Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Διαγνωστικά τατουάζ!

Να που το τατουάζ θα γίνει κάτι χρήσιμο και όχι μόνον μια μόδα μόνιμης ζωγραφικής πάνω στο σώμα…

Επιστήμονες στην Αμερική, από τα πανεπιστήμια ΜΙΤ και Χάρβαρντ, κατασκεύασαν μελάνια για τατουάζ, τα οποία περιέχουν βιοαισθητήρες που μετρούν συστατικά που περιέχονται στο σώμα (συστατικά που κυκλοφορούν στο μεσοκυττάριο υγρό), όπως ζάχαρο, ρΗ, νάτριο κ.ά.

Τα τατουάζ που γίνονται με αυτά τα μελάνια, αλλάζουν χρώμα ανάλογα με την ποσότητα του συστατικού που εντοπίζουν στον οργανισμό και αυτό είναι μία καταπληκτική βοήθεια για άτομα που χρειάζονται συχνές μετρήσεις κάποιου συστατικού του αίματός τους, όπως οι διαβητικοί ασθενείς.
Το ερευνητικό αυτό πρόγραμμα έχει ονομαστεί DermalAbyss

Όσο εκπληκτική και αν είναι η ανακάλυψη αυτή (έχει δοκιμαστεί προς το παρόν σε δέρμα γουρουνιού), θα χρειαστεί ακόμη αρκετός καιρός και πειράματα πρώτα σε ζωντανά ζώα και στη συνέχεια σε ανθρώπους μέχρι να γίνει αυτή αποδεκτή σαν τρόπος ελέγχου παραμέτρων του ανθρώπινου οργανισμού. Γιατί πρέπει να ελεγχθεί καλά η περίπτωση πρόκλησης αλλεργιών, ή άλλων αντιδράσεων από τη χρήση αυτών των μελανιών .

Είναι όμως θαυμαστή ετούτη η ανακάλυψη! Να γίνει το δέρμα μας οθόνη εμφάνισης των αποτελεσμάτων μετρήσεων συστατικών του οργανισμού μας!!! Πριν λίγα χρόνια, μια τέτοια σκέψη θα φάνταζε σαν να προέρχεται από ταινία επιστημονικής φαντασίας!

Αν όμως αυτή η μέθοδος μετά από κάποια χρόνια εφαρμοστεί στους ανθρώπους, (πράγμα που εύχομαι ) θα βοηθήσει πολύ στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Η ερευνητική ομάδα που έκανε την πιο πάνω ανακάλυψη θα παρουσιάσει αυτά τα αποτελέσματά της στον Σεπτέμβριο, στο 2017 International Symposium on Wearable Computers

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου