Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Νέος Περιοδικός Πίνακας εξωπλανητών

Ένας νέος Περιοδικός Πίνακας Εξωπλανήτων ξεναγεί τους επιστήμονες και τους φανατικούς της επιστήμης σε πάνω από 3.700 γνωστούς εξωπλανήτες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που μπορούν να φιλοξενήσουν ζωή.

Για να οργανώσει τους χιλιάδες κόσμους που εντοπίστηκαν, αρχής γενομένης από τον πρώτο εξωπλανήτη που ανακαλύφθηκε το 1992, ο αστρονόμος Abel Méndez του Εργαστηρίου Πλανητικής Ικανότητας στο Πανεπιστήμιο του Πουέρτο Ρίκο δημιούργησε έναν χάρτη που ταξινομεί τους εξωπλανήτες σε 18 ξεχωριστές κατηγορίες.

«Γνωρίζουμε πάνω από 3.700 πλανήτες», δήλωσε ο Méndez σε συνέντευξή του στο Gizmodo. «Μπορούμε να τους ταξινομήσουμε κατά προσέγγιση ανάλογα με το μέγεθος και τη θερμοκρασία τους». Στο γενικότερο επίπεδο, οι εξωπλανήτες ή οι πλανήτες πέρα ​​από το ηλιακό μας σύστημα ταξινομούνται με βάση την απόσταση από το αστέρι γύρω από το οποίο περιστρέφονται και τη θερμοκρασία τους.

Αυτό τους τοποθετεί σε μία από τις τρεις ζώνες: Καυτή Ζώνη, Ζεστή Ζώνη ή Ψυχρή Ζώνη. Οι εξωπλανήτες διακρίνονται επίσης από το μέγεθος και τη σύνθεση (βραχώδεις πλανήτες ή γίγαντες αερίων όπως ο Ποσειδώνας και ο Δίας). Όπως και στον πραγματικό περιοδικό πίνακα, κάθε κατηγορία εξωπλανήτων έχει έναν αριθμό που έχει εκχωρηθεί σε αυτήν, το οποίο δείχνει πόσοι από ένα συγκεκριμένο είδος πλανήτη έχουν ανακαλυφθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου