Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Καλός άνθρωπος

Νοιάζομαι για την ευτυχία των άλλων περισσότερο από την δική μου. Πάντα βάζω τους άλλους πριν από μένα. Ναι, διακινδυνεύω την ευτυχία μου για κάποιους που θεωρούν δεδομένη την παρουσία μου και δεν νοιάζονται καθόλου για μένα.

Υπάρχουν φορές που εύχομαι να είχα περισσότερη δύναμη. Υπάρχουν στιγμές που εύχομαι να νοιαζόμουν για τον εαυτό μου τόσο όσο νοιάζομαι για τους άλλους. Στιγμές που λέω στον εαυτό μου πως η ζωή μου θα ήταν καλύτερη αν έδειχνα περισσότερο εγωισμό σε ό, τι αφορά τις ανάγκες και τις επιθυμίες μου.

Ποιον προσπαθώ να κοροϊδέψω; Ποτέ δεν θα σταματήσω να είμαι «καλός άνθρωπος» ανεξάρτητα από το πόσες φορές πληγωθώ επειδή φέρομαι ευγενικά σε άτομα που δεν το αξίζουν. Ποτέ δεν θα το σταματήσω επειδή αυτό είμαι. Ποτέ δεν θα γίνω άκαρδη. Η ψυχή μου είναι υπεύθυνη για την –μερικές φορές- αφελή αντίληψη μου για τον κόσμο που με κάνει να σκέφτομαι πως όλοι οι άνθρωποι είναι καλοί κατά βάθος. Αλλά δεν με νοιάζει. Δεν πρόκειται να κάνω την καρδιά μου ψυχρή.

Ξέρω τι άνθρωπος είμαι, ποτέ δεν θα γινόμουν ένα πικρό και ψυχρό άτομο. Ποτέ δεν θα μπορούσα να διώξω ανθρώπους από την ζωή μου έτσι απλά. Και είμαι εντάξει με αυτό. Ξέρω πόση αγάπη μπορώ να δώσω και είμαι περήφανη γι αυτό. Ξέρω πως η αγάπη και φροντίδα που δίνω μπορεί να μην μου επιστραφούν αλλά δεν με ενδιαφέρει. Θα δείχνω ευγένεια και φροντίδα όπως και να 'χει.

Ξέρω πως το πρόβλημα δεν είμαι εγώ. Είναι αυτοί. Αυτοί που κακομεταχειρίζονται την αγάπη και την ευγένεια μου. Και αρνούμαι να αλλάξω. Ανεξάρτητα από το πόσες φορές ραγίσει η καρδιά μου δεν θα αλλάξω συμπεριφορά. Δεν θα «απενεργοποιήσω» τα συναισθήματα μου.

Επειδή είμαι θετικό άτομο και πραγματικά πιστεύω πως θα βρω ανθρώπους σαν εμένα. Ανθρώπους που βλέπουν όλα τα όμορφα πράγματα του κόσμου. Ανθρώπους που θέλουν να δώσουν και να μοιραστούν την ευτυχία και την αγάπη τους όπως κι εγώ.

Δεν με νοιάζει τι λένε ή τι σκέφτονται οι άλλοι, ποτέ δεν θα κρύψω την αληθινή μου φύση από φόβο ότι θα είναι πολύ υπερβολική στους άλλους. Αυτοί δεν είναι οι άνθρωποι μου. Επειδή θα προτιμούσα να έχω κάποιον που μου τηλεφωνεί για να δει πως είμαι παρά κάποιον που με θυμάται μόνο όποτε τον βολεύει.

Δεν πρόκειται να αφήσω κανέναν να με κάνει να νιώσω ντροπή για την «καλή» μου φύση. Η ευπάθεια είναι η δύναμη μου και δεν θα αφήσω κανέναν να μου την πάρει.

Ανεξάρτητα από το πόσες φορές και αν πληγωθώ, ποτέ δεν θα σταματήσω να είμαι καλός άνθρωπος. Και αυτό γιατί είμαι ευγνώμων και νιώθω περηφάνια γι' αυτό.

Είμαι ένας «καλός άνθρωπος». Αυτό είμαι.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου