Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Ο έρωτας δεν είναι μονάχα σάρκα

Τα σούπερ κορίτσια δεν κλαίνε γιατί έμαθαν να παλεύουν και να αντιστέκονται στον πόνο. Πικρή λέξη ο πόνος μα συνάμα γλυκιά. Γλυκιά γιατί η ενδοσκόπηση που θα κάνεις και ο τρόπος που θα βελτιωθείς θα είναι αποτέλεσμα του πόνου που ένιωσες.

Τον ερωτεύτηκες, του δόθηκες αλλά δεν τον νοιάζει. Σταμάτα να τον κυνηγάς και να ζηλεύεις μέχρι και τη σκιά του.Η σκιά του είσαι εσύ, κατάλαβέ το! Εσύ που νομίζεις πως με το να τον ζαλίζεις με τηλεφωνήματα και μηνύματα θα τον κερδίσεις.

Το μόνο που καταφέρνεις, ξέρεις ποιο είναι; Να τον χάνεις. Νομίζεις πως θα σε λυπηθεί. Αξίζεις, όμως, να σε λυπούνται;

Αξίζεις πολλά περισσότερα, χώρεσέ το στο κεφάλι σου. Σταμάτα να υποτιμάς τον εαυτό σου και ν᾽ αναλώνεσαι σε κρεβάτια που δεν έχουν κάτι ουσιαστικό να σου προσφέρουν πέρα από ηδονή.

Το έκανες. Τι κέρδισες και τι κατάλαβες; Έχασες κάτι απ᾽ τον εαυτό σου. Σκόρπισες ένα-ένα τα κομμάτια σου από εδώ κι από εκεί και πίστεψες πως θα σου χαριστεί η αγάπη από ένα κρεβάτι.
Το παζλ δεν ολοκληρώθηκε, μόνο γέμισε κενά. Τρύπησες τη ζωή σου μ᾽ ένα σωρό ανεκπλήρωτους έρωτες.

Η ολοκλήρωση δεν ήρθε ποτέ μέσα από ένα τσαλακωμένο σεντόνι μιας νύχτας πάθους. Ο έρωτας δεν είναι μονάχα σάρκα. Μην αναζητάς σ᾽ αυτήν αγάπη. Ψάξε βαθύτερα.

Η αγάπη βρίσκεται στον άνθρωπο που μ᾽ ένα σου χαμόγελο, ένα βλέμμα, θα παίρνει δύναμη και κουράγιο. Υπάρχει κάπου, κάποιος που περιμένει εσένα για να γίνει ευτυχισμένος. Πίστεψέ το!

Μια κάλπικη αγκαλιά δεν είναι αυτό που μας αξίζει. Κάνεις τα πάνδεινα προκειμένου να ευχαριστήσεις έναν άνθρωπο γιατί πιστεύεις πως είναι ο καταλληλότερος για ᾽σένα. Τι ζητάς, όμως, στ᾽ αλήθεια; Μια εξιδανικευμένη σχέση που εσύ έπλασες με το μυαλό σου ή μια αληθινή αγάπη γεμάτη πράξεις;

Να αφήσεις πίσω σου ό,τι σε έχει απογοητεύσει και έχει αποδυναμώσει κάθε πτυχή της γλυκιάς ψυχής σου. Να ξεχάσεις ό,τι σ᾽ έχει κάνει να χάσεις τον εαυτό σου, να εκμηδενίσεις τον εγωισμό σου και ό,τι σε έφτασε στην άκρη του γκρεμού. Μη γυρεύεις το παρελθόν.

Μην αδημονείς για την απόλυτη ισοπέδωση και μη μνημονεύεις μια αγάπη πλαστή . Άφησε την πίσω. Κι αν νομίζεις πως έχασες το χρόνο σου, σκέψου πως κέρδισες μια εμπειρία που σου έδωσε δύναμη να ανακαλύψεις εσένα. Τον δυνατό χαρακτήρα που δε θα γνώριζες ποτέ, αν δε βίωνες τον πόνο της απόρριψης.

Μέσα απ᾽ τη θλίψη, αναγεννιέται η χαρά. Κι όταν εκείνη σου χτυπήσει την πόρτα, θα καταλάβεις πως, τελικά, αυτό ήταν που έψαχνες ˙ την ευτυχία και τον χαμένο εαυτό σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου