Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Είναι οι Έλληνες τεμπέληδες; Κάθε άλλο!

Ο Άλεξ, το δημοφιλές καρτούν που προσπαθεί να καταρρίψει τα αρνητικά στερεότυπα γύρω από την κρίση στην Ελλάδα με το δικό του τρόπο επέστρεψε στο YouTube, αυτή τη φορά για να απαντήσει σε όσους θεωρούν τους Έλληνες τεμπέληδες.
Το νέο βίντεο, το οποίο διαρκεί ενάμισι λεπτό, ακολουθεί το πρώτο που κυκλοφόρησε τον περασμένο Νοέμβριο και ήδη το έχουν δει περίπου 180.000 άτομα.
Το επεισόδιο 2 παρουσιάζει τον Άλεξ, μια μεταφορά για τους Έλληνες, και ένα νέο χαρακτήρα που λέγεται Ευρώπη.
Το βίντεο θέτει το ερώτημα κατά πόσο η Ευρώπη, η οποία περιγράφεται ως πολύγλωσση, σοβαρή, αξιόπιστη, σκληρά εργαζόμενη και κάποια που «μπορεί να κάνει τα πάντα» θα μπορούσε να είναι παράδειγμα για τον Άλεξ.
Σύμφωνα πάντως με τα στοιχεία της Eurostat, τα οποία παρουσιάζονται στο βίντεο, ο Άλεξ εμφανίζεται οτιδήποτε άλλο παρά τεμπέλης, ειδικά όσον αφορά στο ωράριο εργασίας αφού καλείται να εργαστεί δύο ώρες παραπάνω την εβδομάδα κατά μέσο όρο από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους ενώ βγαίνει τρία χρόνια αργότερα στη σύνταξη. Επίσης "ο Άλεξ πληρώνεται το 1/3 από την Ευρώπη" και ωστόσο "τα πράγματα κοστίζουν το ίδιο και για τους δύο", επισημαίνει το βίντεο.
Πρόκειται για το δημιούργημα του Omikron Project, μιας εθελοντικής ομάδας νέων με έδρα την Αθήνα, που παρουσιάζεται ως μια ομάδα κοριτσιών και αγοριών που προσπαθούν να δείξουν την ανείπωτη πλευρά της Ελλάδας της κρίσης και να καταρίψει τα αρνητικά στερεότυπα της χώρας μας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου