Επιστήμονες λένε πως, έχουν καταλήξει (δηλαδή έχουν συμφωνήσει) σε μια ΠΙΘΑΝΗ εξήγηση για το περίεργο τεράστιο σχήμα, ή όν, ή ποιος ξέρει, σαν λαμπρό νέφος πράσινου χρώματος, που επιπλέει στον διαγαλαξιακό χώρο. Το μυστηριώδης νέφος ανακαλύφθηκε το 2007, από την Ολλανδή δασκάλα Hanny van Arkel ενώ παρατηρούσε εικόνες γαλαξιών, για ένα εκπαιδευτικό πρότζεκτ με τίτλο Galaxy Zoo, που αφορά ερασιτέχνες αστρονόμους.
Βρίσκεται κοντά στον σπειροειδή γαλαξία IC 2497 περίπου 700 εκατομμύρια έτη φωτός μακριά, στον αστερισμό Μικρό Λέοντα, και είναι γνωστό ως Voorwerp Hanny (Αντικείμενο της Hanny). Αυτό που το κάνει εκπληκτικό είναι το ασυνήθιστο σχήμα του – μια τερατώδης πράσινη άμορφη μάζα με μια τεράστια κεντρική τρύπα, μήκους 16 χιλιάδες έτη φωτός περίπου.
Αν και πρόκειται για ένα αντικείμενο γαλαξιακής κλίμακας, είναι σαφές ότι δεν είναι γαλαξίας, διότι δεν περιέχει αστέρια, λένε οι επιστήμονες, αφού όλοι οι γαλαξίες που σέβονται τον εαυτό τους περιέχουν αστέρια.
Οι φασματικές αναλύσεις του επιβεβαίωσαν ότι είναι ένα γιγάντιο νέφος αερίου. (sic) Όμως οι αστρονόμοι δεν μπορούσαν να εξηγήσουν γιατί είχε ένα ασυνήθιστα φωτεινό πράσινο χρώμα; Ελα μου ντε, αφού τα σαΐνια βρίσκουν τα πάντα, κι έτσι κάνουμε ταξίδια από γαλαξία σε γαλαξία, μόνο αυτό το πράσινο μικρούλι κάτι τους ξεφεύγει.
Τον περασμένο χρόνο κάποιοι επιστήμονες ΥΠΕΘΕΣΑΝ και ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ, ότι περίπου 10.000 χρόνια πριν, το IC 2497 υπέστη ξαφνικά μια δραματική έκρηξη σαν την ακτινοβολία που εκπέμπει ένα κβάζαρ και στην συνέχεια ηρέμησε. Αυτό που βλέπουμε σήμερα είναι απλά μια αντανάκλαση της εν λόγω έκρηξης. Με άλλα λόγια, το Voorwerp Hanny ή IC 2497 θεώρησαν ότι είναι μια ηχώ της ακτινοβολίας σαν του κβάζαρ. Το πρόβλημα με αυτή την ΥΠΟΘΕΣΗ ήταν ότι δεν ήξεραν τι θα μπορούσε να αναγκάσει έναν ολόκληρο γαλαξία να ‘φουντώσει’ τόσο σύντομα και ξαφνικά … τι;
Επειδή δεν μπορούν να αφήνουν ανεξέλεγκτα διάφορα μυστήρια, με την έξαρση του ιντερνέτ, τελευταία μια ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής τον Hayden Rampadarath από το Joint Institute VLBI στην Ευρώπη, με έδρα την Ολλανδία ΘΕΩΡΕΙ ότι έχει μια πιο αληθοφανή (κι όχι αληθινή) απάντηση. Τι μας λένε οι σοφοί; Ο Rampadarath και οι συνεργάτες του μελέτησαν την περιοχή αυτή, σε διάφορα μήκη κύματος και βρήκαν ότι, όπως και πολλοί άλλοι γαλαξίες, το IC 2497 περιέχει μια υπερβαρέα μαύρη τρύπα στο κέντρο του. ΟΥΑΟΥ… Η πτώση της γύρω ύλης στην μαύρη τρύπα παράγει έναν κώνο ακτινοβολίας η οποία ιονίζει το αέριο στο Voorwerp Hanny που το αναγκάζει αποκτήσει μια πράσινη λάμψη. Αυτό που είχε προκαλέσει σύγχυση στο θέμα αυτό είναι ότι ένα άλλο νέφος από σκόνη και αέρια, που βρίσκεται ανάμεσα στη Γη και στο IC 2497, μας εμποδίζει να δούμε άμεσα την μαύρη τρύπα.
Ο Darren Croton ένας ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΣ αστροφυσικός στο Swinburne του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης λέει, «τα αποδεικτικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το IC 2497 είναι ακόμα ένα ενεργό αντικείμενο, θέτουν τέρμα στην θεωρία της αντανάκλασης του φωτός, που είναι κρίμα γιατί ήταν μια ωραία ιδέα. Εξηγεί επίσης γιατί τα αντικείμενα αυτά σαν το Voorwerps είναι τόσο σπάνια, επειδή οι κώνοι της ακτινοβολίας, από τους ενεργούς γαλαξιακούς πυρήνες, είναι εξαιρετικά κατευθυντικοί, γι’ αυτό και τα νέφη του αερίου θα γίνουν περιστασιακά φωτεινά.»
Σύμφωνα με τον Darren Croton από την έρευνα προκύπτει η εικασία ότι υπάρχουν μεγάλες ποσότητες αερίου στον διαγαλαξιακό χώρο. «Είναι απλώς δύσκολο να το δούμε. Όμως, χάρη σε αυτόν τον κοντινό ενεργό γαλαξιακό πυρήνα μπορούμε να ξέρουμε ότι είναι εκεί πάνω.»
Μάλιστα…
ΕΙΚΑΖΟΥΝ, ΥΠΟΘΕΤΟΥΝ, ΘΕΩΡΟΥΝ ΚΑΙ ΛΥΝΟΥΝ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ
Θεωρητικός 1: που στηρίζεται στην αφηρημένη σκέψη και όχι στα δεδομένα της εμπειρίας. ANT πρακτικός: Θεωρητική συζήτηση / αντιμετώπιση ενός προβλήματος. ~ άνθρωπος / θεωρητικό μυαλό, που χρησιμοποιεί την αφηρημένη σκέψη. || Θεωρητικές επιστήμες, που ασχολούνται με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του ανθρώπου, όπως π.χ. η φιλοσοφία, φιλολογία, θεολογία, κοινωνιολογία κτλ. ANT θετικός: Σχολή με θεωρητική κατεύθυνση. Θεωρητικές σπουδές. β. για επιστήμη ή τέχνη, όταν εξετάζεται με την αφηρημένη σκέψη: Θεωρητική αριθμητική / γεωμετρία, που εξετάζει γενικά τις ιδιότητες των αριθμών / των σχημάτων. ANT πρακτική: Θεωρητική φυσική / χημεία. ANT εφαρμοσμένη. Θεωρητική διδασκαλία της μουσικής. Θεωρητική εκπαίδευση ενός τεχνικού. ANT πρακτική. γ. που στηρίζεται σε τελείως υποθετικά δεδομένα, που συνήθ. δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. ANT πραγματικός: Θεωρητική απόδοση μιας μηχανής. Θεωρητικά κέρδη. H κοινωνική ισότητα είναι μια έννοια τελείως θεωρητική. 2. (ως ουσ.) ο θεωρητικός: α. δημιουργός ή υποστηρικτής μιας θεωρίας 1α: Ο τάδε υπήρξε ~ του ναζισμού / του μαρξισμού. β. αυτός που ασχολείται με τις αρχές, με την θεωρία μιας τέχνης ή μιας επιστήμης: ~ της τέχνης / του κινηματογράφου. θεωρητικά ΕΠIΡΡ στη σημ. 1, από θεωρητική άποψη: Εξετάζω ένα πρόβλημα ~. ~ μπορεί να έχεις δίκιο, στην πράξη όμως όχι.
Υποθετικός 1. με τον οποίο διατυπώνουμε μια υπόθεση, θεωρούμε δηλαδή κτ. ως δεδομένο ή αληθινό, προκειμένου να οδηγηθούμε σε κάποιο συμπέρασμα. α. (γραμμ.) Yποθετικές προτάσεις, δευτερεύουσες προτάσεις οι οποίες περιέχουν την προϋπόθεση, τον όρο υπό τον οποίο μπορεί να συμβαίνει ή να αληθεύει εκείνο που λέγεται στην κύρια πρόταση. Yποθετικοί σύνδεσμοι, με τους οποίους εισάγεται μία υποθετική πρόταση. ~ λόγος, η υπόθεση (υποθετική πρόταση) και η απόδοση (κύρια πρόταση) μαζί. β. (φιλοσ.) σε αντίθεση προς το κατηγορικός: Yποθετική κρίση, στην οποία το κατηγορούμενο αναφέρεται στο υποκείμενο υποθετικά. ~ συλλογισμός, στον οποίο το συμπέρασμα συνάγεται από προτάσεις από τις οποίες η μία τουλάχιστον είναι υποθετική. 2. που υπάρχει μόνο ως υπόθεση, που θεωρείται απλώς πιθανός χωρίς να υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να μπορέσει να αποδειχτεί, να τεκμηριωθεί: Έχει φτιάξει στο μυαλό του ένα υποθετικό σχήμα. Yποθετικά κέρδη. Ελπίζει σε μια υποθετική κληρονομιά. ~ κίνδυνος. Αυτό που λες είναι υποθετικό. υποθετικά ΕΠIΡΡ: Mίλησα ~. Aς δεχτούμε ~ ότι έχεις δίκιο.
Εικάζω -εται Ρ αόρ. είκασα, απαρέμφ. εικάσει, παθ. μόνο στο γ’ πρόσ. ενεστ: (λόγ.) με βάση κάποια δεδομένα καταλήγω σε μια γνώμη (κρίση, συμπέρασμα, υπόθεση κτλ.) ΠΙΘΑΝΗ αλλά όχι απόλυτα βεβαιωμένη· κάνω εικασία, υποθέτω, φαντάζομαι: Είναι πολύ νωρίς ακόμα και για να εικάσει κανείς τα αποτελέσματα. Αδυνατούμε βέβαια να καταλήξουμε σε οριστική άποψη για τις προθέσεις του, μπορούμε όμως να τις εικάσουμε. Εικάζεται ότι θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο.
ΕΙΚΑΖΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΖΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΥ ΠΑΝ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ.
Ή τουλάχιστον δείχνουν προς εμάς πως δεν γνωρίζουν τίποτε σημαντικό ή άξιο λόγου.
Ετσι λοιπόν μπορούμε να εικάσουμε κι εμείς και να θεωρήσουμε ότι αυτό που βλέπουμε είναι ο Θεός …τάδε (βάλε ότι θέλεις) ή ο γραμματέας του Κθούλου (…μεγάλη η χάρη του) ή ένα όν με συνείδηση και νου που όμως δεν είναι ανθρώπινη κι άρα δεν γνωρίζουμε (εκτός κι αν είμαστε επιστήμονες που τα γνωρίζουν όλα) πως να το ονομάσουμε ή που να το κατατάξουμε κι άρα το τοποθετούμε στα ήδη γνωστά κουτάκια, αρκεί να πέφτει το χρήμα, η δύναμη και η αναγνώριση από το πόπολο, που δεν έχει μυαλό να σκεφτεί μόνο του και καταπίνει αμάσητο ότι του πουλάνε.
Αυτά που οι επιστημονίζοντες τα κρύβουν κάτω από το χαλί ο Τσαρλς Φορτ τα αποκαλούσε «Καταραμένα» και είναι καταραμένα γιατί κάνουν τον βασιλιά να φαίνεται γυμνός.
Αν είσαι ένας άνθρωπος που ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ, τότε κάτι τέτοια σε κάνουν να γελάς κι αντί να διαβάζεις τον Αρκά για να διασκεδάσεις, διαβάζεις τα επιστημονικά συστημικά νέα της απόλυτης άγνοιας και τα συζητάς με τους φίλους σου, και βρίσκεις αληθινούς επιστήμονες που σου εξηγούν γιατί αυτή η αρλούμπα είναι για γέλια … γιατί τα εμβόλια είναι άκρως επικίνδυνα (ναι, ξέρω … δεν φέρω καμία ευθύνη γι’ αυτό που γράφω και να ρωτήσεις τον οικογενειακό σου γιατρό που τα ξέρει κι αυτός όλα και επιπλέον, για ζήτα του να μην υποθέτει και να μην εικάζει να μάθεις τι απομένει.)
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου