Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

ESA: Δημοσίευσε την πρώτη φωτογραφία του Βόρειου Πόλου του Ηλίου

Παρά τις πολλές διαστημικές αποστολές που έχουν γίνει προς τον Ήλιο, η ανθρωπότητα ακόμη δεν γνωρίζει πολλά για τις δύο πολικές του περιοχές.

Χρησιμοποιώντας τα δεδομένα που συγκέντρωσε ο δορυφόρος Proba-2, η ευρωπαϊκή διαστημική υπηρεσία κατάφερε να ενώσει διαφορετικές φωτογραφίες και να δημιουργήσει μια άποψη του Βόρειο Πόλου του Ήλιου.

«Αν και οι πόλοι δεν μπορούν να ιδωθούν απευθείας, όταν ένα διαστημόπλοιο παρατηρεί την ηλιακή ατμόσφαιρα συγκεντρώνει δεδομένα για όλα όσα γίνονται στη γραμμή της όρασής τους, παρατηρώντας επίσης την ατμόσφαιρα που εκτείνεται γύρω από τον ηλιακό δίσκο», εξηγεί η ESA, προσθέτοντας ότι οι επιστήμονες μπορούν να ερευνούν περαιτέρω τα δεδομένα «για να συμπεράνουν την εμφάνιση των πόλων», σύμφωνα με το Sience Alert.

Η ESA έλαβε εικόνες λωρίδων από την άκρη του Ήλιου, υπολόγισε την ατμόσφαιρα στο βόρειο ημισφαίριο και τις ένωσε ώστε να δημιουργήσει μια πιθανή εικόνα του ήλιου από ψηλά.

Παρά τις πολλές διαστημικές αποστολές που έχουν γίνει προς τον Ήλιο, στην πραγματικότητα ακόμη η ανθρωπότητα δεν γνωρίζει πολλά για τις πολικές του περιοχές, καθώς οι περισσότερες αποστολές ασχολούνται με το κύριο μέρος του άστρου.

Το 2009, η NASA και η ESA πραγματοποίησαν από κοινού την αποστολή Ulysses ώστε να ερευνήσουν τους πόλους του Ήλιου, ωστόσο το όχημα δεν είχε πολύ ανεπτυγμένες δυνατότητες φωτογράφισης. Σύντομα όμως, αναμένεται να έχουμε πολύ καλύτερες εικόνες των πόλων, καθώς η ESA αναμένεται να πραγματοποιήσει το πρόγραμμα Solar Orbiter το 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου