Η ΜΥΗΣΗ είναι κάτι πολύ περισσότερο από «πληροφόρηση» και Κατανόηση της Αληθινής Ανθρώπινης Φύσης μας, των Δραστηριοτήτων της ανθρώπινης ύπαρξης και των Δράσεων του ανθρώπου.
Η ΜΥΗΣΗ είναι προπάντων κάτι που πρέπει να «κάνουμε», κάτι που πρέπει να Βιώσουμε. Είναι η «απόσυρση» (που είναι προϊόν Βαθιάς Κατανόησης) της ψυχικής ενέργειας από όλα τα εξωτερικά (δραστηριότητες, καταστάσεις, βιώματα, αντιλήψεις, αισθήσεις, επαφές με τα «αντικειμενικά» πράγματα), η «επιστροφή» στον Εαυτό, η Βίωση των Εσωτερικών Καταστάσεων της Συνείδησης, της Εσωτερικής Ύπαρξης, του Εσωτερικού Κόσμου.
Η Βίωση των Εσωτερικών Καταστάσεων στην Εμπειρία της Περισυλλογής (στην μυητική γλώσσα), του Διαλογισμού (στην γλώσσα της Ανατολικής Παράδοσης) εν ζωή είναι «πρόγευση» αυτών που μπορεί (λόγω της Φύσης του) και είναι Πιθανόν (λόγω της πνευματικής εξέλιξής του) να ζήσει ο άνθρωπος μετά τον αποχωρισμό από το σώμα.
Είναι απαραίτητο (αν μπορούμε να το κάνουμε) να διερευνήσουμε τι έλεγαν οι Μεγάλοι Μύστες στους Δελφούς. Τι είναι το Δελφικό «Ε»;
«Ε» σημαίνει πολλά πράγματα. «Ε» είναι «Πέντε».
Πέντε είναι τα Επίπεδα της Συνείδησης (με εσωτερικές υποδιαιρέσεις).
Πέντε είναι οι Κόσμοι της Εμπειρίας.
Πέντε είναι οι «Λειτουργίες» της Ανθρώπινης Συνείδησης, που είναι η Αληθινή Φύση του Ανθρώπου η οποία συνδέεται με εξωτερικούς φορείς για να εκδηλωθεί στους κατώτερους «υλικούς» κόσμους, της νόησης, της ενέργειας και του «υλικού» κόσμου.
Πέντε είναι οι Μεγάλοι Μύστες των Δελφών, με ιδιαίτερες «λειτουργίες», «υπηρεσίες», ο καθένας.
Πέντε είναι οι Μυήσεις.
Η Πέμπτη είναι η Ύστατη Μύηση που συμβολικά, στα πλαίσια του Ηλιακού Χρόνου και του Ιερού Ηλιακού Έτους, συνέβαινε (βιωνόταν τελετουργικά στους Δελφούς από τους Μεγάλους Μύστες και τους ευλογημένους μύστες, στην Διάρκεια των Ιερών Εορτών τις Πρωτοχρονιάς) στο Χειμερινό Ηλιοστάσιο, στις 22 Δεκεμβρίου (του χριστιανικού ημερολογίου, που με την ευκαιρία λέμε ότι είναι λάθος, σε σχέση με το Φυσικό Ηλιακό Έτος).
Ερευνήστε τα όλα αυτά, αγαπητοί φίλοι, και στο Ιστολόγιό μας και σε άλλες πηγές, γιατί πολλοί έχουν ασχοληθεί με το Δελφικό «Ε», άλλοι με γνώση κι άλλοι με φαντασία ή ανοησία. Ερευνήστε τα.
Καλές Γιορτές και Καλή Πρωτοχρονιά (στις 22 Δεκεμβρίου ή όποτε την γιορτάζετε).
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου