Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Όλοι οι άνθρωποι είναι καλλιτέχνες — όλοι

Όλοι οι άνθρωποι είναι καλλιτέχνες — όλοι!

Όλα τα σύμβολα, όλες οι λέξεις, είναι μικρά έργα τέχνης. Από τη δική μου σκοπιά, το μεγαλύτερο μας δημιούργημα είναι η χρήση της γλώσσας, αφού μας επιτρέπει να δημιουργούμε μια ολόκληρη πραγματικότητα μέσα στο νου μας. Η εικονική πραγματικότητα που δημιουργούμε θα μπορούσε να είναι μια καθαρή αντανάκλαση της αλήθειας ή μια διαστρεβλωμένη έκφρασή της. Αλλά όπως και να έχει, είναι τέχνη. Το δημιούργημά μας μπορεί να είναι ο προσωπικός μας παράδεισος ή η προσωπική μας κόλαση. Αλλά είναι τέχνη. Εντούτοις, μέσα από την επίγνωσή μας για το τι είναι αληθινό και τι εικονικό, μπορούμε να καταφέρουμε αμέτρητα πράγματα. Η αλήθεια παράγει αυτοκυριαρχία και κάνει τη ζωή μας εύκολη. Η διαστρέβλωση της αλήθειας συχνά προκαλεί περιττές τριβές και πόνο. Η επίγνωση είναι ο παράγοντας που κάνει τη διαφορά.

Ο άνθρωπος γεννιέται με επίγνωση. Γεννιόμαστε φτιαγμένοι για να αντιλαμβανόμαστε την αλήθεια. Ωστόσο, συσσωρεύουμε γνώσεις και μαθαίνουμε να αρνούμαστε όσα αντιλαμβανόμαστε.

Εξασκούμαστε στην άμβλυνση της επίγνωσης και τελικά κατακτάμε στην εντέλεια αυτή την τέχνη! Ο κόσμος είναι μαγικός και εμείς μαθαίνουμε να εξασκούμε τη μαγεία μας ενάντια στον εαυτό μας, ενάντια στη δημιουργία, ενάντια στον ίδιο τον άνθρωπο. Επίγνωση σημαίνει αντίληψη της αλήθειας.

Όταν αντιλαμβανόμαστε την αλήθεια, βλέπουμε τα πάντα έτσι όπως είναι, όχι έτσι όπως πιστεύουμε πως είναι, ούτε έτσι όπως θα θέλαμε να είναι. Η επίγνωση ανοίγει την πόρτα για εκατομμύρια πιθανότητες, και αν ξέρουμε πως είμαστε καλλιτέχνες της ζωής μας, μπορούμε να επιλέξουμε μία από αυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου