Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

Τίποτα απ’ όσα φοράς δεν είναι πιο όμορφο από το χαμόγελό σου

Τα χαμόγελα έχουν τη δύναμη να μας ενώσουν με τους ανθρώπους γύρω μας. Ωστόσο υπάρχουν κάποια στοιχεία για τη δύναμη του χαμόγελου, τα οποία αποδεικνύουν πόσο σημαντικό είναι τελικά στην καθημερινή μας ζωή.. Βρείτε παρακάτω μερικά από αυτά.

1. To χαμόγελο μιας φτιάχνει τη διάθεση

Ακόμη και το πιο απλό χαμόγελο, κινεί τους μύες του προσώπου μας κάνοντας τον εγκέφαλό μας να εκκρίνει ενδορφίνες σε όλο μας το σώμα. Οι ενδορφίνες είναι οι ορμόνες της χαράς και μας φτιάχνουν πάντα τη διάθεση. Επομένως ένα χαμόγελό μας, δεν φτιάχνει μόνο τη διάθεση των άλλων αλλά και τη δική μας.

2. Το χαμόγελο μας αποφορτίζει από το στρες

Το χαμόγελο ενεργοποιεί την απελευθέρωση πολύ δυνατών νευροπεπτιδίων τα οποία καταπολεμούν το στρες και χαλαρώνουν το σώμα μας. Ακόμη μειώνει την πίεση της καρδιάς και του αίματος. Επιπλέον, το χαμόγελό μας μπορεί να μειώσει και το στρες των άλλων και να κάνει καλό και στην υγεία τους επίσης.

3. Το χαμόγελο τονώνει το πρόσωπό μας

Χρειάζεται να τεθούν σε λειτουργία λιγότεροι μύες του προσώπου μας για να χαμογελάσουμε από ότι για να κατσουφιάσουμε. Το χαμόγελό μας, βοηθά στην τόνωση των μυών του προσώπου μας και επιπλέον μπορούμε ευκολότερα να επικοινωνήσουμε τα συναισθήματά μας στους άλλους.

4. Το χαμόγελο είναι η πιο αναγνωρίσιμη έκφραση

Ένα χαμόγελο μπορεί να αναγνωριστεί ακόμη και από τα 300 μέτρα και έχει την ικανότητα να μπορεί να χτίσει δεσμούς μεταξύ των ανθρώπων είτε γνωρίζονται μεταξύ τους είτε όχι. Ένα χαμόγελο μπορεί να χτίσει εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση για την επαφή δύο ατόμων και δίνει επιπλέον το μήνυμα ότι επικοινωνούν με κάποιον τον οποίο αξίζει να γνωρίσουν.

5. Τα μωρά γεννιούνται με την ικανότητα να χαμογελούν

Τα μωράκια γεννιούνται με την ικανότητα να χαμογελούν χωρίς αυτό να είναι κάτι που το έχουν διδαχθεί.

6. Το χαμόγελο είναι κάτι παραπάνω από το να δείχνουμε απλά τα δόντια μας

Παρόλο που μια ίσια οδοντοστοιχία μπορεί να κάνει πιο ευχάριστο ένα χαμόγελο, τα χείλη μας είναι εξίσου σημαντικά. Έχει παρατηρηθεί κατόπιν ερευνών ότι ένα χαμόγελο από περιποιημένα χείλη είναι πιο θελκτικό και δίνει πιο φιλική διάθεση από ένα χαμόγελο από σκασμένα χείλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου