Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Η αξία σου δεν εξαρτάται από το βλέμμα του άλλου

Η αξία σου δεν εξαρτάται από το βλέμμα του άλλου, όσο κι αν το ποθείς, το φοβάσαι, το σέβεσαι, ή αγαπάς. Η αξία σου, όλα όσα σε ορίζουν, άνθρωποι φάροι, σκιές φωτεινές, στιγμές πυροτεχνήματα να τ’ αγκαλιάζεις, να τα μετράς.

Μα την ευάλωτη πλευρά σου, αυτή που πονάει, αυτή που δεν ξέρει, αυτή που δακρύζει κρυφά να την αγαπάς λίγο παραπάνω. Ο πόνος είναι ζωή και η ευαλωτότητα ευαισθησία και όχι αδυναμία όπως πολλοί σε έκαναν κάποτε να πιστέψεις.

Η αξία σου δεν εξαρτάται από το βλέμμα κανενός. Όλα αρχίζουν και τελειώνουν με σένα. Εσύ δηλαδή. Ο κόσμος σου. Άρα ο κόσμος όλος. Αγκάλιασε τον κόσμο σου, αγάπησε τον, μύρισέ τον, άγγιξέ τον, νιώσε τον.

Ακόμα κι αν ώρες ώρες σε τρομάζει αυτό που αφουγκράζεσαι, εσύ είσαι. Μην μπλέκεσαι. Η ζωή είναι μικρή για μεγάλα μπερδέματα. Η ζωή είναι μικρή για να την εξισώνεις σε λάθη. Μη βάζεις ταμπέλες.

Λάθη; Τι είναι λάθος; Ζήσε! Κι άσε τους άλλους να μιλάνε γι’ αυτά. Μην εξαρτάσαι από το βλέμμα τους. Δεν ωφελεί. Δεν λειτουργεί έτσι. Πάντα θα ξέρουν κάτι παραπάνω, πάντα θα λένε, θα σχολιάζουν, θα γελούν κρυφά, ή φανερά. Εσύ στο στόχο σου. Το είναι σου. Το κέντρο σου! Και να χαμογελάς. Είναι μικρή αυτή η ζωή για μαζεμένες μέρες δυστυχίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου