Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

Καλύτερα να ανάψεις ένα κερί παρά να καταριέσαι το σκοτάδι

Γιατί τόσος πόνος; Μήπως η ίδια η ζωή μας “μιλάει” αλλά δεν θέλουμε να ακούσουμε; Υπάρχει κάτι περισσότερο από αυτό που βιώνουμε; Τα σημάδια αφύπνισης και μικρά βήματα αυτογνωσίας.

Απροσδόκητα τηλεφωνήματα, απροσδόκητες συναντήσεις, κάτι που είδα τυχαία, κάτι που άκουσα τυχαία⋅ σε όλους μας έχει τύχει κάποιο από τα παραπάνω και συνήθως μας ξαφνιάζει αλλά το ξεχνάμε γρήγορα ή δεν δίνουμε καμία προσοχή.

Μήπως ήρθε η στιγμή να αφουγκραστούμε τι μήνυμα έχουν να μας μεταφέρουν; Μήπως πρέπει να τις αναγνωρίσουμε και να τις συνειδητοποιήσουμε; Θέλουν κάτι να μας πουν; Μήπως να ανοιχτούμε στον πραγματικό μας σκοπό ζωής;

Το ανθρώπινο είδος αναζητάει την εξέλιξή του από την αρχή της εμφάνισής του στη Γη. Μέσα από μια διαρκή αναζήτηση προς την ανάπτυξη και την επιβίωση όσον αφορά το υλικό κομμάτι αλλά και το πνευματικό, αφού από πάντα οι άνθρωποι έτειναν να ψάχνουν κάτι ανώτερο, κάτι πνευματικό – κάτι που θα έφερνε την πνευματική τους αφύπνιση.

Η πνευματική αφύπνιση ονομάζεται “ενότητα”. Είναι η σύνδεση του πνεύματος με το Όλον. Τα πάντα συνδέονται με τα πάντα. Εμείς οι άνθρωποι αποτελούμε ένα σώμα για τον πλανήτη μας. Γι΄αυτό ό,τι συμβαίνει μας αφορά όλους γιατί όλοι επηρεαζόμαστε από τα γεγονότα.

Πώς; Μέσω ενός αδιόρατου νήματος σύνδεσης. Ένα αδιόρατο ιστό που άγει τις ενέργειες, τις οποίες δεν είμαστε σε θέση να δούμε αλλά είμαστε σε θέση να νιώσουμε. Είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα μας επηρεάζουν.

Τα Σημάδια αφύπνισης προς την αλλαγή που επιθυμώ

1. Όταν φτάσεις σε ένα σημείο που δεν έχει τίποτα νόημα και ουσία για σένα σαν κάτι άλλο να ψάχνεις και να περιμένεις από τη ζωή σου.

2. Όταν θέλεις μια αλλαγή έντονα βιώνοντας μια ένταση ή μια ανησυχία.

3. Όταν δεν εντάσσεσαι με τους πολλούς, όταν αισθάνεσαι ότι κάτι σου λείπει.

4. Όταν σκέφτεσαι ότι υπάρχει κάτι περισσότερο στη ζωή από αυτό τον καθημερινό διαρκή αγώνα αντοχής νεύρων και του άγχους που σου προκαλεί.

5. Μήπως υπάρχει κάποιο μεγαλύτερο σχέδιο; Μήπως αυτή σου η κατάσταση έντονης αναμονής δημιουργεί τις προϋποθέσεις να προσελκύσεις στη ζωή σου αυτό που επιθυμείς; Νέες ευκαιρίες που μας απελευθερώνουν από τις αυτοπεριοριστικές μας ιδέες και μας δείχνουν ότι η ζωή είναι κάτι παραπάνω από το συνεχές κυνήγι απόκτησης υλικών αγαθών και ικανοποίησης αναγκών;

6. Μήπως έφτασε η στιγμή να εξελίξεις τη ψυχή σου;

Αφουγκράσου τα γεγονότα για λίγη αυτογνωσία:

– Βρες νόημα πίσω από κάθε γεγονός της καθημερινότητάς σου.

– Συνειδητοποίησε ότι έχεις ένα σκοπό στη ζωή σου και τα γεγονότα σου δείχνουν τον δρόμο προς αυτόν.

– Άκουσε το σώμα σου, αναγνώρισε αυτά που αισθάνεσαι, ένταση, ανησυχία και συνειδητοποίησέ τα. Είναι η φωνή που σου λέει ότι χρειάζεσαι κάποιες αλλαγές και μια βαθύτερη συνειδητότητα, μέσα από την προσωπική σου ανάπτυξη και αφύπνιση.

– Κατάλαβε ότι σε αυτό που εστιάζεις του δίνεις ισχύ, νόημα και αξία.

– Φτιάξε ένα ημερολόγιο και κάνε καταγραφή των γεγονότων που σου συμβαίνουν και σε επηρεάζουν.

– Βγάλε λίγα “πρέπει” από τη ζωή σου και βάλε λίγα “θέλω”.

– Νιώσε ευγνωμοσύνη για ό,τι έχεις ήδη καταφέρει και για όλα όσα έχεις αυτή τη στιγμή στη ζωή σου και εκτίμησέ τα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου