτι παραπάνω που θα καταφέρει να την κάνει ασύγκριτη.

Άμα ρωτήσετε ένα ζευγάρι, το οποίο είναι χρόνια μαζί, να σας πει το μυστικό του αυτό ακριβώς θα σας πει -ο ένας έκανε καλύτερο τον άλλον. Σε μια απλή πρόταση συμπυκνώνεται όλο το νόημα του έρωτα και της αγάπης. Αν δεν υπάρχει αυτό το στοιχείο η σχέση μπάζει, φθείρεται και στο τέλος ευτελίζεται. Βέβαια για να είμαστε ειλικρινείς αυτό δε συμβαίνει σε όλες τις σχέσεις που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος στη ζωή του, παρά μόνο στις σημαντικές, τις αληθινές, σε εκείνες που τα αισθήματα ήταν βαθιά και η πρόθεση, γι’ αυτό το κάτι καλύτερο, τεράστια!  Ο καθένας γνωρίζει σε ποια περίπτωση αξίζει η προσπάθεια και σε ποια όχι!

Για όλα τα κεφάλαια της ζωής είναι αναγκαίο να δίνεις σκληρούς αγώνες, από τη στιγμή που γεννιέσαι έως το τέλος. Στο κεφάλαιο σχέση, όμως, φρόντισε να δώσεις το μεγαλύτερο αγώνα, γιατί η ευτυχία βρίσκεται αποκλειστικά και μόνο στην αγάπη, επομένως αξίζει να δώσεις όλο σου το είναι σε αυτό το κομμάτι και σίγουρα δε θα το μετανιώσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου