Μέχρι σήμερα οι επιστήμονες θεωρούσαν πως αν για παράδειγμα βράσεις ένα αβγό οι πρωτεϊνες του δεν μπορούν να επανέλθουν στην αρχική τους κατάσταση δηλαδή να πάρουν ξανά τη δομή που είχαν πριν το μαγείρεμα.
Όμως πριν λίγους μήνες ερευνητές από το University of California Irvine βρήκαν έναν τρόπο να αντιστρέψουν αυτή τη διαδικασία.
Και μπορεί αρχικά να φαντάζει παράλογο το γιατί να αναζητήσει κανείς τρόπο για να "ξε μαγειρέψει" ένα αβγό αλλά η μέθοδος που βρήκαν ανοίγει νέους δρόμους στην ανακύκλωση πρωτεϊνών που χρησιμοποιούνται για ιατρικούς και φαρμακευτικούς λόγους και άρα στη σταδιακή μείωση του κόστους πολλών θεραπειών και φαρμάκων.
Δείτε ένα βίντεο του Science Channel που δείχνει με ποιο τρόπο μπορείς να επαναφέρεις στην αρχική του μορφή ένα βρασμένο αβγό με μια πολύπλοκη διαδικασία που οι επιστήμονες την συγκρίνουν με "ξέμπλεγμα" πρωτεϊνών.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου