Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Drone με ψεκαστήρες πιπεριού εναντίον διαδηλωτών στην Ινδία

Οι αστυνομικές αρχές μιας πόλης στη βόρεια Ινδία ανακοίνωσαν ότι έχουν πλέον στη διάθεσή τους ένα νέο «όπλο» για να διαλύουν συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις: μη επανδρωμένα, τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη, εφοδιασμένα με ψεκαστήρες πιπεριού.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Λούκνοου, της πρωτεύουσας του Ούταρ Πραντές και όγδοης σε πληθυσμό πόλης της Ινδίας, με 2 εκατομμύρια κατοίκους, διευκρίνισε ότι οι αστυνομικοί έχουν δοκιμάσει με επιτυχία πέντε τέτοια drone.
«Καταφέραμε να κατανοήσουμε πώς να τα χειριζόμαστε ώστε να στοχεύουμε με ακρίβεια, ακόμη και στην περίπτωση που φυσάει αέρας και σε περιοχές με συνωστισμό» είπε ο Γιασάσβι Γιάνταβ.
Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα «αναλάβουν υπηρεσία» στα τέλη Απριλίου. Διαθέτουν κάμερες ακριβείας και μπορούν να μεταφέρουν μέχρι και δύο κιλά πιπεριού σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου.
«Το πιπέρι δεν είναι θανατηφόρο αλλά είναι αποτελεσματικό στον έλεγχο του πλήθους. Μπορούμε να το ψεκάζουμε από διάφορα ύψη για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα», εξήγησε ο Γιάνταβ.

Η αστυνομία του Λούκνοου έχει ήδη χρησιμοποιήσει παρόμοια μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε αποστολές «επιτήρησης», κυρίως σε θρησκευτικές συγκεντρώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου