Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017

To ψηλότερο κτίριο στον κόσμο θα κρέμεται από …μετεωρίτη

Oι νέοι αρχιτέκτονες είναι πιο φιλόδοξοι από ποτέ. Ονειρεύονται να σχεδιάσουν κτίρια που θα γράψουν τη δική τους ιστορία για να ξεχωρίσουν. Και τώρα μια αρχιτεκτονική εταιρία με έδρα τη Νέα Υόρκη ετοιμάζεται να κατακτήσει τον ουρανό και το …διάστημα.

Ζούνε στα …σύννεφα και δεν αισθάνονται ότι πρέπει να απολογηθούν γι'αυτό. Πώς είναι η επωνυμία του αρχιτεκτονικού γραφείου; Clouds Architecture Office. Πώς λέμε «Sky is the limit»; Ή «οι ουρανοί είναι δικοί μας»; Αυτό ακριβώς. Και τώρα διαβάζω πως η αρχιτεκτονική ομάδα ετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα νέο κόνσεπτ που θέλει τα κτίρια να πετάνε.

Πώς θα γίνει αυτό; Φανταστείτε ένα συγκρότημα από ουρανοξύστες που κρέμονται από κομήτες. Αυτό, για κάποιον που δεν γνωρίζει τη διαδιασία, μοιάζει με ταινία επιστημονικής φαντασίας. Κι αν τελικά είναι κάτι που μπορεί να επιτευχθεί;Όλα καλά. Και ποιος θα πάει να μείνει σε αυτούς τους ουρανοξύστες; Ποιοι θα είναι οι πρώτοι τολμηροί που θα θέλουν να θαυμάσουν τη θέα από ψηλά, μέρα και νύχτα; 

Η νεοϋροκέζικη εταιρία υποστηρίζει πως ολόκληρο το φιλόδοξο πρότζεκτ θα βασιστεί σε έναν μεγάλο αστεροειδή και ο πύργος θα χτιστεί πάνω από το Ντουμπάι (για να στοιχίσει λιγότερο από ότι θα στοίχιζε στη Νέα Υόρκη) και τα υπόλοιπα θα πρέπει να τα δούμε στην πράξη.

Για την ώρα υπάρχει ένα δελτίο Τύπου με φωτογραφίες από το Analemma Tower που είναι φυσικά εξαιρετικά εντυπωσιακές. Θα είναι το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο, με γραφεία και διαμερίσματα, και στην ταράτσα θα γίνονται θρησκευτικές τελετές, δηλαδή, κηδείες… Και τα παράθυρα θα πρέπει να στηθούν διαφορετικά λόγω της ατμοσφαιρικής πίεσης.  Προσδεθείτε.