Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Απληστία: το πολύ, είναι εχθρός του… καλύτερου!

Συνεχώς λένε “Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο”, αν και έχει διφορούμενο νόημα… Πολλές είναι οι φορές όμως που ισχύει κάτι μη διφορούμενο! Εχθρός του καλού είναι το περισσότερο. Θυμήσου τον Αστερίξ και το χωριό του. Μέλημα αυτής της παράξενης και περήφανης φάρας των Γαλατών, είναι να διαφυλάξει τις σχέσεις μεταξύ των ατόμων από την απληστία. Η αποδοχή των χαρακτηριστικών τους πρέπει να έχει στόχο τη διαφύλαξη της αστείας αρμονίας τους.

- Ο Οβελίξ, άπαξ και έπεσε όταν ήταν μικρός μέσα στη χύτρα με το μαγικό φίλτρο, δε χρειάζεται να ξαναπιεί από αυτό! Είναι μακράν ο πιο δυνατός κάτοικος αυτού του χωριού και δεν υπάρχει κανένας λόγος να του δίνεται κάτι. Αυτές οι δόσεις μαγικού φίλτρου που θα μπορούσαν να ανανεώσουν ή να αυξήσουν τη δύναμη του Οβελίξ, μπορούν να δοθούν σε άλλους που είχαν την ατυχία…να μην πέσουν από μικροί στη χύτρα.

- Βαθιά μέσα μας το ξέρουμε πως όταν υπερβάλλουμε, κάνουμε κακό στον εαυτό μας και πιθανώς, να κάνουμε και στους άλλους. Η ανασφάλεια που έχουμε, μας οδηγεί στο να πιστεύουμε πως το λιγότερο είναι αυτό που βλάπτει, το περισσότερο, όχι. Σε αυτήν την πρόταση όμως, κατοικεί το πνεύμα της απληστίας…Δε χρειάζεται να αποκτάς συνέχεια κάτι που ήδη έχεις!

- Ο Οβελίξ, χρειάζεται αλλού «υποστήριξη». Γι’αυτό και κάνει παρέα με τον πιο έξυπνο του χωριού, τον Αστερίξ! Ακόμη και από αυτήν την πλευρά να το δούμε, δε χρειάζεται να ενδυναμώνουμε συνεχώς μια πτυχή μας η οποία δεν έχει ανάγκη ενδυνάμωσης. Ας κοιτάξουμε άλλες πτυχές μας που είναι σε νηπιακό στάδιο. Πάντα υπάρχουν τέτοιες σε όλους μας, ανεξάρτητα από την ηλικία μας.

- Να θυμόμαστε πάντα πως ο δρυίδης Πανοραμίξ, κάνει καλό στον Οβελίξ και σε όλο το Γαλατικό χωριό, καθώς ελέγχει τη δύναμη του Οβελίξ και διατηρεί στο χωριό την υγεία, αποκλείοντας την απληστία. Η αυτεπιβεβαίωση, έχει και τα όριά της. Χρειάζεται να ελέγχουμε τα πράγματα που θέλουμε να αποκτήσουμε. Να τα αποκτάμε, αλλά να μη μας αποκτούν εκείνα…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου