Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Ο ορισμός της αγάπης είναι θεώρημα, και θέλει απόδειξη

Αγάπη είναι…

Να μην αρκείσαι στον γρήγορο και βιαστικό έρωτα. Να ψάχνεις να βρείς συνοδοιπόρο και όχι απλά μεταφορέα στο μονοπάτι της ζωής σου! Να τολμάς να δοκιμάσεις τα όρια της καρδιάς σου και όχι να φοβάσαι να νιώσεις για να μην πληγωθείς. Να υποχωρείς τα εγωιστικά σου κίνητρα και να γυρνάς τον κόσμο ανάποδα για αυτόν και αυτήν που αγαπάς και όχι να παύεις να προσπαθείς, επειδή θέλεις να αγαπηθείς περισσότερο από όσο θέλεις να αγαπήσεις!

Οι εύκολες λύσεις

Για πόσο ακόμα αντέχεις να ζείς στις εύκολες λύσεις; Η αλήθεια είναι πως μοιάζουν ελκυστικές για αυτό και λέγονται εύκολες. Εσύ όμως αλήθεια πες μου δεν κουράστηκες να ζείς μόνο για τα εύκολα; Δεν επιθυμείς στα αλήθεια πέραν του να παίρνεις, να δίνεις σε αντάλλαγμα ότι πόθησε και συνεχίζει να ποθεί η καρδιά σου;

Πλαστικό χρήμα, γρήγορο φαγητό, εφήμερες σχέσεις, λυκοφιλίες, ψεύτικα χαμόγελα, δάκρυα με προσπάθεια! Μοιάζουμε με τηλεκατευθυνόμενα στον αυτόματο που τρέχουν για να προλάβουν την ζωή και αν τύχει, λέμε άν, κάπου στο δρόμο μας να συναντήσουμε με κάποιον τρόπο την αγάπη! Να πούμε ένα βιαστικό ‘’γειά’’ και αν αυτή η γνωριμία δεν ευδοκιμήσει, να πούμε ένα ακόμη πιο βιαστικό ‘’αντίο’’, αδιαφορώντας για το ποιά προσπάθεια έγινε, μιάς και το αποτέλεσμα είναι αυτό που φαίνεται να μοιάζει αρκετό! Μόνη μας επιθυμία και συνήθως ανεκπλήρωτη, το να αγαπηθούμε όπως μας αξίζει. 'Αραγε όμως αγαπάμε σε αντάλλαγμα όπως θα θέλαμε να αγαπηθούμε ή περιμένουμε απλά πάντα να συμβεί μόνο το αντίθετο;

Η αγάπη θέλει δύο..

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί ενώ όλοι οι άνθρωποι έχουν ανάγκη να αγαπηθούν, είναι πολύ λιγότεροι εκείνοι που είναι ικανοί να αγαπήσουν; O λόγος φυσικά είναι η εύκολη λύση. Και το ζήτημα έγκειται στο ότι ενώ πολλοί την διαλέγουν, λίγοι είναι εκείνοι που τουλάχιστον πραγματικά την χαίρονται! Επιφανειακές σχέσεις, χιλιοειπωμένα λόγια και πράξεις που στόχο έχουν να αποφύγουν τη μοναξιά και όχι να δημιουργήσουν αγάπη. Η αγάπη όμως δεν είναι απλά μια φωτογραφία στα κοινωνικά δίκτυα όπως συνηθίζεται σήμερα, ούτε μια καλοστεκούμενη βιτρίνα για να θαυμάσει ο κόσμος μια υποτιθέμενη ευτυχία!

Η αληθινή αγάπη αγαπάει χωρίς μίσος, χωρίς ζήλια, χωρίς θυμό, χωρίς να θέλει να επηρεάσει το τι σκέφτεται ή τι κάνει ο άλλος, χωρίς να καταδικάζει και φυσικά χωρίς να συγκρίνει! Όταν αγαπάς κάποιον με όλη σου την καρδιά και με όλη σου την ύπαρξη και όταν αφήνεσαι ολοκληρωτικά στην αγάπη, δεν υπάρχει ο άλλος, γιατί απλά νιώθετε ένα και έτσι η σύγκριση μειώνεται στο βαθμό του να εξαφανίζεται!

Η αγάπη λοιπόν είναι το νέο, το φρέσκο και το ζωντανό! Αυτό που σε κρατάει σε εγρήγορση και σε οδηγεί στην ευτυχία! Δεν έχει χτές ούτε και αύριο! Ζεί στο τώρα και στο εδώ! Και αυτό γιατί υπήρξαν κάποιοι που θέλησαν να τολμήσουν να νιώσουν με αποτέλεσμα ο ορισμός της αγάπης να είναι ένας και ας διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Γιατί αυτοί που θέλησαν να γευτούν τη χαρά της συναισθηματικής ολοκλήρωσης και τον πόνο του να μοιράζονται την καρδιά τους είναι και αυτοί που έχουν την χαρά να νιώθουν πρωταγωνιστές σε μια παράσταση που τίτλο έχει: Aγάπη είναι…

Και αν τους ρωτήσεις ποιά χαρακτηριστικά δόμησαν την παράσταση τους, θα σου απαντήσουν πως απαιτήθηκε συνέπεια, διακριτικότητα, κατανόηση, μια κάποια τύχη και απεριόριστη προσπάθεια! Συντελεστές και πρωταγωνιστές υπήρξαν δύο! Αυτοί και οι καρδιές τους και αν τους ρωτήσεις για το κοινό θα σου απαντήσουν πως λίγοι επέλεξαν να θαυμάσουν το έργο τους μιας και οι άνθρωποι όπως χαρακτηριστικά δηλώνουν, δεν είναι ανά πάσα στιγμή προετοιμασμένοι για να νιώσουν!

Άν όλες αυτές οι λέξεις κατευθύνουν την καρδιά σου και τις σκέψεις σου προς ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, μάλλον ήρθε η στιγμή να τολμήσεις και να πάρεις κάποιες αποφάσεις. Με την καρδιά σου! Εκείνη ξέρει! Και εγώ που στα λέω αυτά, δεν ξέρω τίποτα παραπάνω, παρά μόνο τι δεν είναι αγάπη, και ας προσπαθώ καθημερινά να βρώ τις λέξεις για να την ορίσω!

Μάλλον η αληθινή αγάπη τελικά να είναι φορτίο που δύσκολα κουβαλιέται και ίσως να μην είναι και για όλους. Αρκείται όμως στις πράξεις και αν συναντήσει την αλήθεια είναι ικανή να μείνει για πολύ. Ίσως και για πάντα! Η αγάπη λοιπόν είναι μια πολύ προσωπική υπόθεση και αν έχεις βρεί τον ορισμό της, είναι γιατί την αναζήτησες πολύ και την βίωσες με όλη σου την καρδιά!

Τι είναι αγάπη για εμένα;

Nα συνεχίζεις αδιάκοπα να ψάχνεις τον ορισμό της! Και ας πόνεσες! Και ας είπες δεν θα ξανά αγαπήσω! Και ας ξανά αγάπησες! Γιατί ο πόνος σε έκανε να καταλάβεις πως μόνο έτσι μπορείς να συνεχίσεις να αισθάνεσαι! Με όλη σου την καρδιά! Μόνο έτσι τελικά αξίζει και να ζείς!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου