Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

Μια ζωή πίσω από κάτι τρέχουμε, κυνηγάμε ατελείωτα και τα πάντα, για να αποκτήσουμε τα μέσα για να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα. Να γεμίσουμε ντουλάπες με ρούχα, γκαράζ με αμάξια, ημέρες και αναμνήσεις με ταξίδια και φωτογραφίες που θα αποδεικνύουν το πόσο όμορφα περάσαμε. Κυνηγάμε δουλειές, εργασίες που προσφέρουν κύρος και χρήμα γιατί αυτά κάπου μας κάνουν να νιώθουμε σημαντικοί, ίσως και να θέλουμε να δειχτούμε και λίγο, να δηλώσουμε παντού πόσο τέλεια, ιδανικά πλασμένη είναι η ζωή μας. Σ’ αυτό βέβαια βοηθούν και τα social media, έτσι ώστε να βγει προς τα έξω η εικόνα που τόσο παλεύουμε να αποδείξουμε πως μας ανήκει.    

Το lifestyle λοιπόν που ο καθένας από εμάς θέλει να χτίσει και που του ταιριάζει, διαφοροποιείται, ανάλογα με τις ρίζες του, την επιρροή που του ασκεί ο κύκλος και το περιβάλλον του, τα μίντια, καθώς και το υπόβαθρό του. Πόσες φορές θέλησες και εσύ κάτι που περίτεχνα σου πλάσαρε μια φωτογραφία, εκείνο το παντελόνι, ή το υπέροχο ταξίδι που έκανε ο συνάδελφος κι εκείνα τα υπέροχα παπούτσια που ανάθεμα κι αν θα τα φορούσες και ποτέ. Μα ωραία θα ήταν να τα έχεις. Πασχίζεις λοιπόν, τρέχεις, δουλεύεις σκληρά, ώρες ατέλειωτες, κι όντως, κάτι έχεις καταφέρει να κάνεις. Ο τραπεζικός σου λογαριασμός γεμίζει κι όλα τα κουτάκια στην to do list σου πια μοιάζουν να είναι εφικτά.

Αμ δε, σε γέλασανε, έπεσες στην παγίδα κι εσύ κι εγώ και όλοι μας. Η λίστα έτοιμη σίγουρα, μα ο χρόνος πού πήγε; Ψάχνεις να βρεις κενό, να πας για ψώνια, έχεις ήδη κάνει screenshot όλα τα πράγματα και είναι εικονικά στο καλάθι των αγορών σου, μα όχι στην ντουλάπα σου. Για εκείνο το ταξίδι βρήκες τα εισιτήρια, σε έχεις με μαεστρία φανταστεί να βγάζεις τις φωτογραφίες σου ευτυχισμένος στην παραλία, ή με φόντο εκείνο το ηλιοβασίλεμα. Μα η άδεια μοιάζει μακριά, τα εισιτήρια δε, πιο ακριβά. Του χρόνου μωρέ, δεν πειράζει.

Κάπου μοιάζεις να πελαγώνεις, κάπου να απελπίζεσαι και το ρίχνεις στη δουλειά. Όλα τα όνειρά σου τα πας για την επόμενη εβδομάδα, την επόμενη μέρα, όλα για λίγο πιο μετά. Μα το μετά πότε θα έρθει, έχεις σκεφτεί; Κάνε μια παύση, βάλε λίγο νερό στο κρασί σου και κάπως μίκρυνε και λίγο τις φιλοδοξίες σου, γιατί αλλιώς δε θα εκπληρώσεις καμία από αυτές. Τι να το κάνεις το lifestyle των περιοδικών αν δεν προλαβαίνεις να ζήσεις τις μικρές σου στιγμές. Εκείνες τις βόλτες κάν’ τες κι ας μην έχουν φόντο το τέλειο ηλιοβασίλεμα, ή το απόλυτο ρούχο, μια χαρά βολτάραμε τόσα χρόνια και στις γειτονιές μας. Το χαμόγελο που προσφέρει η ελευθερία να ζήσεις τις στιγμές είναι το ωραιότερο ένδυμα που μπορείς να βάλεις, μαζί με μια καλή παρέα. Οι άνθρωποι που συνέχεια κάτι κυνηγούν, χάνουν την ελευθερία των στιγμών, χάνουν χρόνο πολύτιμο κι αναμνήσεις που δε θα τις βρεις και πουθενά στο Instagram.

Βρες χρόνο λοιπόν να κάνεις πράγματα απλά και ουσιώδη, ανά πάσα στιγμή και χωρίς αιτία και το πιο σημαντικό από όλα με τους ανθρώπους που εσύ θες και γουστάρεις και σε κάνουν να χαμογελάς. Κανένα lifestyle που κυνηγάς, όσο φανταχτερό και να μοιάζει, δε θα σου χαρίσει αληθινές στιγμές, αν εσύ δεν προλαβαίνεις να τις ζήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου