Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Έργα τέχνης που... τρώγονται

Οι μεγαλύτεροι ζαχαροπλάστες παγκοσμίως και σοκολατοποιΐες έβαλαν τα δυνατά τους και κατασκεύασαν σοκολατένια αβγά σκέτους πειρασμούς.

Pierre Marcolini: συλλογή Πάσχα στη Χώρα των Θαυμάτων. Η σειρά περιλαμβάνει τον Λαγό, τη Βασίλισσα, τον Mad Hatter, τη Γάτα, και δύο αβγά.


Manufacture de Chocolat: Η Κοκότα (γαλλική κατσαρόλα) της σοκολατοποιΐας του σταρ σεφ Alain Ducasse είναι σχεδιασμένη από τον Pierre Tachon. Εχει παρασκευαστεί από μαύρη περουβιανή σοκολάτα 75% και περιέχει τραγανά αβγά πραλίνας. Διατίθεται αποκλειστικά στα ξενοδοχεία Bulgari.

Bettys: Χειροποίητο, με σύγχρονο design, αυτό το αβγό είναι φτιαγμένο από ελβετική σοκολάτα γάλακτος grand cru. Μέσα από τα στρογγυλά ανοίγματα φαίνονται ανοιξιάτικα σκηνικά δάσους, με πεταλούδες, υακίνθους και κορμούς δέντρων καλυμμένους με κισσούς – όλα κατασκευασμένα από σοκολάτα και γλάσο.

Valrhona: Art Deco και limited-edition από μαύρη σοκολάτα, γάλακτος και λευκή. Τα αβγά αυτά είναι μόλις 100 και είναι εμπνευσμένα από το λόμπι του πολυτελούς βρετανικού ξενοδοχείου Claridge's. Μέσα είναι γεμιστά με μικρά σοκολατένια αβγά ορτυκιού που σχεδιάσε ο σεφ πατισιέ του ξενοδοχείου Ross Sneddon.

Jean Paul Hevin: Ο διάσημος Γάλλος ζαχαροπλάστης σχεδίασε ένα αβγό couture γεμάτο χρωματιστά κουμπιά. Και το ονόμασε Button Egg.

Fortnum & Mason: Είναι ένα αληθινό γλυπτό limited-edition από σοκολάτα Valrhona και το σχεδίασαν οι πατισιέ του ιστορικού βρετανικού ντελικατέσεν που είναι μητέρα και κόρη! Εμπνευαστηκαν το σχέδιό του από τις μέλισσες στη στέγη του ντελικατέσεν.

The Chocolate Society: Μίνιμαλ και design αβγά από λευκή, γάλακτος και μαύρη σοκολάτα.

Bettys: Imperial Easter Egg, το αβγό υπερπαραγωγή. Περιέχει 5 κιλά υψηλής ποιότητας ελβετική σοκολάτα grand cru μαύρη ή γάλακτος και είναι όλο σχεδιασμένο στο χέρι. Το ύψος του είναι 70 εκ και κατασκευάζεται μόνο επί παραγγελία.

Harrods: Το βρετανικό πολυτελές πολυκατάστημα ζήτησε από καλλιτέχνες να σχεδιάσουν τα φετινά αβγά του. Εδώ είναι τα σχέδια των Clayton Junior (αριστερά) και  Claire Scully (δεξιά). Τα αβγά αυτά τρώγονται και είναι από συμπαγή σοκολάτα.

Pierre Hermé: Ο Νο1 διάσημος ζαχαροπλάστης στο Παρίσι παρασκεύασε τα δικά του αβγά με περουβιανή σοκολάτα και τα διακόσμησε με χρωματιστούς σοκολατένιους δίσκους σε διάφορες γεύσεις – από bitter μέχρι βατόμουρο και φρούτο του πάθους. Μέσα, τα αβγά αυτά έχουν άλλα μικρότερα, γεμιστά με πραλίνα.

Fortnum & Mason: Κλασικό, από λευκή σοκολάτα, σχεδιασμένο στο χέρι με λουλούδια από ζάχαρη. Είναι γεμιστό με μικρότερα αβγά από λευκή σοκολάτα.

Charbonnel et Walker: Με βικτωριανό σχέδιο από κλασική, απλή βρετανική σοκολάτα. Ζυγίζει 12 κιλά και έχει ύψος 79 εκ. Μόνο κατά παραγγελία.

Choccywoccydoodah: Οι βασιλιάδες των αβγών! Τρίο εμπνευσμένο από τα αβγά Fabergé-δράκους, που συνέλλεγαν οι Ρώσοι βασιλείς. Υπάρχει επίσης και τρίο Μονόκερος. Εναι χειροποίητα, σκαλισμένα και ζωγραφισμένα με σοκολάτα, ζυγίζουν περίπου 100 κιλά. Κατασκευάζονται μόνο κατά παραγγελία και απαιτούν χρόνο 3 εβδομάδων. Κοστίζουν 33.000 ευρώ το τρίο και 13.000 το κανένα χωριστά.

Godiva: Atelier Showcase Easter Egg, εμπνευσμένο από τη βελγική δαντέλα. Είναι χειροποίητο, έχει ύψος 67 εκ και κοστίζει 1.300 ευρώ. Το μικρότερο (20 εκ) κοστίζει 280 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου