Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Να Γνωρίζεις ότι…

Η Πραγματικότητα είναι πέρα από αντιλήψεις, πέρα από την ανθρώπινη σκέψη, πέρα από τα φαινόμενα των αισθήσεων… όλα αυτά, αν και στηρίζονται στην Πραγματικότητα δεν είναι παρά λάμψεις ονείρου και σχήματα της φαντασίας, μην τα θεωρείς αληθινά.
 
Ο Αληθινός Νους είναι Άμεση Πλήρης Γνώση του Είναι κι έτσι δεν υπάρχει καμιά «κίνηση» μέσα του… Η αντίληψη, ο νους των ανθρώπων, που είναι συνεχώς σε κίνηση προσπαθεί συνεχώς να κατακτήσει την γνώση, την πραγματικότητα, αλλά πάντα εξαντλείται στον δικό του περιορισμένο χώρο, στις δικές του κατασκευές… όλα αυτά είναι όνειρο.
Όλα όσα εμφανίζονται στο Αιώνιο Φόντο της Ύπαρξής σου, αλληλουχία σκέψεων, συναισθήματα, αισθήσεις και σωματικές δραστηριότητες, είναι ροές φαινομένων, που έχουν τις αιτίες τους και πορεύονται στην εκπλήρωσή τους… όλα είναι παροδικά. Αυτό που Απομένει είναι η Δική σου Αιώνια Παρουσία.
Πρέπει να γνωρίζεις ότι όλα Ρέουν σύμφωνα με τον Νόμο του Κόσμου… Όλα έχουν τις αιτίες τους κι όλα κατευθύνονται στον προορισμό τους… Ακολούθησε το Ρεύμα, σε οδηγεί εκεί ακριβώς που πρέπει να πας… μην κρίνεις με τα δικά σου μικρά μέτρα αυτό που υπερβαίνει την κατανόησή σου.
Όλα σου δείχνουν το Αιώνιο που Υπάρχει πίσω από τα φαινόμενα… μην μένεις στην επιφάνεια και μην σκορπίζεσαι στις φαντασίες.
Η Αλήθεια κι η Πνευματική Πρόοδος έχουν αντίθετη κατεύθυνση από τις υλικές επιδιώξεις… μην βάζεις αλυσίδες στον εαυτό σου προσκολλώμενος σε εξωτερικά πράγματα.
Όλα είναι πρόσκαιρα, και λύπες και χαρές, και όνειρα και πραγματοποιήσεις… Αναζήτησε το Αιώνιο πίσω από όλα τα παροδικά φαινόμενα… Εδώ είναι η Γνώση, η Πληρότητα, η Μακαριότητα.
Μόνο το Αιώνιο Υπάρχει… όσο κι αν τα όντα, μέσα στην άγνοιά τους, αρπάζονται από τα φαινόμενα…
Πρέπει να Γνωρίζεις ότι όλα στο σύμπαν βαδίζουν στον Δρόμο της Αιωνιότητας, ακόμα κι αν πρέπει να κάνουν χιλιάδες κύκλους για να ανακαλύψουν ότι από την αρχή είναι Εδώ, έστω κι αν σπαταλήσουν χιλιάδες χρόνια μέσα στο όνειρο του κόσμου.
Τελικά, τα πράγματα γίνονται μόνα τους, ακόμα κι όταν μέσα στην άγνοιά μας, εναντιωνόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου