Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

Μιλούν την αλήθεια όσοι γνωρίζουν καλά τον εαυτό τους

Είναι υπέρτατη ικανότητα να μιλάς με αλήθεια. Ένας άνθρωπος που μιλάει με αλήθεια υποδηλώνει ότι έχει εργαστεί βαθιά με τον εαυτό του. Έχει αναγνωρίσει ποιος πραγματικά είναι, έχει αποδεχτεί τα τρωτά του σημεία και σίγουρα αυτό φέρνει πόνο ή σύγκρουση με τα εσωτερικά του κομμάτια. Έπεσε και σηκώθηκε ξανά, έπεσε και σηκώθηκε πάλι, πιο γρήγορα μέσα στο ταξίδι αυτό. Έπειτα στράφηκε στην αλλαγή, αφού πρώτα περιποιήθηκε και επούλωσε την κάθε πληγή από το παρελθόν του.

Ο άνθρωπος αυτός οδηγήθηκε βήμα βήμα με ειλικρίνεια προς την αλλαγή. Αυτός ο αληθινός άνθρωπος πλεονάζει μπροστά στους υπόλοιπους που βρίσκονται στη φάση του κρυφτού από τον ίδιο τους τον εαυτό, που υποδύονται άπειρους ρόλους, υιοθετώντας ψεύτικα προφίλ προς τους ίδιους και τους γύρω τους, κάθε φορά. Ο λόγος τους δεν έχει βαρύτητα και όσα λένε και υποστηρίζουν διαρκεί μόνο για την ώρα που τα λένε, δηλαδή κάποια δευτερόλεπτα.

Βιώνουν ανεπάρκεια, κρίνουν και επικρίνουν ακατάπαυστα και πιστεύουν εύκολα τα λόγια κάποιου που παίζει καλύτερα τους ρόλους απ’ αυτούς. Δεν αντιλαμβάνονται καθαρά αλλά βλέπουν μέσα από ένα καθρέφτη που παραμορφώνει και διαστρεβλώνει το οτιδήποτε. Μιλώντας με αλήθεια έχεις αποδεχτεί και αναλάβει την ευθύνη για όλες τις σκέψεις σου που σε οδήγησαν σε συναισθήματα κι έπειτα στις συμπεριφορές σου στο αείμνηστο παρελθόν.

Ένας άνθρωπος με αλήθεια μέσα του, μπορεί να αντιληφθεί κάθε “φυλακισμένο” άτομο μέσα στους ψεύτικους ρόλους και τα φανταστικά σενάρια. Εάν τον ξεσκεπάσεις, γίνεται εχθρός σου διότι ουσιαστικά ανακάλυψες τις κρυψώνες του. Εάν δεν τον απομακρύνεις, επανέρχεται με πολλαπλούς ρόλους για να σου τραβήξει την προσοχή. Εάν αδιαφορήσεις, ζει με την ψευδαίσθηση ότι σε έχει εκμηδενίσει.

Κάθε άνθρωπος αποζητά την αναγνώριση και την επιβεβαίωση από το περιβάλλον του και την κοινωνία, καθώς και την ασφάλεια ότι ανήκει κάπου. Αλλά ξεχνάει ότι το πρώτο βήμα είναι να ασχοληθεί με την αυτογνωσία του και να αφιερώσει χρόνια και έπειτα θα έρθει η αναγνώριση και θα συνειδητοποιήσει ότι είναι πλήρης και συνεπώς κυρίαρχος στη ζωή.

Με τον τρόπο αυτό απλά αποχωρεί για επόμενους, πιο καθαρούς και φωτεινούς ουρανούς, την ώρα που κάτι δεν τον εξυπηρετεί ή δεν του ταιριάζει πλέον. Δεν φεύγει γιατί αισθάνεται λίγος και ανεπαρκής, αλλά φεύγει με πίστη, αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση για το επόμενο βήμα, στον επόμενο προορισμό. Η μεγαλύτερη ασφάλεια του είναι η αλλαγή. Μιλώντας για αλλαγή δεν παραδίδει τα όπλα, αλλά αθόρυβα δηλώνει τη νέα του επιλογή ανεβάζοντας τον πήχη στην εξέλιξη του.

Δεν ψάχνεται για καβγά παρά μιλάει με αλήθειες που ίσως ο άλλος που παίζει το κρυφτό να τον ακούσει . Και αν πάλι βρει τον άλλον στη κρυψώνα του, πάλι με απλό και κατανοητό τρόπο θα του μιλήσει, χωρίς θυμό και ένταση, διότι κατανοεί και επιλέγει να αφιερώσει χρόνο να του δώσει πληροφορίες ώστε να βγει από τον φαύλο κύκλο του κρυφτού. Γιατί τότε, θα έρθει η στιγμή που δεν θα υπάρχουν άλλοι ρόλοι να παίξει και άλλα μέρη να κρυφτεί.

Για να μιλάς με αλήθεια χρειάζεται να επιλέξεις συνειδητά να αντιμετωπίσεις κατάματα όσα άφηνες κάτω από το χαλί για καιρό. Ήρθε η ώρα να κάνεις γενική καθαριότητα στο ίδιο σου το <<είναι>> βγάζοντας τα χαλιά και μαζεύοντας όλα τα σκουπίδια που κρύφτηκαν. Κάθε σκουπιδάκι που μαζεύεις έχει πόνο, αναμνήσεις, συναισθήματα, εικόνες, ήχους, μυρωδιές και νιώθεις την αυτοτιμωρία, όμως σε παρακαλώ μη σταματήσεις και ολοκλήρωσε τη διαδικασία.

Βγες από τη λήθη και μπες στην αλήθεια που σε οδηγεί στην ελευθερία! Άνοιξε την πόρτα στην πληροφορία, να γεμίσει φως και προχώρα στην κορύφωση προς την αγάπη, αγάπη με ανιδιοτέλεια, αγάπη για το Όλο, το Ένα!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου