Η δυσαρέσκεια στη σχέση είναι μια κοινή αιτία απιστίας, αλλά απέχει πολύ από το να είναι η μόνη αιτία. Ο Alsaleem συνιστά στους συμβούλους ψυχικής υγείας να λαμβάνουν υπόψη τρεις κατηγορίες όταν εργάζονται με την απιστία.
Ο πρώτος είναι οι δυαδικοί παράγοντες, οι οποίοι είναι τυχόν ζητήματα σχέσης που οδηγούν στο να μην ικανοποιούνται μεταξύ τους οι σεξουαλικές ή συναισθηματικές ανάγκες του ζευγαριού.
Η δεύτερη κατηγορία είναι μεμονωμένοι παράγοντες – το προσωπικό ιστορικό κάθε συντρόφου και η συνολική ψυχική υγεία. Οι σύμβουλοι θα πρέπει να ρωτούν για το οικογενειακό ιστορικό των πελατών και τα προηγούμενα ζητήματα ψυχικής υγείας, όχι μόνο για το ιστορικό της σχέσης τους, συμβουλεύει ο Alsaleem. Επισημαίνει ότι ορισμένα θέματα ψυχικής υγείας, όπως η διπολική διαταραχή και οι ναρκισσιστικές, αντικοινωνικές και οριακές διαταραχές προσωπικότητας, μπορεί να αυξήσουν την πιθανότητα απιστίας.
Τα άτομα που βίωσαν σεξουαλικό τραύμα σε νεαρή ηλικία είναι επίσης πιο πιθανό να απιστήσουν ως ενήλικες επειδή το τραύμα μπορεί να έχει επηρεάσει την προσκόλληση, τη σεξουαλική ταυτότητα και τον τύπο των σχέσεων που έχουν στην ενήλικη ζωή, προσθέτει ο Alsaleem.
Η τρίτη κατηγορία είναι κοινωνικοπολιτιστικοί παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της δουλειάς, του πολιτισμού, της οικογένειας, των φίλων, του τρόπου ζωής, των περιβαλλοντικών στρεσογόνων παραγόντων κ.λπ. Παραδείγματος χάριν συνήθως τα επαγγέλματα που απαιτούν συχνά ταξίδια, αυτά εκθέτουν τους ανθρώπους σε τραύματα, πολλές αγχωτικές ώρες. ή προσφέρουν ανθυγιεινά εργασιακά περιβάλλοντα (μεταξύ των παραδειγμάτων που παρέχονται ήταν στρατιωτικό προσωπικό, πρώτες βοήθειες, νοσοκόμες, αστυνομικοί και άτομα σε πωλήσεις). Αυτό το εύρημα δείχνει πώς οι κοινωνικοπολιτιστικοί παράγοντες κάποιου μπορούν να διευκολύνουν τη συμπεριφορά απιστίας, σημειώνει ο Alsaleem.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου