Ο αγώνας ξεκινάει με τον κλασικό τρόπο που ξεκινούν οι μεταδόσεις αθλητικών γεγονότων. Την κάμερα να ζουμάρει από ψηλά στο γήπεδο και ο εκφωνητής να καλωσορίζει με το πομπώδες του ύφος, που έχει επικρατήσει να μιλούν οι αγγλόφωνοι εκφωνητές. Αντίπαλοι είναι η Εθνική Φιλοσόφων της Ελλάδας, με γκρίζα μαλλιά, γένια και ντυμένη με χιτώνες και η Εθνική Φιλοσόφων της Γερμανίας (με τους ιουδαίους Κάρολο Μαρξ καΙ Βιτγκενστάιν) ντυμένη με καμπαρντίνες, παντελόνια, γκέτες και παπούτσια που παραπέμπουν στον 19ο αιώνα. Όλοι είναι φιλόσοφοι εκτός του Φραντς Μπεκενμπάουερ (ποδοσφαιρικός αστέρας της εποχής, ηγέτης της Μπάγερν Μονάχου, που διακρίνονταν τότε για το εγκεφαλικό - φιλοσοφικό του παιχνίδι).
Προπονητής της Γερμανίας είναι ο Λούθηρος (σχολιάζοντας ενδεχομένως τη σημασία που είχε η Μεταρρύθμιση για την απαγκίστρωση της ανθρώπινης σκέψης από το δογματισμό του Μεσαίωνα). Τον προπονητή της Ελλάδας δεν τον αναφέρουν. Ίσως ήταν ο Θαλής, ως πρώτος φιλόσοφος.
Διαιτητής του αγώνα, κρατώντας και μια κλεψύδρα για να μετράει το χρόνο, είναι ο ακριβοδίκαιος Κομφούκιος με το κλασικό κινεζικό γενάκι του, πατέρας της ηθικής του κινέζικου πολιτισμού και επόπτες οι φιλόσοφοι - καθολικοί άγιοι Θωμάς ο Ακινάτης και Αυγουστίνος, με ράσα μοναχού και φωτοστέφανο.
Ο αγώνας ξεκινάει, αλλά προς έκπληξη του Μπεκενμπάουερ, οι φιλόσοφοι και των δυο ομάδων σκορπίζουν στο γρασίδι περπατώντας σκεφτικοί, ενώ ενίοτε σταματούν για να διακηρύξουν τις θεωρίες τους.
Και το πρώτο ημίχρονο περνάει με μοναδικό αξιοσημείωτο την κίτρινη κάρτα που παίρνει ο Νίτσε επειδή κατηγορεί (προφανώς) τον Κομφούκιο πως "δεν έχει ελεύθερη βούληση ". Δικαιολογημένα αυτός, λοιπόν, τον σημειώνει στα.... "Ανάλεκτά" του. Οπότε, ο Λούθηρος ετοιμάζεται να βάλει στο αγώνα τον Μαρξ για να αλλάξει τη ροή του αγώνα, στη θέση του Βιτγκενστάιν. Όμως ενώ ο Μαρξ προθερμαίνεται ορμητικά, μπαίνοντας στον αγώνα αρχίζει κι αυτός να σουλατσάρει πάνω κάτω, όπως όλοι οι υπόλοιποι.
Φτάνουμε στο τέλος του παιχνιδιού και την ύστατη ώρα, ο Αρχιμήδης, φωνάζοντας- τι άλλο; - "Εύρηκα", αντιλαμβάνεται τι πρέπει να κάνουν με την μπάλα, την παίρνει και η ελληνική αντεπίθεση ξεδιπλώνεται με τον Σωκράτη, που τελικά καρφώνει τη μπάλα στα δίχτυα του τερματοφύλακα της Γερμανίας Λάιμπνιτς.
Το γκολ προκαλεί διαμαρτυρίες από τους Γερμανούς. O ιδεαλιστής Χέγκελ διατείνεται πως "η πραγματικότητα είναι απλώς ένα παρεπόμενο της μη φυσιοκρατικής ηθικής" και ο Καντ διατυπώνει την ... "κατηγορική προσταγή" ότι το γκολ " οντολογικά υπάρχει μόνο μέσα στην φαντασία".
Ο Μαρξ, από την πλευρά του, ως υλιστής φιλόσοφος είναι πραγματιστής και διαμαρτύρεται ότι το γκολ είναι οφσάιντ. Και όντως είναι; 'Η μάλλον φαίνεται ότι είναι... Γιατί η κάμερα δεν μπορεί να δείξει 100% ότι δεν καλύπτεται ο Σωκράτης ξεκινώντας την κούρσα του πριν την πάσα του Αρχιμήδη. Και γιατί ποιος μπορεί να αποδείξει ότι αυτό που βλέπει είναι αλήθεια. Άρα ο Σωκράτης είναι οφσάιντ και δεν είναι... Δυστυχώς για τη Γερμανία, ο Χάιντεγκερ για... απροσδιόριστους λόγους δεν συμμετέχει στις διαμαρτυρίες - αναφορά στην Κβαντομηχανική της Σχολής της Κοπεγχάγης - απροσδιοριστία του Χάιζεμπεργκ και στην γάτα του Σρέντιγκερ. Το γκολ λοιπόν κατοχυρώνεται κανονικά στους Έλληνες.
ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
1 ΠΛΑΤΩΝ
2 ΕΠΙΚΤΗΤΟΣ
3 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
4 ΣΟΦΟΚΛΗΣ
5 ΕΜΠΕΔΟΚΛΗΣ ΤΟΥ ΑΚΡΑΓΑΝΤΟΣ
6 ΠΛΩΤΙΝΟΣ
7 ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ
8 ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ
9 ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ
10 ΣΩΚΡΑΤΗΣ
11 ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ
ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
1 ΛΑΪΜΠΝΙΤΣ
2 ΚΑΝΤ
3 ΧΕΓΚΕΛ
4 ΣΟΠΕΝΧΑΟΥΕΡ
5 ΣΕΛΙΝΓΚ
6 ΜΠΕΚΕΝΜΠΑΟΥΕΡ
7 ΓΙΑΣΠΕΡΣ
8 ΣΛΕΓΚΕΛ
9 ΒΙΤΤΓΚΕΝΣΤΑΪΝ
10 ΝΙΤΣΕ
11 ΧΑΪΝΤΕΓΚΕΡ
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου