Δεν το έκαναν άνθρωποι αυτό φίλε μου.
Η το έκανε η ίδια η γη για να καθαρίζει το σώμα της από τα καρκινικά κύτταρα της, (και οι άνθρωποι σ’ αυτά υπάγονται)
Η αλλόκοσμα DNA που δεν αντέχουν τόσο οξυγόνο στην ατμόσφαιρα και να σκέφτονται καθαρά.
Ετοιμάζουν και μορφοποιούν την ατμόσφαιρα του πλανήτη για να ταιριάζει σε αυτούς (αλλόκοσμα DNA) και μεταλλάσουν το ανθρώπινο είδος.
Κάποια στιγμή η Γη θα αφαιρέσει το οξυγόνο από τον πλανήτη για να σωθεί από τα καρκινικά παράσιτα που την κατακλύζουν.
'Εχει ξαναγίνει στο παρελθόν πολλές φορές και θα ξαναγίνει.
Τα ανθρώπινα ζώα, ως συνήθως κοιμούνται όρθια.
Με τις τεράστιες δασικές πυρκαγιές, οι αρχές της Βραζιλίας και της Βολιβίας εκτιμάνε ότι ήδη έχουν γίνει στάχτη 500.000 στρέμματα παρθένου δάσους και μαζί τους έχουν πεθάνει χιλιάδες άγρια ζώα και έχουν πληγεί πολλές φυλές αυτοχθόνων. Η περιοχή της Αμαζονίας καταλαμβάνει 7,4 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα (από αυτά τα 5 εκατομμύρια πυκνού τροπικού δάσους – ζούγκλας) εκτείνεται σε 9 χώρες (το 60% στη Βραζιλία, αλλά και σε Περού, Κολομβία, Εκουαδόρ, Βολιβία, Παραγουάη, Σουρινάμ, Γουιάνα και Γαλλική Γουιάνα) και δικαίως χαρακτηρίζεται ο μεγαλύτερος πνεύμονας της Γης αφού εκτιμάται ότι απορροφά το χρόνο 1 δισ. τόνων διοξειδίου του άνθρακα. Αυτά τα στοιχεία ίσχυαν μέχρι πρόσφατα, αφού είναι βέβαιο ότι μετά την τεράστια καταστροφή το πλήγμα είναι ανεπανόρθωτο.
«Ο Αµαζόνιος είναι δικός µας, όχι δικός σας» δήλωσε ο πρόεδρος της Βραζιλίας απευθυνόµενος σε ξένους δημοσιογράφους. «Ο Αµαζόνιος ανήκει στην Βραζιλία. Οι ευρωπαϊκές χώρες ας κοιτάξουν τη δουλειά τους» συνέχιζε ο Βραζιλιάνος ηγέτης, τον οποίο αποκαλούν και «Τραµπ των Τροπικών». Τώρα, επιχειρώντας να αποκρούσει το μπαράζ επικρίσεων που δέχεται, κατηγορεί ανοικτά ΜΚΟ και περιβαλλοντικές οργανώσεις για εμπρησμό με στόχο να πλήξουν την κυβέρνησή του.
Το πλήγμα θα γίνει αντιληπτό σε παγκόσμια κλίμακα: Σύμφωνα με το National Geographic, μεγάλο μέρος της προεκλογικής του εκστρατείας επικεντρώθηκε στο άνοιγμα του Αμαζονίου στις επιχειρήσεις κι από την στιγμή που βρέθηκε στον προεδρικό θώκο, έκανε ακριβώς αυτό. Ενδεικτικό είναι ότι, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Υπηρεσίας Διαστημικής Έρευνας της Βραζιλίας, μόνο το καλοκαίρι του 2019 έχει αποψιλωθεί τόση έκταση από το δάσος του Αμαζονίου, όση δεν αποψιλώθηκε μέσα στα τελευταία τρία χρόνια.
Ο βραζιλιάνος πρόεδρος, όμως, δεν φαίνεται να πτοείται, ασκώντας κριτική στις προειδοποιήσεις της Υπηρεσίας για την αποψίλωση, χαρακτηρίζοντάς τες επικίνδυνες για το εμπόριο και την ανάπτυξη. «Τα προηγούμενα χρόνια, οι φωτιές που ξεσπούσαν είχαν μεγάλη σχέση με την λειψυδρία. Ωστόσο, φέτος είχαμε αρκετές βροχές, κάτι που μας κάνει να σκεφτούμε ότι αυτή η τελευταία καταστροφική πυρκαγιά προκλήθηκε από την αποψίλωση» σημειώνει η Adriane Muelbert, οικολόγος που μελετά τις επιπτώσεις της αποψίλωσης του Αμαζονίου στην κλιματική αλλαγή.
«Εάν η αποψίλωση των δασών και η κακοδιαχείρισή τους συνεχιστεί, προειδοποιούν οι επιστήμονες, το πλήγμα θα γίνει αντιληπτό σε παγκόσμια κλίμακα. «Κάθε κατεστραμμένο δάσος αποτελεί απειλή για την βιοποικιλότητα και τους ανθρώπους που την χρησιμοποιούν» λέει ο Lovejoy, σύμφωνα με το National Geographic. «Είναι μια τραγωδία, ένα έγκλημα κατά του πλανήτη και ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» λέει από την πλευρά της η Muelbert, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, αλλά αυτόν τον κώδωνα δεν τον έκρουαν όταν στην Βραζιλία καίγονταν τα δάση του Αμαζονίου και τα ζώα και οι φυλές της από τους σοσιαληστές προέδρους!!! … και φυσικά γνωρίζουμε το ποιόν του National Geographic.
Τι γίνεται με την καταστροφή του πνεύμονα της αιματοβαμμένης Σιβηρίας; Φυσικά ΤΙΠΟΤΑ. Ο ηγετίσκος Πούτιν ασχολείται με περιοδείες στην Ευρώπη και … τα ούμπαλα του Καράμπελα.
Οι πυρκαγιές κατακαίνε δάση στην Αλάσκα, την Γροιλανδία και Σιβηρία και σύμφωνα με τον ΟΗΕ, το διάστημα αυτό εκλύθηκε στην ατμόσφαιρα περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα από ό,τι την τελευταία οκταετία. Σύμφωνα με τους επιστήμονες η οικολογική καταστροφή που συντελείται εδώ και ενάμισι μήνα στον Αρκτικό κύκλο, δεν έχει προηγούμενο.
Απειλούνται τα 11 σπάνια είδη ζωών, τα οποία προστατεύονται από το ειδικό κρατικό πρόγραμμα με την επωνυμία «Οικολογία» σε αυτά περιλαμβάνονται οι τίγρεις του Αμούρ, οι λεοπαρδάλεις της ρωσικής άπω Ανατολής και άλλα. «Δεν θα έδινα ιδιαίτερη έμφαση στο ερώτημα αν κάποια είδος εξαφανίστηκε εξαιτίας των δασικών πυρκαγιών στην Σιβηρία είτε μειώθηκε αισθητά» (sic) δήλωσε ο επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος διατήρησης της βιοποικιλότητας του Παγκόσμιου Ιδρύματος άγριας φύσης (WWF) Ρωσίας, Βλαντίμιρ Κρέβερ. Τι να λέμε τώρα … ποιός χέστηκε αν μερικά είδη εκλείψουν !!!
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν ένα θανάσιμο κίνδυνο για πολλά είδη ζώων και ανθρώπων, τα οποία δεν έχουν την δυνατότητα να διαφύγουν, όπως είναι οι αρχέγονες φυλές ανθρώπων, τα φίδια, οι σκαντζόχοιροι, τα έντομα, αν και τα περισσότερα ζώα μπορούν να σωθούν τρέχοντας μακριά από τις εστίες φωτιάς … αλλά είναι σοβαρή κουβέντα αυτή επιστήμονα; Γι αυτό -και για πάμπολλα τέτοια- τους έχουμε σε μεγάλη εκτίμηση του επιστημονίζοντες εμείς εδωνά.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΣΟΒΑΡΑ … όλα τα ανθρώπινα ζώα ασχολούνται με ένα τάνκερ που μεταφέρει πετρέλαιο σε μια κατεστραμμένη από τους επικυρίαρχους χώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου