Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Μεταλλαγμένα σκυλιά δημιούργησαν κινεζικά εργαστήρια

Γενετικά μεταλλαγμένα σκυλιά με διπλάσια μυική μάζα από τα συνηθισμένα τετράποδα του είδους τους δημιούργησαν για πρώτη φορά Κινέζοι επιστήμονες, επεμβαίνοντας στα γονίδιά τους. 

Σύμφωνα με άρθρο της Independent, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν σκυλιά της ράτσας Μπιγκλ για τα πειράματά τους και πέτυχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα αποκλείοντας έναν συγκεκριμένο γονίδιο, αυτό της μυοστατίνης, κατά τη διαδικασία αναπαραγωγής.

Τα μεταλλαγμένα σκυλιά «έχουν περισσότερους μύες και αναμένεται να εμφανίζουν μεγαλύτερη αντοχή στο τρέξιμο, γεγονός που θα καθιστά ιδανικά για κυνήγι και επιχειρήσεις της αστυνομίας», είπε ένας από τους ερευνητές του εν λόγω πρότζεκτ στο περιοδικό MIT Technology Review.

Όπως αναφέρει η Independent, οι Κινέζοι ερευνητές ελπίζουν τώρα να περάσουν στο επόμενο βήμα των πειραμάτων τους, δημιουργώντας σκυλιά που θα πάσχουν από κατεξοχήν ανθρώπινες ασθένειες, όπως η μυική δυστροφία ή η Νόσος του Πάρκινσον.

Εφόσον η ανατομία του σκύλου μοιάζει εκείνη με του ανθρώπου, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η εκούσια δημιουργία σκυλιών με ανθρώπινα γενετικά χαρακτηριστικά θα τους βοηθήσει να κατανοήσουν πώς προκύπτουν και εξελίσσονται οι εν λόγω ασθένειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου