Η Βιογεωμετρία είναι μια σύγχρονη περιβαλλοντική επιστήμη που ιδρύθηκε από τον Αιγύπτιο αρχιτέκτονα κι επιστήμονα Δρ. Ιμπραήμ Καρίμ (PhD, D.Sc. FIT, Zurich), κατά την διάρκεια ενός ερευνητικού ταξιδιού που ξεκίνησε πριν από σαράντα πέντε χρόνια.
Η Βιογεωμετρία είναι μια γλώσσα σχεδιασμού της ενεργειακής ποιότητας των σχημάτων, των χρωμάτων, των ήχων, και των προτάσεων που αποσκοπούν στην αντήχηση και την ενίσχυση ενός φυσικού συνδυασμού ενεργειακής ποιότητας που εισάγει ισορροπία στις ενεργητικές λειτουργίες των βιολογικών συστημάτων.
Η πρωτοποριακή έρευνα του Dr. Karim εντόπισε έναν συνδυασμό ενεργειακής ποιότητας κοινής σε όλα τα «power-spots» της Γης που εισάγει ισορροπία ενεργειακής ποιότητας σε όλα τα ενεργειακά συστήματα που ζουν εκεί. Η BioGeometry χρησιμοποιεί τις ενεργειακές αρχές των σχημάτων και των γεωμετρικών αναλογιών για να αντηχεί και να ενισχύσει ένα συγκεκριμένο φυσικό αρμονικό πρότυπο ενεργειακής συσχέτισης ή «ενεργειακής ποιότητας». Η βιογεωμετρική χρησιμοποιεί τις ενεργειακές αρχές του σχήματος και των γεωμετρικών αναλογιών για να αντηχεί και να ενισχύσει ένα συγκεκριμένο φυσικό, αρμονικό πρότυπο ενεργειακής συσχέτισης ή «ενεργειακής ποιότητας». Αυτή η βασική ενεργειακή ποιότητα βρίσκεται στο κέντρο του ενεργειακού συστήματος της γης, του σύμπαντος, και όλων των ζωντανών όντων.
Από την αυγή της ανθρωπότητας υπήρξαν εκείνες οι τοποθεσίες στην Γη που έχουμε κρατήσει ως ειδικές πνευματικές και θεραπευτικές τοποθεσίες.
Τι κάνει τέτοιες τοποθεσίες τόσο ξεχωριστές; Αυτές οι θέσεις είναι τα ενεργειακά κέντρα της Γης και λόγω του φυσικού τους σχεδιασμού υπάρχει μια συγκέντρωση ενός φυσικού συνδυασμού εξισορρόπησης ενέργειας-ποιότητας που τώρα ονομάζουμε «BioGeometry Three» ή απλά «BG3».
Αυτό που είναι αξιοσημείωτο είναι ότι η εισαγωγή της BG3 σε οποιοδήποτε βιολογικό σύστημα ενέργειας ξεκινά μια διαδικασία αυτόματης ισορροπίας ενεργειακής ποιότητας.
Αυτό το “centering effect” εισάγει ισορροπία στην διαδικασία ενεργειακής αλληλεπίδρασης μεταξύ των αμέτρητων άλλων αρμονικών μοτίβων μέσα σε οποιοδήποτε ενεργό ενεργειακό σύστημα. Η BioGeometry χρησιμοποιεί μορφές, βασισμένες στο σύστημα BG3 Harmonic Proportions, το οποίο αντηχεί και ενισχύει αυτή την φυσική εναρμόνιση της ενεργειακής ποιότητας του BG3.
Η βιογεωμετρική χρησιμοποιεί τις ενεργειακές αρχές των γεωμετρικών αναλογιών για να εισάγει την ισορροπία στις βασικές ενεργειακές αρμονικές των βιολογικών συστημάτων, στο συνολικό πλαίσιο των περιβαλλοντικών ενεργειακών αλληλεπιδράσεων.
Το φαινόμενο της Βιογεωμετρίας της ενεργειακής ποιότητας είναι μια σχέση μεταξύ του περιβαλλοντικά ισορροπημένου περιβάλλοντος Βιογεωμετρίας και των βιολογικών συστημάτων μέσα σε αυτό. Μια κύρια αποστολή του πλαισίου περιβαλλοντικής έρευνας BioGeometry ήταν η έρευνα και η ανάδειξη αυτής της επίδρασης μεταξύ μιας ποικιλίας βιολογικών συστημάτων (ανθρώπων, φυτών και ζώων) μέσω ανεξάρτητης επιστημονικής έρευνας.
Η επιστήμη της Βιογεωμετρίας έχει γίνει σημείο αναφοράς στην εναρμόνιση του περιβαλλοντικού ηλεκτρο-Μαγνητικού και του geopathic στρες. Τα έργα περιβαλλοντικής εναρμόνισης των Ελβετικών χωριών Hemberg και Hirschberg, που ανέθεσε η Ελβετική κυβέρνηση και σε συνεργασία με τον πάροχο τηλεπικοινωνιών SwissCom, παρουσίασαν αξιοσημείωτη θετική επίδραση τόσο στο περιβάλλον, όσο και στους δείκτες ευεξίας και ποιότητας ζωής των κατοίκων.
Αυτά τα προγράμματα οδήγησαν σε επίσημη προβολή στο Ελβετικό Κοινοβούλιο σχετικά με τις επιπτώσεις στην υγεία από τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία (EMF) και συνέβαλαν στην αναγνώριση της ηλεκτροευαισθησίας (γνωστής ως ηλεκτρική υπερευαισθησία ή EHS) ως αλλεργική αντίδραση σε αυξημένη έκθεση σε EMF. Περαιτέρω έρευνα Βιογεωμετρίας επιβεβαίωσε αυτή την συσχέτιση με βελτιωμένους δείκτες ευεξίας και ποιότητας ζωής, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης των παραδοσιακών σημείων φυσιολογικής καταπόνησης.
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η Βιογεωμετρία δεν αποτελεί μορφή ιατρικής διάγνωσης ή θεραπείας, αλλά προσφέρει μια νέα μεθοδολογία των επιστημονικών λύσεων σε μια νέα σειρά περιβαλλοντικών προκλήσεων που απειλούν την ποιότητα ζωής και την ευημερία μας.
Τα 3 πιο σημαντικά πράγματα στην ζωή
Το πιο σημαντικό είναι ο προσωπικός μου ορισμός της ελευθερίας. Ορίζω την ελευθερία όχι σαν να έχεις τις ιδέες σου και να έχεις την ευκαιρία να τις εκφράσεις ελεύθερα, τότε είσαι κρατούμενος της άποψης σου, κρατούμενος των ιδεών σου. Για μένα, η ελευθερία είναι η δυνατότητα να βγείτε από την φυλακή από την άποψή σας και να κινηθείτε γύρω από όλα όσα υπάρχουν. Με αυτόν τον τρόπο θα δείτε όλες τις άλλες πτυχές της ζωής και στην συνέχεια μπορείτε να χορέψετε μεταξύ τους και στην συνέχεια να αποκτήσετε μια νέα σοφία προς την ζωή και αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε. Να κινηθείτε από την άποψή σας. Αγκαλιάστε τα πάντα. Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα.
Το δεύτερο είναι ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι είχαν τους δικαστές, τους 42 δικαστές και όταν πεθάνατε, πήγατε σε αυτούς κι ο καθένας τους, σας ρωτάει μια ερώτηση. Μία από τις ερωτήσεις ήταν ότι «δώσατε στο σώμα σας σε μεγαλύτερη ηλικία ότι σας έδωσε όταν ήσασταν νέος;» Όταν ήσασταν παιδί που δεν καταλάβαινε πολλά, κάνατε πολλά λάθη και το σώμα σας τα στήριζε και ήταν κοντά σας βοηθώντας σας. Τώρα στα γηρατειά, κάνετε το ίδιο για την υγεία του σώματός σας; Πληρώνετε πίσω ότι σας έκανε σε όλη σας τη ζωή; Βλέπετε, αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό πράγμα που οφείλετε στο σώμα σας. Αυτό είναι το πράγμα που οφείλουμε στο σώμα μας και νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό.
Ένα άλλο πράγμα είναι ότι ζούμε στο περιβάλλον. Εάν κοιτάξετε το περιβάλλον γύρω σας, θα βρείτε σχήματα. Θα βρείτε σχήματα που το θεϊκό χέρι, φανταστείτε ότι το θεϊκό χέρι κρατά το θεϊκό στυλό και αντλεί όλα αυτά τα σχήματα, την φύση των δέντρων, τα βουνά, τα πάντα. Όλα αυτά τα σχήματα που σχεδιάζονται. Είναι ένα θεϊκό χειρόγραφο. Ποιος από εμάς μπορεί να διαβάσει αυτή την γλώσσα; Μιλάμε μόνο μεταξύ μας ως ανθρώπινα όντα, αλλά ζούμε στην φύση και δεν μιλάμε την γλώσσα της. Πρέπει να δούμε το σωστό, στο χειρόγραφο και να προσπαθήσουμε να το διαβάσουμε με τις καρδιές μας. Εάν το κάνετε αυτό, τότε είμαι βέβαιος ότι η καρδιά θα είναι πολύ πιο ευτυχισμένη στην θέση της.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου