Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Από Ζωή και φως ο Άνθρωπος μετατράπηκε σε...

Σήμερα γνωρίζουμε τα τέσσερα στοιχεία της φύσης του υλικού μας κόσμου, τα οποία είναι η γη, το νερό, ο αέρας και η φωτιά, και αυτά τα στοιχεία αποτελούν τον θνητό μας κόσμο, και την θνητή λογική του.

Υπάρχει και ένα πέμπτο στοιχείο, όπου μας μίλησαν γι'αυτό οι Έλληνες πρόγονοί μας, και είναι ο αιθέρας.

Υπάρχουν δύο κόσμοι, και τα τέσσερα στοιχεία παρακάτω, είναι το δοχείο της γένεσης του σκοτεινού υλικού κόσμου, της υγρής και σκοτεινής του φύσης...

Από τον μεν υλικό κόσμο που δημιουργήθηκε, η γη και το νερό μας έδωσαν την υγρή και σκοτεινή φύση, το θνητό μας σώμα, ο μεν αέρας μας έδωσε την θνητή λογική το σκοτεινό μας πνεύμα, και η μεν φωτιά μας έδωσε την ενεργειακή δομή, την ενέργεια.

Αυτός είναι και ο υλικός μας κόσμος, με την σκοτεινή του λογική, την ενεργειακή δομή του, όπου όλα είναι ενέργεια, και την σκοτεινή φύση πάνω στην οποία ζουν τα όντα, από γη και νερό.

Στην αντίπερα όχθη υπάρχει ένας άλλος κόσμος, φωτεινός, όπου όλα είναι φως!.. Πατέρας είναι ο Νους το φως! και ο Λόγος ο φωτεινός του Λόγος! όπου Φώς ο φωτεινός Λόγος, και όπου Λόγος η φωτεινή δομή του κόσμου, και όλα κινούνται στο φως, και όπου φως ο Νους, και όπου ζωή ο Λόγος (φωτεινό πεδίο)..όλα είναι φωτεινά, (φωτεινά όντα, φωτεινή δομή του κόσμου), και με μια σκέψη δημιουργούν την ζωή!.. και όπου σκέψη φωτεινή ο φωτεινός Λόγος.

Ζωή και φως!
Οι φωτεινοί άνθρωποι, στον εδώ υλικό κόσμο που ζουν, έχουν διπλή φύση, διότι από φως που ήταν μετατράπηκαν σε νου πνεύμα φωτεινό, (δεξί ημισφαίριο), και σκοτεινό πνεύμα - λογική, (αριστερό ημισφαίριο), και από φως που ήταν ο κόσμος, (φωτεινή δομή), μετατράπηκε σε ενέργεια, (ενεργειακή δομή), και από ζωή και φως, ζουν πλέον σε έναν κόσμο σκοτεινό.

Από φως που ήταν ο κόσμος, (πυρ), μετατράπηκε σε ενεργειακή δομή, ο φωτεινός νους μετατράπηκε σε σκοτεινή λογική, από φωτεινή οντότητα που ήταν, μετατράπηκε σε φωτεινό πνεύμα και σκοτεινό πνεύμα, και από ζωή και φως που ήταν και ζούσε μέσα στο άπλετο φως (άκτιστο πυρ), μετατράπηκε σε σώμα από γη και νερό, (σκοτεινή υγρή ύλη).

Τα βαριά στοιχεία η ύλη και το νερό που κατακάθησε από την κίνηση της δημιουργίας, δεν εμπεριέχουν τον φωτεινό Λόγο του Φωτεινού Πατέρα Νου Θεού.

Το σαρκώδες σώμα μας (από γη και νερό), είναι και θνητό, πεθαίνει, και ξαναγεννιέται, αποτελείται από πνεύμα σκοτεινό αλλά και φωτεινό με όσες αναλογίες προκύπτουν κάθε φορά.

Η φωτιά και ο αέρας ανήκουν στην υγρή σκοτεινή φύση της ύλης, διότι από φως που ήταν και ζωή - πυρ, , μετατράπηκε σε φωτιά, (ενεργειακή δομή - σκοτεινός Λόγος), και αέρας,(φωτεινό και σκοτεινό πνεύμα- δεξί και αριστερό ημισφαίριο), η γη και το νερό που ανήκουν στην υγρή και σκοτεινή ύλη που αντί για φως που ήταν η ζωή, τώρα ζωή είναι ο υλικός κόσμος μέσα σε σώμα υλικό από νερό και γη, τα πιο βαριά στοιχεία και τα πιο σκοτεινά).
Από ζωή και φως μέσα στο φως, μετατραπήκαμε σε πνεύμα φωτεινό και πνεύμα σκοτεινό, και από το φως που ζούσαμε, τώρα ζούμε μέσα σε σώμα σκοτεινό, και σε έναν κόσμο σκοτεινό).

Ο αιθέρας συμβολίζει την διπλή μας φύση σε αυτόν τον κόσμο, την φωτεινή δομή μας ενωμένη με την σκοτεινή δομή μας μέσα σε έναν κόσμο σκοτεινό...μόνον ο φωτεινός μας νους είναι ικανός να μας επιτρέψει να δούμε ξανά το φως!..όπου Ερεβοκτόνο φως είναι η ζωή!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου