Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Περιβαλλοντική ρύπανση

buletin-3-minutesΗ ρύπανση του περιβάλλοντος είναι μια ευρεία έννοια, η οποία περιλαμβάνει τη ρύπανση των διαφόρων βιολογικών συστατικών των φυσικών στοιχείων του πλανήτη, ως αποτέλεσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας. Δεν είναι δηλαδή τίποτε άλλο, παρά η αλλοίωση της μορφής του περιβάλλοντος και της ισορροπίας του ανθρώπου με τη φύση.
Ο ίδιος ο άνθρωπος είναι υπεύθυνος γι’ αυτή την καταστροφή, ο οποίος από τα παλιά χρόνια μέχρι και σήμερα εκμεταλλεύεται αλόγιστα τη γη. Η ρύπανση του περιβάλλοντος συνήθως ταξινομείται σε διάφορες γνωστές κατηγορίες όπως η ρύπανση του αέρα, των υδάτων και του εδάφους. Η έννοια αυτή όμως εμπερικλείει επίσης την ηχορύπανση, θερμική ρύπανση, ρύπανση από ακτινοβολία, μικροβιακή ρύπανση, ρύπανση από τοξικές ουσίες, οργανική ρύπανση, ρύπανση από πετρελαιοειδή κ.α.

Τικ τακ – τικ τακ!
Το Ρολόι της Αποκάλυψης δείχνει πλέον 3 λεπτά πριν τα μεσάνυχτα, δηλαδή πριν το τέλος του κόσμου!
Το Συμβούλιο Πυρηνικών Επιστημόνων, ένας οργανισμός στον οποίο μετέχουν 18 Νομπελίστες, είναι αυτό που προσδιορίζει το ρολόι και μετακίνησαν το λεπτοδείκτη του κατά 2 λεπτά μπροστά, δηλαδή λίγο πριν την μοιραία ώρα.
Το Συμβούλιο βλέπει “πολύ αυξημένη την πιθανότητα μιας παγκόσμιας καταστροφής εάν δεν ληφθούν γρήγορα μέτρα” για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη και αν δεν σταματήσει η κούρσα των πυρηνικών όπλων.
“Η ώρα είναι πλέον είναι 23:57″, τόνισε η Κένετ Μπένεντικτ, η πρόεδρος του Συμβουλίου το οποίο το 1947 δημιούργησε αυτό το ρολόι που τότε συμβόλιζε την επικείμενη καταστροφή του κόσμου από τα πυρηνικά όπλα.
Ο λεπτοδείκτης του ρολογιού είχε μετακινηθεί για τελευταία φορά στις 10 Ιανουαρίου 2012, όταν προχώρησε κατά ένα λεπτό. Τόσο κοντά στα “μεσάνυχτα” είχε βρεθεί ξανά μόνο το 1984, όταν οι σχέσεις των ΗΠΑ με την τότε ΕΣΣΔ ήταν ιδιαίτερα τεταμένες.
“Σήμερα η ανεξέλεγκτη υπερθέρμανση του πλανήτη και η κούρσα των πυρηνικών όπλων, ως αποτέλεσμα του εκσυγχρονισμού των τεράστιων οπλοστασίων, αποτελούν την υπέρτατη και αδιαμφισβήτητη απειλή για την επιβίωση της ανθρωπότητας”, τόνισε η Μπένεντικτ. “Οι ηγέτες του κόσμου δεν έδρασαν με την ταχύτητα που χρειαζόταν για να προστατεύσουν τους πολίτες από μια πιθανή καταστροφή”, πρόσθεσε, εξηγώντας την απόφαση του Συμβουλίου να μετακινήσει προς τα εμπρός τους δείκτες του ρολογιού.

Πόσο σοβαρά έχουμε πάρει την περιβαλλοντική ρύπανση; Οι παρακάτω φωτογραφίες αποτελούν τρανταχτή απόδειξη του μεγέθους της και προκαλούν σοκ.
Επιβαρύνουμε το περιβάλλον και οι επιστήμονες μας το επισημαίνουν συνεχώς. Επειδή όμως οι επικίνδυνες συνέπειες της μόλυνσης δεν είναι άμεσα ορατές, δεν δίνουμε την βαρύτητα που χρειάζεται. Οι παρακάτω φωτογραφίες όμως, αποδεικτικά στοιχεία της βαριάς μόλυνσης στην Κίνα, σίγουρα δεν θα σας αφήσουν ασυγκίνητους. Πρόκειται για μια μόλυνση που μπορεί να είναι ορατή χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από εδώ, αλλά θα μας επηρεάσει σύντομα.
*Μια δημοσιογράφος παίρνει δείγμα από τον μολυσμένο ποταμό Jianhe, του οποίου το κόκκινο χρώμα προέρχεται από χημικά φυτά, που δημιουργήθηκαν λόγω της παράνομης ρίψης ακατέργαστων σκουπιδιών σε τοπικά ρυάκια που καταλήγουν στον ποταμό.
1
* Οι επιστήμονες προειδοποίησαν ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση στην Κίνα είναι τόσο σοβαρή που σε λίγο καιρό θα αντιστοιχεί με εκείνη της πυρηνικής.
2
*Αυτή είναι η εικόνα της μολυσμένης λίμνης Hefei, στην επιφάνεια της οποίας είναι εμφανείς οι ρυπαντικές ουσίες αναμεμειγμένες με τα φύκια.
3
4
5
* Το 2010, 400 εκατομμύρια γαλόνια πετρελαίου κατέληξαν στην θάλασσα, ύστερα από έκρηξη σε εργοστάσιο αποθήκευσης πετρελαίου. Πρόκειται για 4πλάσια ποσότητα, από εκείνη της BP, που είχε μολύνει τα νερά την ίδια χρονιά.
6
7
8
9
10
11
* Κάτοικοι κοιτούν τα μολυσμένα νερά του ποταμού που διασχίζει την πόλη Zhugao
12
* Στην Κίνα ανήκει περίπου το μισό ποσοστό, από την συνολική παγκόσμια καύση άνθρακα, φτάνοντας το 2011 τους 3.8 δισεκατομμύρια τόνους.
13
14
* Σύμφωνα με στοιχεία της Greenpeace, στο Πεκίνο προκλήθηκαν 2.589 θάνατοι και απώλεια 328 εκατομμύρια δολάρια, το 2012 λόγω της ατμοσφαιρικής μόλυνσης.
15
* Μέχρι το 2030 η εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα προερχόμενη μόνο από την Κίνα, θα ισούται με την παγκόσμια εκπομπή του CO2 σήμερα, άμα η χώρα συνεχίσει την παραγωγή με αυτούς τους ρυθμούς.
16
* Εκατοντάδες νεκρά ψάρια από τα μολυσμένα νερά
17
18

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου