Κυριακή 7 Ιουνίου 2020

Δρω θετικά – Μένω Αισιόδοξος

Νιώθεις κάποιες φορές ότι σκέφτεσαι αρνητικά και αισθάνεσαι πως όλα πάνε προς το χειρότερο; Ήρθε η ώρα να αφήσεις πίσω σου τα αρνητικά συναισθήματα και τις αρνητικές σκέψεις και να προχωρήσεις μπροστά θετικά.

Η αισιοδοξία μπορεί να σε βοηθήσει να βγεις από το μονοπάτι που σε δυσκολεύει και να βρεις τον δρόμο προς τον πραγματικό σου εαυτό, την ευτυχία και την χαρά.

– Βρες την θετική νότα μέσα σε μία αρνητική κατάσταση. Όταν βρίσκεσαι σε μία αρνητική κατάσταση που σου δημιουργεί άγχος, στεναχώρια ή/και θυμό σκέψου «Ποιο είναι το θετικό σε όλη αυτή την κατάσταση;». Κάνε ένα βήμα πίσω από την κατάσταση και σκέψου τι μπορείς να αποκομίσεις, σε τι μπορεί να σε ωφελήσει αυτό που σου συμβαίνει και ο τρόπος σκέψης σου θα αλλάξει.

– Μην μετατρέπεις «τον λόφο σε βουνό». Ειδικά όταν είσαι υπό την κυριαρχία του άγχους και του στρες, είναι πολύ εύκολο να γιγαντώσεις μία κατάσταση και να της δίνεις μεγαλύτερη σημασία και αξία από αυτή που πρέπει. Μάθε να λες «ΣΤΟΠ» και «Μέχρι εδώ» στις αρνητικές σκέψεις και μην ακολουθείς αυτό το μονοπάτι. Πάρε δύο βαθιές αναπνοές και μετατόπισε συνειδητά τον νου σου σε άλλες θετικές σκέψεις.

– Μην αφήνεις τους φόβους να σε κατακλύσουν. Κάνε κάτι που δεν έχεις συνηθίσει, βγες έξω από την «ζώνη ασφαλείας» σου και δοκίμασε τον εαυτό σου. Μην αφήνεις τις σκέψεις της απόρριψης, της μη πραγμάτωσης ή της απογοήτευσης να σε κυριαρχήσουν. Δάμασέ τις και σκέψου την ικανοποίηση που θα νιώσεις όταν καταφέρεις βήμα-βήμα κάτι που σε φόβιζε.

– Ξεκίνα την μέρα σου με θετική σκέψη. Μην αναλώνεις τα πρωινά σου σε προβλήματα, σκέψεις του μέλλοντος ή μακρινά σχέδια. Η μέρα σου μπορεί να ξεκινά με συζητήσεις για κάτι νέο, διασκεδαστικό ή αισιόδοξο, μουσική ή κάτι ευχάριστο. Αυτό θα σου αλλάξει την διάθεση και η μέρα σου θα έχει θετική κατεύθυνση.

– Δράσε θετικά. Αν οι παραπάνω σκέψεις δεν σε βοηθούν, τότε βάλε το σώμα σου σε μία «θετική τροχιά». Άρχισε να κάνεις πράγματα που σε γεμίζουν με θετικές σκέψεις και όποιες δραστηριότητες σε γεμίζουν χαρά και αισιοδοξία και το μυαλό σου θα ακολουθήσει.

– Δημιούργησε έναν κύκλο με θετικές επιρροές. Μία ομάδα (θετικών υποστηρικτών, φίλων ή συγγενών) με θετικά θέματα προς ανάλυση και μοίρασμα καθώς και καθημερινές επιβραβεύσεις για μικρές ή μεγάλες επιτυχίες. Μια ομάδα ανθρώπων με θετική σκέψη, αισιοδοξία και πανηγυρισμούς θα σε βοηθήσει να σκέφτεσαι θετικά, να γεμίσεις αισιοδοξία και να βγεις από δυσάρεστες καταστάσεις πιο δυνατός.

– Νιώσε για ποια πράγματα είσαι ευγνώμων. Πες δυνατά τις 5 αγαπημένες σου θετικές λέξεις και οι θετικές σκέψεις δεν θα αργήσουν να έρθουν. Αυτή η διαδικασία θα σε βοηθήσει να γεμίσεις αισιοδοξία και ευχαρίστηση την καρδιά και το μυαλό σου και να βρεις το μονοπάτι για την εκπλήρωση των ονείρων σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου