Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Η Οδός είναι η «Πραγμάτωση»

Η Οδός είναι αυτό που πρέπει να Πραγματοποιήσεις, είναι Βίωση της Πραγματικότητας πέρα από όλες τις αντιλήψεις, δεν είναι μια διδασκαλία, μια θεωρία, μια πίστη, πεποιθήσεις, ή εξωτερικές δραστηριότητες… όλα αυτά είναι άχρηστα.
 
Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να κατανοήσεις είναι να εγκαταλείψεις όλες τις προσκολλήσεις. Ο άνθρωπος που δεν έχει πλέον εξωτερικές προσκολλήσεις, ούτε επιθυμίες, είναι ελεύθερος, πραγματικά ελεύθερος, και μπορεί να πάει όπου θέλει… να βρει τον Ουρανό, Εδώ, Τώρα, Μέσα του.
Όταν έρχεσαι σε επαφή με αυτούς που προηγήθηκαν στην Οδό να τους σέβεσαι, να κατανοείς σωστά αυτό που «είναι», αυτό που λένε, κι αυτό που κάνουν, να τα ζυγίζεις με τα ζύγια της αλήθειας και της ανιδιοτέλειας, και μόνο αν το κρίνεις ορθό να το «δέχεσαι»… μην ακολουθείς ανόητους ανθρώπους, ακόμα κι αν παρουσιάζουν τον εαυτό τους σαν ενσαρκωμένο θεό, σαν τέλειο διδάσκαλο, ή οτιδήποτε.
Προχωρώντας στο Πνευματικό Μονοπάτι να έχεις σαν αρχή ότι σε όποια βαθμίδα κατανόησης κι αν φτάνεις αυτό είναι προσωρινό… έτσι μην περηφανεύεσαι για κάτι που θα εγκαταλείψεις αύριο… Αν όμως αυτό βοηθάει τους άλλους τότε να δείχνεις την κατανόησή σου, τονίζοντας πάντα ότι δεν είναι παρά μια πρόσκαιρη «διαμονή» (της αντίληψης).
Γνωρίζοντας ότι όσο βρίσκεσαι στην Οδό, σε «κίνηση», δεν έχεις Φτάσει, μην καθυστερείς, μένοντας ικανοποιημένος με μη-ολοκληρωμένη γνώση, ακόμα κι αν γνωρίζεις πολύ περισσότερα από όλους τους ανθρώπους μαζί… Μην σταματάς να προχωράς μέχρι να φτάσεις στην Άχρονη Αλήθεια.
Όταν «Φτάσεις» στην Φώτιση θα το καταλάβεις γιατί τίποτα πλέον δεν θα κινείται μέσα σου, γιατί η Γνώση θα είναι πλέον Πλήρης… θα Έρθεις στην Απόλυτη Ηρεμία, στην Ατέλειωτη Σιγή, και στην Αιώνια Ειρήνη… Δεν μπορεί να συλληφθεί, δεν μπορεί να περιγραφεί,  και δεν χρειάζεται, γιατί ο καθένας πρέπει να το βιώσει αυτός ο ίδιος, εγκαταλείποντας τον εαυτό του μέσα στην Απεραντοσύνη της Παρουσίας.
Τρεις είναι οι μεγάλες επιτεύξεις στην Οδό, που οδηγούν στην Μεγάλη Απεραντοσύνη, στην Έξοδο από τον κόσμο, στην Αιωνιότητα… μη-κατοχή πραγμάτων, εγκατάλειψη επιθυμιών, ησυχία του νου… Περνώντας την Πύλη της Αιωνιότητας θα αφήσεις πίσω το παλιό εγώ, για να Γίνεις Ένα με Όλα.
Δεν μπορείς να προχωρήσεις Πέρα από την Πύλη αν δεν εγκαταλείψεις τον εαυτό και μαζί κάθε ιδιοτέλεια… Εδώ, πέρα από τον κόσμο όλα μοιράζονται κι όλοι υπηρετούν όλους… είναι ο μόνος τρόπος να ζεις.
Η Οδός είναι η Οδός της Πράξης, της Πραγμάτωσης, της Αληθινής Ζωής. Η Οδός είναι ο Ιερός Χώρος όπου όλα είναι αληθινά, μακριά από τον κόσμο της άγνοιας και των απατηλών αντιλήψεων και των μάταιων δραστηριοτήτων.
Να μάθεις να σέβεσαι αυτούς που προηγήθηκαν στην Οδό… θα έρθει η ώρα που θα δικαιούσαι τον ίδιο σεβασμό από όλους αυτούς που ακολουθούν… το ίδιο ισχύει και για αυτούς που ακολουθούν… Η Διαδοχή στην Παράδοσή μας είναι αδιάσπαστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου