Κυριακή 21 Ιουνίου 2020

Πως συνδέεται ο Σαμανισμός με την Κβαντική Φυσική

Ο Σαμανισμός έχει παίξει μεγάλο ρόλο στις πνευματικές πεποιθήσεις της ανθρωπότητας για χρόνια. Τελικά όμως η σοφία των Σαμάνων χάθηκε μέσα από την εξέλιξη και τον εκσυγχρονισμό της σύγχρονης κοινωνίας. Στις ημέρες που ζούμε με την έκρηξη της τεχνολογίας και την σωστή χρήση της μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στην γνώση που βρίσκεται σε κάθε άκρη του κόσμου, και έτσι μπορούμε να συνδέσουμε την αρχέγονη σοφία με την σύγχρονη επιστημονική θεώρηση, και συγκεκριμένα την Κβαντική Φυσική.

Η Επιστήμη έχει επιβεβαιώσει αρκετές αρχαίες Σαμανικές πρακτικές, οπότε ας δούμε 5 τρόπους με τους οποίους το υπο-ατομικό επίπεδο της πραγματικότητας παραλληλίζεται με τις θεμελιώδεις αρχές του Σαμανισμού:

1. Σαμανισμός & Κβαντική Φυσική: Το Φαινόμενο του Παρατηρητή

Πλέον γνωρίζουμε μέσα από εργαστηριακά πειράματα πως τα υποατομικά σωματίδια (Το Υφαντό του Σύμπαντος) επηρεάζονται όταν υπάρχει στον χώρο ένας παρατηρητής. Μέσα από ηχητικά τελετουργικά, και χορευτικά τυπικά ο Σαμανισμός και οι Σαμάνοι θεράπευαν μεταφέροντας το άτομο σε ένα στάδιο αισιοδοξίας, μέσα στο οποίο επικρατεί η ακράδαντη πεποίθηση πως ο ασθενής θα θεραπευτεί όταν ολοκληρωθεί το τελετουργικό. Η Σύνδεση μεταξύ των δύο σε αυτή την περίπτωση είναι πως ο Σαμάνος αλλά και το άτομο παίζουν τον ρόλο του Παρατηρητή (καθώς και ολόκληρη η Φυλή σε ορισμένες περιπτώσεις), βοηθώντας στην ίαση μέσα από την θετική ενεργειακή προσέγγιση.

Μερικές φορές η ατμόσφαιρα που δημιουργείται μέσα σε αυτά τα τελετουργικά επιφέρουν τόσο ενεργειακά ισχυρές καταστάσεις πεποίθησης στο Νου, έτσι ώστε τα σώματα αποκτούν την απαιτούμενη ενέργεια για να επιφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Κάτι παρόμοιο μπορεί να παρατηρηθεί μέσα από την αλλαγή και διαμόρφωση των σωματιδίων όταν παρατηρούνται.

2. Πολυσύμπαντα

Υπάρχουν πάρα πολλές εκδοχές της Θεωρίας για το Πολυσύμπαν (Multiverse) σήμερα, όμως όλες καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα: Πως υπάρχουν πολλαπλές διαστάσεις που υπάρχουν εκει έξω ταυτόχρονα. Ο Σαμανισμός και οι Σαμάνοι ανέκαθεν θεωρούσαν την θεωρία αυτή ως Αλήθεια, έστω και αν δεν γνώριζαν τίποτα περί Κβαντικής Φυσικής. Οι Σαμάνοι από πάντα προσέγγιζαν αυτές τις διαστάσεις στις οποίες ζουν πνεύματα, μέσα από την χρήση Ψυχοτρόπων ουσιών και των κατάλληλων τελετουργικών.

Έτσι δέχονταν βοήθεια για ζητήματα ίασης, αλλά και εξασφάλιζαν την ασφαλή περιήγηση σε αυτά τα υπερβατικά – συνειδησιακά ταξίδια τους από πνεύματα – οδηγούς, που τους προστάτευαν από τις “κακοτοπιές”. Κάτι που δείχνει πως οι ενεργειακά ευαίσθητοι Σαμάνοι είχαν γνώση της ύπαρξης των παράλληλων κόσμων που επιβεβαιώνει και η Κβαντική Φυσική.

3. Ατοπικότητα

Η Αρχή της Ατοπικότητας αναφέρει πως ένα αντικείμενο μπορεί να επηρεάσει την συμπεριφορά ενός άλλου αντικειμένου σε μεγάλη απόσταση, χωρίς προφανή άμεση ή απομακρυσμένη σύνδεση των δύο αντικειμένων. Ο Σαμάνος μπορούσε να θεραπεύσει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, αφού δεν υπήρχε γραμμική αιτία και αποτέλεσμα στην θεραπευτική διαδικασία που παρουσιάζει ο Σαμανισμός. Για την ακρίβεια αυτή η μέθοδος είναι ατοπική, αφού ο Σαμάνος και το άτομο που ζητά να θεραπευτεί δεν έχουν άμεση σύνδεση ή επαφή μεταξύ τους, και όμως ο Σαμάνος μπορούσε να επιφέρει αλλαγές και διαφοροποιήσεις στο φυσικό σώμα του ατόμου.

Οι Σαμάνοι χρησιμοποιούν αυτή την ατοπικότητα για να συλλέξουν πληροφορίες αλλά και Γνώση την οποία μπορεί να χρειάζεται η Φυλή, ή ακόμα και πνευματική Γνώση από εντελώς ατοπικά πεδία συνειδητότητας. Η Ενόραση είναι επίσης μία ατοπική ιδιότητα που χρησιμοποιούσαν οι Σαμάνοι για να γίνουν γνώστες διαφόρων γεγονότων, φυσικών η μη.

4. Μήκος Πλανκ / Θεωρία Υπερχορδών

Η Έννοια πως ολόκληρο το Σύμπαν αποτελεί μία ενιαία Συνειδητότητα απορρέει από την Κβαντική Φυσική. Το Μήκος Πλανκ είναι μία μαθηματική εξίσωση που υποδηλώνει πως η μικρότερη μετρήσιμη μονάδα ενέργειας που μπορεί να υπάρχει είναι η θεμελιώδης ενέργεια του Σύμπαντος. Η Δομή του σύμπαντος είναι μία εξαιρετικά αόρατη μονάδα χαμηλής ενέργειας που υποδεικνύει πως στην πραγματικότητά μας υπάρχει ένα όριο. Μήπως αυτό το όριο είναι η καθαρή Συνειδητότητα; Εξάλλου, δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τίποτα δίχως την Συνειδητότητα. Έτσι η σύνδεση μεταξύ του μήκους Πλανκ και της Συνειδητότητας φαίνεται πως υπάρχει.

Οι Σαμάνοι είχαν επίσης μία έννοια για την παραπάνω θεωρία. Την αποκαλούσαν “Axis Mundi”, τον συνδετικό κρίκο μεταξύ των κόσμων, το Σύμπαν που περιέχει όλα τα Σύμπαντα. Οι Σαμάνοι πίστευαν πως έπρεπε να διασχίσουν το Axis Mundi για να βρουν τα πνεύματα που ζητούσαν. Πρόκειται για μία έννοια που είναι παρόμοια με την θεωρία των Υπερχορδών που εισάγει η Κβαντική Φυσική για τους Παράλληλους Κόσμους.

5. Ενσωμάτωση Φωτωνίων και Απώθηση Ηλεκτρονίων

Σύμφωνα με την αρχή της “Απώθησης” του Pauli, η αλληλοϋποστήριξη της ύλης δημιουργείται από ηλεκτρόνια που απωθούν το ένα το άλλο. Η Απώθηση των Ηλεκτρονίων δημιουργεί την ατομική δομή. Το Φως από την άλλη συμπεριφέρεται με αντίθετο τρόπο. Τα Φωτόνια συνδυάζονται και συνδέονται αντί να απωθούνται. Μέσα από αυτή την διαδικασία μπορούμε να θεωρήσουμε πως “θηλυκές” και “αρσενικές” ενεργειακές ροές ενσωματώνονται στο Σύμπαν. Και ως άνθρωποι εμπεριέχουμε μέσα μας και τις δύο αρχές. Οι Σαμάνο αναγνώριζαν αυτή την αρχή και υποστήριζαν επίσης πως η έλλειψη ισορροπίας του θηλυκού και του αρσενικού σε ένα άνθρωπο προκαλεί πνευματική αστάθεια και ίσως και ασθένειες.

Οι Σαμάνοι είχαν πάντα μία ενέργεια που ακτινοβολούσε στους άλλους, και ένας από τους στόχους τους ήταν η εξισορρόπηση των διαφορετικών ενεργειών του ατόμου μέσα από το αίσθημα της ενότητας. Όταν οι άνθρωποι εκφράζουν αγνά αισθήματα αγάπης και σεξουαλικότητας, ομοιάζουν με την ενσωμάτωση των Φωτωνίων και την απώθηση των Ηλεκτρονίων, μία διαδικασία που μπορεί να είναι μεταμορφωτική για κάθε άνθρωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου