Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Η Εξωσωματική Εμπειρία

Η Εξωσωματική Εμπειρία είναι κάτι που μπορεί να επιτευχθεί με πολλαπλούς τρόπους μα τις περισσότερες μας συμβαίνει χωρίς να το καταλάβουμε. Είναι πιθανότατα η υπέρτατη εμπειρία που μπορεί να βιώσει ο άνθρωπος στην διάρκεια της ζωής του. Μας κάνει να αισθανθούμε για μία σύντομη χρονική διάρκεια την πραγματική έννοια του ποιοί είμαστε, να διαπιστώσουμε την ύπαρξη του απογυμνωμένου εαυτού από το φυσικό μας σώμα.

Η Εξωσωματική Εμπειρία

Την στιγμή που αποχωριζόμαστε το σώμα μας αποκτούμε την αυθεντική συνειδητότητα με έναν απαρεμπόδιστο τρόπο. Αισθανόμαστε πως δεν υπάρχει κανένα βάρος η ύλη σε αυτό που ορίζουμε εκείνη την στιγμή ως σώμα, κι όμως γνωρίζουμε πως ενυπάρχουμε σε αυτή την νέα μορφή. Είσαι ακόμα εσύ. Είσαι σε πλήρη συνείδηση, και κυρίως περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Υπάρχουμε ενισχυμένοι με την εγρήγορση να βρίσκεται παρούσα και μία διαύγεια που είναι δύσκολο να περιγραφεί. Μπορούμε να δούμε πολύ πέρα από αυτό που βρίσκεται στο πεδίο της όρασής μας μα είναι μία πολυ-επίπεδη και πολυδιάστατη αίσθηση. Ακούμε με διαύγεια ήχους που νιώθουμε σε όλο το εύρος της ύπαρξής μας. Για την ακρίβεια κάθε αίσθηση είναι διευρυμένη πέρα από κάθε κατανόηση και σίγουρα θα ήταν υπερβολικό για τον Φυσικό Νου και το φυσικό σώμα να διαχειριστεί.

Η επικοινωνία είναι τηλεπαθητική και ακαριαία. Την στιγμή που θα κάνουμε μία ερώτηση στο μυαλό μας η απάντηση μας δίνεται. Γνωρίζουμε την απάντηση την στιγμή που διατυπώνουμε την ερώτηση. Διότι η γνώση του παρελθόντος και του μέλλοντος βρίσκεται εκεί, σε σημείο που δεν είχαμε φανταστεί.

Πως αποκαλύπτεται στον μέσο άνθρωπο αυτή η μοναδική εμπειρία; Ο συνηθέστερος αβίαστος τρόπος για να παραχθεί η εμπειρία είναι μέσω της Επιθανάτιας εμπειρίας (N.D.E), και αυτό συμβαίνει διότι όταν το φυσικό σώμα “πεθαίνει” για ένα σύντομο χρονικό διάστημα επέρχεται η απελευθέρωση της Ζωτικής ενέργειας. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα μιας γυναίκας που χτυπήθηκε από κεραυνό δύο φορές μέσα σε μία ώρα, και το αστρικό σώμα της απελευθερώθηκε από το φυσικό και στις δύο περιπτώσεις.

Υπάρχουν βέβαια και άλλες πιθανότητες να επιτευχθεί η Εξωσωματική Εμπειρία δίχως την οποιαδήποτε πνευματική γνώση ή πρακτική εξάσκηση. Όμως δεν έχει μεγάλη σημασία πως θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία. Για κάποιους ανθρώπους είναι αυτή η εμπειρία της μίας φοράς, που όμως καθίσταται καθοριστική για την αλλαγή όλης της ζωής τους. Άλλοι βιώνουν την εμπειρία συχνότερα μέσω μεθόδων εξάσκησης.

Κατά την διάρκεια της αυθόρμητης εμπειρίας φαίνεται πως παίζουν ρόλο μερικοί σημαντικοί παράγοντες στην αλλαγή της ίδιας της θεώρησης για τη ζωή. Πρώτον είναι πιο ζωντανή η αίσθηση από οτιδήποτε μπορεί να βιώσει το φυσικό σώμα. Όταν απελευθερώνεται το αστρικό σώμα από το φυσικό επιτρέπει στις αισθήσεις να διευρυνθούν και να αναπτυχθούν πέρα από τις πέντε φυσικές του σώματός μας. Δευτερευόντως αυτή η εμπειρία παραμένει αξέχαστη όσος καιρός και αν περάσει. Μπορεί να επιστρέφουμε στον φυσικό κόσμο όπως τον γνωρίζουμε, όμως το μυστικό μας έχει ήδη αποκαλυφθεί και δεν μπορεί να διαγραφεί από την μνήμη. Τρίτον αυτή η διαδικασία δεν είναι μία διανοητική αναζήτηση που μπορεί να γίνει με το μυαλό. Είναι ένα ταξίδι, το ταξίδι προς τα αστρικά πεδία που βρίσκονται πέρα από την σφαίρα της φυσικής ύπαρξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου