Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

Η ευτυχία γεννιέται από ένα θετικό μυαλό

Στις μέρες μας, που μοιάζουμε να τα ‘χουμε όλα, αυτό που παρατηρούμε να μας λείπει περισσότερο είναι η θετικότητα. Όχι αυτή του τρελού ή του ονειροπαρμένου αλλά αυτή του γενναίου. Κοιτώντας τους ανθρώπους γύρω μας θα δούμε πάρα πολλούς καχύποπτους. Αυτή η καχυποψία κουράζει, φθείρει, δυσκολεύει τις ζωές μας. Αν τα βλέπαμε όλα πιο θετικά, θα ήμασταν όλοι πιο ευτυχισμένοι. Αν μπορούσαμε το γκρίζο να το δούμε λευκό ή γαλανό του ουρανού, θα ζούσαμε πιο φωτεινά. Μας λείπει αυτή η αισιοδοξία, απ’ τα πιο απλά μέχρι τα πιο σπουδαία γεγονότα της καθημερινότητάς μας.

Παρασυρμένοι απ’ τους φρενήρεις ρυθμούς μιας απαιτητικής ρουτίνας, σε μια εποχή που διέπεται από κρίση αξιών, πιάνουμε τους εαυτούς μας να σκέφτονται καχύποπτα. Δεν είναι λίγες οι φορές που η μιζέρια και το παράπονο μας κυριεύουν. Οι άσχημες σκέψεις για ανθρώπους και καταστάσεις εγκλωβίζονται στο μυαλό μας, φθείροντας έτσι το πνεύμα και την ψυχή μας. Κάποιοι άνθρωποι καταφέρνουν γρήγορα να απεγκλωβιστούν απ’ το σκοτεινό αυτό περιβάλλον που έχουν δημιουργήσει και κάποιοι άλλοι συνηθίζουν να ζουν σε αυτό το μαύρο τοπίο, με την ψευδαίσθηση μιας ασφάλειας, ενώ στην ουσία μόνο κακό τους κάνει.

Είναι πολλοί αυτοί που αναρωτιούνται και ψάχνουν να βρουν τον τρόπο ώστε να τα αντιμετωπίζουν όλα θετικά. Η θετικότητα, όμως, δεν έχει κανόνες. Είναι επιλογή και τρόπος ζωής. Είναι μια απόφαση που πρέπει να πάρεις σήμερα. Μία απ’ τις σημαντικότερες αποφάσεις σου που θα σου προσφέρει, χωρίς καμία αμφιβολία, μια πιο ευτυχισμένη ζωή. Η χαρά κι η θετικότητα είναι μέσα μας. Ακόμα κι αν την έχουμε χάσει, είναι χρέος προς τον εαυτό μας να την αναζητήσουμε εσωτερικά κι αφού την βρούμε να την έχουμε οδηγό στην πορεία μας.

Η αισιοδοξία είναι δύναμη που σε κάνει ικανό να ξεπεράσεις τα πάντα. Κάθε αρνητικό και τοξικό συναίσθημα μπορεί αυτόματα να καταπολεμηθεί από έναν φωτεινό νου. Μόνο πλεονεκτήματα μπορεί να ‘χει ένας άνθρωπος με θετικό τρόπο σκέψης. Γιατί η θετική στάση ζωής και το χαμόγελο μπορούν να φτιάξουν τόσο τη δική σου διάθεση όσο και των συνανθρώπων σου. Επιπλέον, η μακροζωία κι η καλή υγεία είναι προνόμιο των αισιόδοξων ανθρώπων. Όλα γύρω μας έχουν ομορφιά, αρκεί να έχουμε τη θέληση να τη δούμε.

Μιας και βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, ας υιοθετήσουμε όλοι έναν πιο λαμπερό, πιο θετικό τρόπο ζωής κι ας πορευτούμε με αυτόν στην υπόλοιπη ζωή μας. Χαρείτε, γελάστε, διώξτε σκοτούρες, δυναμώστε, κοιτάξτε τον ουρανό, γεμάτοι ελπίδα. Η ζωή είναι «λίγη» και «λήγει», όπως λέει κι ένας καλός μου φίλος. Αν επιλέξουμε, όμως, τον σωστό τρόπο για να τη ζήσουμε είναι υπεραρκετή.

Με ανοιχτή καρδιά, ωραία διάθεση και με ένα χαμόγελο, γίνετε το παράδειγμα για κάθε άνθρωπο. Ζήστε με αισιοδοξία και θετικότητα. Μην ψάχνετε την ευτυχία σε λάθος μέρη. Να θυμάστε πως «η ευτυχία γεννιέται από ένα θετικό μυαλό.»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου