Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Τα παράλληλα σύμπαντα είναι πραγματικά;

Αποτέλεσμα εικόνας για παραλληλα συμπανταΕίναι πιθανό να αποδειχθεί ότι το σύμπαν μας δεν προέκυψε από έναν κοσμικό «σπόρο» απειροελάχιστων διαστάσεων, όπως υποστηρίζει η Μεγάλη Έκρηξη.

Πιστεύετε στα παράλληλα σύμπαντα;
Έχετε ακούσει ποτέ εκφράσεις όπως »Σωματιδιακή φυσική» »Κβαντική Μηχανική» ή »Νόμος της απροδιοριστίας»; Σας λένε κάτι τα ονόματα »Erwin Schrodinger» ή »Paul Steinhardt».

Ακόμα κι αν όλα τα παραπάνω σας φαίνονται Κινέζικα,σας διαβεβαιώ πως όλη η σημερινή υψηλή τεχνολογία και η παραγωγή συσκευών τις οποίες χρησιμοποιείτε καθημερινά για τη δουλειά ή τη διασκέδαση, όπως υπολογιστές, smart-phones κ.λ.π. στηρίζονται σ’αυτές τις παράξενες ιδιότητες των στοιχειωδών σωματιδίων της ύλης, να υπάρχουν και να μην υπάρχουν ταυτόχρονα, μέχρι τη στιγμή που θα προσπαθήσει κάποιος να τα παρατηρήσει.

Όπως το έθεσε κάποτε ο Woody Allen, «χωρίς αμφιβολία υπάρχει ένας αθέατος κόσμος, το πρόβλημα είναι πόσο μακριά είναι από το κέντρο της πόλης και μέχρι ποια ώρα είναι ανοιχτός». Μετά από τις ανακαλύψεις της νέας φυσικής, το ερώτημα αν υπάρχουν παράλληλα σύμπαντα (κόσμοι που υπάρχουν δίπλα-δίπλα με το δικό μας) εξετάζεται με ανανεωμένο ενδιαφέρον πολύ πιο πέρα από τις απλές εικασίες.

Σήμερα ίσως περισσότερο από ποτέ, βρισκόμαστε μπροστά σε μια επανάσταση στον τρόπο σκέψης μας σχετικά με το σύμπαν και τους νόμους που το διέπουν, (την ύλη από την οποία είμαστε φτιαγμένοι).

Αυτή η επανάσταση η οποία ήρθε στο προσκήνιο εξαιτίας των ανακαλύψεων της νέας φυσικής συμπεριλαμβανομένης και της κβαντικής μηχανικής, φαίνεται να φτάνει πολύ πιο πέρα από τη δική μας προκατασκευασμένη εικόνα, που βασίζεται στην ιδέα μιας χειροπιαστής, συμπαγούς πραγματικότητας.

Η νέα φυσική στοχεύει σε μια νέα και πιο θεωρητική κατεύθυνση, μια κατεύθυνση που υποδεικνύει την ανάγκη να ενοποιήσουμε την εικόνα μας για τον κόσμο.Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτήν την ιστορία:

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου