Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Το Neowise εντόπισε 72 νέους αστεροειδείς κοντά στη Γη

Ένα εκπληκτικό βίντεο από τη NASA έχει αποκαλύπτει όλους τους αστεροειδείς που βρίσκονται κοντά στη Γη και παρακολουθούνται από τον οργανισμό.
Δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας δεδομένα από την αποστολή Wide-field Survey Explorer (Neowise) η οποία ξεκίνησε το 2009.

Το Neowise έχει εντοπιστεί 72 νέα αντικείμενα κοντά Γη ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 439.
Οκτώ από τα αντικείμενα που ανακαλύφθηκαν κατά το παρελθόν έτος έχουν ταξινομηθεί ως δυνητικά επικίνδυνοι αστεροειδείς (PHAs), με βάση το μέγεθός τους, και πόσο κοντά είναι η τροχιά τους στη Γη.
Από την έναρξη της έρευνας του το Neowise έχει εντοπίσει πάνω από 19.000 αστεροειδείς και κομήτες στα υπέρυθρα μήκη κύματος.
Περισσότερες από 5,1 εκατομμύρια υπέρυθρες εικόνες του ουρανού συλλέχθηκαν κατά το τελευταίο έτος που απεικονίζουν αστεροειδείς και κομήτες που παρατηρήθηκαν μέχρι στιγμής από Neowise.

Η αρχική ονομασία του προγράμματος ήταν Wide-field Infrared Survey Explorer (WISE), όταν το διαστημικό σκάφος Neowise ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2009. Το 2011 τοποθετήθηκε σε χειμερία νάρκη μετά την ολοκλήρωση της αρχικής αποστολής του.
Τον Σεπτέμβριο του 2013, επανενεργοποιήθηκε, και μετονομάστηκε σε Neowise και του αποδίδεται μια νέα αποστολή: να βοηθήσει τις προσπάθειες της NASA να εντοπίσει τον πληθυσμό των δυνητικά επικίνδυνων αντικειμένων κοντά στη Γη.
Η αποστολή του είναι να ανακαλύπτει μεγάλα σκοτεινά αντικείμενα κοντά στη Γη συμπληρώνοντας το δίκτυο των επίγειων τηλεσκοπίων που λειτουργούν στα ορατά μήκη κύματος φωτός.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου