Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015

Πώς να σταματήσεις τη γκρίνια της κοπέλας σου σε 1 λεπτό

Δοκίμασες τα πάντα για να σταματήσεις τη γκρίνια της κοπέλας σου αλλά εκείνη επιμένει... Οι γυναίκες δεν πρόκειται να σε αφήσουν ποτέ ήσυχο εκτός αν φροντίσεις να τους δώσεις λίγο παραπάνω σημασία. Τι εννούμε; Δείτε ένα ξεκαρδιστικό βιντεάκι που αυτές τις μέρες κάνει θραύση στο διαδίκτυο

Kαι πέρα από την πλάκα μάθε και μερικά πράγματα για τη γυναικεία ψυχολογία και τις διαφορές της με την ανδρική. Ο Ίζον Γκρέι, ο γκουρού των ανθρώπινων σχέσεων, εξηγεί:
Ο γυναικείος εγκέφαλος μπορεί να παράγει 6.000-8.000 λέξεις τη μέρα, ενώ ο αντρικός αδυνατεί να παράγει πάνω από 2.000-4.000 λέξεις. Ο αρσενικός εγκέφαλος είναι μονόπλευ­ρος. Μπορεί να επικεντρώνεται σε ένα πράγμα τη φορά. Ο άνδρας όταν γράφει στον υπολογιστή δεν μπορεί να έχει στο νου του τα παιδιά, όταν φτιάχνει τον καφέ του και ξεκουράζεται δεν διανοείται καν να επιχειρήσει να μαζέψει τα παπούτσια ή τα ρούχα που έχει πετάει στο πάτωμα. Αντιθέτως ο θηλυκός εγκέφαλος είναι ορ­γανωμένος για να λεπουργεί πολυεπίπεδα. Η γυναίκα μπορεί να μαγειρεύει, να φροντίζει τα παιδιά, να κάνει δουλειές στο σπίτι να μιλάει με τις φίλες της στο τηλέφωνο. Μήπως αυτές είναι και οι αιτίες των παρεξηγήσεων ανάμεσά σας;
Ας δούμε όμως και άλλα δεδομένα

Γιατί οι άντρες-προτιμούν τη σιωπή ενώ οι γυναίκες γκρινιάζουν
 Ο άντρας μένει σιωπηλός ή «καταφεύγει στη σπηλιά του» γιατί:
-Θέλει να σκεφτεί το πρόβλημά του και να βρει μία πρακτική λύση.
-Δεν έχει βρει την απάντηση ή αυτή που έχει βρει δεν τον ικα­νοποιεί.
-Είναι αναστατωμένος ή αγχωμένος. Τέτοιες στιγμές θέλει να μείνει μόνος και να ξαναβρεί τον έλεγχο!
-Θέλει να βρει  τον εαυτό του. (Αυτός ο λόγος αποκτάει ιδιαίτερη αξία όταν οι άντρες είναι ερωτευμένοι. Μερικές φορές αισθά­νονται ότι «χάνουν» ή «ξεχνούν» τον εαυτό τους.)

Γιατί οι γυναίκες μιλάνε πολύ και διαμαρτύρονται 
Σε κάθε γυναίκα αρέσει να μιλά. Το κάνει για διάφορους λόγους.
-Για να μεταδώσει ή να πάρει πληροφορίες. (Γενικά αυτός είναι και ο μόνος λόγος που κάνει τους άντρες να μιλούν.)
-Για να διερευνήσει και να βρει ακριβώς αυτό που θέλει να πει. Ο άντρας σωπαίνει, προκειμένου να βρει ακριβώς αυτό που θέλει να σκεφτεί. Η γυναίκα σκέφτεται φωναχτά.
-Για να ηρεμήσει όταν είναι αναστατωμένη. Εκείνος σταματά να μιλά, στη «σπηλιά» του έχει την ευκαιρία να ηρεμήσει.
-Για να δημιουργήσει κλίμα οικειότητας. Μιλώντας για τα συναισθήματά της μαθαίνει καλύτερα τον εαυτό της, Ο άνδρας προκειμένου να βρει τον εαυτό του, σταματά να μιλά. Φοβάται ότι η μεγάλη οικειότητα θα τον κάνει να χάσει τον εαυτό του!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου