Αποτυγχάνω περισσότερο από τους άλλους. Αποτυγχάνω συνεχώς. Έχω αποτύχει στις επιχειρήσεις, στις σχέσεις μου, στη ζωή μου.
Παλιότερα αναρωτιόμουν ποιος ήταν ο λόγος. Λυπόμουν τον εαυτό μου και υπέφερα από την τρομερή ασθένεια της χρόνιας θυματοποίησης. Όμως τώρα καταλαβαίνω. Κάθε λάθος με οδηγούσε προς μια καλύτερη ζωή. Η αποτυχία είναι το τίμημα του μεγαλείου.
Η αποτυχία είναι απαραίτητο συστατικό οποιουδήποτε σημαντικού επιτεύγματος.
Όπως έγραψε ο Ντέιβιντ Κέλι, γκουρού της καινοτομίας: «Να αποτύχεις γρηγορότερα για να πετύχεις νωρίτερα». Δεν μπορείτε να κερδίσετε τίποτα αν δεν βγείτε από τη ζώνη ασφαλείας σας και δεν πάρετε μερικά υπολογισμένα ρίσκα. Χωρίς ρίσκο δεν υπάρχει ανταμοιβή. Και όσο περισσότερο ρισκάρετε κυνηγώντας τα όνειρά σας τόσο περισσότερες αποτυχίες θα έχετε.
Πάρα πολλοί ζουν σε αυτό που αποκαλώ «ασφαλές λιμάνι του οικείου». Τρώνε το ίδιο πρωινό εδώ και 20 χρόνια. Κάνουν την ίδια διαδρομή για τη δουλειά. Τις ίδιες συζητήσεις. Τις ίδιες σκέψεις. Δεν κατακρίνω αυτόν τον τρόπο ζωής. Αν σας κάνει ευτυχισμένους, έχει καλώς. Όμως δεν έχω γνωρίσει κανέναν που να ζει έτσι και να είναι ευτυχισμένος. Αν συνεχίσετε να κάνετε ό,τι κάνατε, θα συνεχίσετε να εισπράττετε τα ίδια αποτελέσματα. Αυτό μου το έμαθε η ζωή.
Σύμφωνα με τον Αϊνστάιν, παραφροσύνη είναι να κάνεις τα ίδια πράγματα και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα. Κι όμως, οι περισσότεροι άνθρωποι ζουν ακριβώς έτσι. Η αληθινή χαρά έρχεται όταν μπαίνετε στο παιχνίδι και ρισκάρετε. Ναι, θα αποτύχετε περισσότερο. Αλλά ξέρετε κάτι; Θα αρχίσει να σας επισκέπτεται συχνότερα και η επιτυχία.
Η αποτυχία είναι απλώς μέρος της διαδικασίας που θα σας κάνει σπουδαίους. «Οι αποτυχίες είναι σημάδι μεγαλείου», είπε ο Τομ Πίτερς. Οι καλύτερες εταιρείες του πλανήτη έχουν αποτύχει περισσότερο από τις μέτριες.
Οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι του κόσμου έχουν αποτύχει περισσότερο από τους συνηθισμένους. Προσωπικά, το μόνο που θεωρώ αποτυχία είναι το να μην προσπαθείς, να μην ονειρεύεσαι, να μην τολμάς. Το πραγματικό ρίσκο είναι μια ζωή δίχως ρίσκο.
Ο Μαρκ Τουέιν είπε εύστοχα: «Σε 20 χρόνια από τώρα θα είσαι πιο απογοητευμένος για τα πράγματα που δεν έκανες παρά για τα πράγματα που έκανες».
Γι’ αυτό διεκδικήστε σήμερα. Ζητήστε μεγαλύτερη κατανόηση από τον συνεργάτη σας. Ζητήστε περισσότερη αγάπη από τον/την αγαπημένο/η σας στο σπίτι. Κάντε το. Σας προκαλώ.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης
(
Atom
)
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου