Ο Ανταίος θεωρούνταν αήττητος, αλλά υπήρχε κόλπο. Η δύναμή του πήγαζε από την επαφή με τη μητέρα του, τη Γη. Όταν δεν άγγιζε κυριολεκτικά τη Γη, έχανε όλες τις δυνάμεις του. Ο Ηρακλής, στο πλαίσιο των δώδεκα άθλων του (σε μια παραλλαγή της ιστορίας), ανέλαβε να νικήσει τον Ανταίο. Ο Ηρακλής κατάφερε να τον σηκώσει από το έδαφος και τον αποτελείωσε συνθλίβοντάς τον, ενώ κρατούσε τα πόδια του μακριά από τη μάνα του.
Αυτό που κρατάμε από αυτή την ιστορία είναι ότι, όπως ο Ανταίος, ούτε εμείς μπορούμε να αποκόψουμε από την επαφή με τη βάση του. Και η επαφή με τον πραγματικό κόσμο πραγματοποιείται μέσω του προσωπικού διακυβεύματος -όταν εκτιθέμεθα στον πραγματικό κόσμο και πληρώνουμε το τίμημα για τις συνέπειες , καλές ή κακές. Τα σημάδια που αφήνουν οι συνέπειες μας καθοδηγούν να μάθουμε και να ανακαλύψουμε περισσότερα , σαν μηχανισμός φυσικής σηματοδότησης, παθήματα μαθήματα όπως έλεγαν οι Έλληνες (” η μάθηση καθοδηγείται μέσω πόνου” , κάτι που οι μητέρες μικρών παιδιών γνωρίζουν αρκετά καλά).
ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΣ , Ο ΠΙΟ ΑΝΔΡΕΙΟΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΘΕΙ , ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΝΙΚΗΘΗΚΕ ΑΠΛΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΡΟΥΧΟ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΜΕΝΟ .
ΑπάντησηΔιαγραφή