Στο παλάτι του πατέρα της, σαν κόρη του σπιτιού, φρόντιζε να προσφέρει στους θεούς το νέκταρ, προτού αναθέσουν στον Γανυμήδη αυτή την υπηρεσία. Η αμβροσία, ως γνωστόν, ήταν η τροφή που διατηρούσε πάντα νέους τους ανθρώπους!.. Πιο συχνά χόρευε μαζί με τις Χάριτες και τις Ώρες, την Αρμονία και την Αφροδίτη, όταν ο Απόλλων και οι Μούσες έπαιζαν μουσική και τραγουδούσαν!
Η θεά Ήβη, όπως λένε ορισμένοι, βοηθούσε ακόμα τη μητέρα της στις δουλειές της, ενώ η ίδια ετοίμαζε το αμάξι της μητέρας της Ήρας, όταν αυτή επρόκειτο να μετακινηθεί από τον 'Ολυμπο, και μάλιστα περιποιόταν ιδιατέρως τον Άρη, όταν αυτός επέστρεφε από τις μάχες!

Και είναι αλήθεια!.. Όταν ο Ηρακλής πραγματοποίησε τους δώδεκα άθλους του και έγινε δεκτός στον Όλυμπο ισότιμος θεός, ο Δίας και η ' Ηρα τον πάντρεψαν με την ΄Ηβη, για να ζει και να χαίρεται μαζί για πάντα αγέραστος και απείραχτος από κανένα κακό.

Μη λησμονήσουμε να πούμε ότι τέκνα του Ηρακλή και της ΄Ηβης ήταν ο Αλεξιάρης και ο Ανίκητος, πρόσωπα ίσως άγνωστα στο ευρύ ελληνικό αναγνωστικό κοινό!..
Κλείνοντας, να πούμε μόνον τούτο: Αν αναλογιστούμε το γεγονός ότι από τα χρόνια του Περικλή και του Σωκράτη, της Φρύνης ή της Λαΐδας, δεν έχουν περάσει παρά μονάχα 85 γενεές (δηλαδή 85 άνθρωποι κατά γενεά)...
----------
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ:
Όμ., Δ 2, Ε 722, Ε 905 / λ 601 κ.ε.
Oμ. ύμν. στον Απόλλ. 195.
Ησ., Θεογ. 922, 950 κ.ε.
Πίνδ., Νεμ. 1,71. 10, 17 Ίσθμ. 4, 101.
Παυσ. 2, 13, 3.
Απολλόδ., Βιβλ. 1, 3, 1.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου