Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Μην γίνεις φόβος της αλλαγής, γίνε η δυνατότητά της

Τα πάντα γύρω μας κινούνται, όλα αλλάζουν και μαζί τους αλλάζουμε και εμείς. Όπως η γη δεν μπορεί παρά να κινείται γύρω από τον ήλιο, όπως ο ήλιος διαμορφώνει τις εποχές και καθιερώνεται με έναν τρόπο σε αυτές, έτσι και οι καταστάσεις αλλάζουν. Διάφοροι παράγοντες βρίσκουν τρόπο να τρυπώσουν σε αυτές και να τις επηρεάσουν.

Με άλλα λόγια, δεν ξέρεις τι ξημερώνει αύριο, βροχές, καταιγίδες, άνεμοι ή ηλιόλουστες Κυριακές; Είναι μυστήρια η ζωή, τα πάντα αλλάζουν σε ένα μόλις λεπτό, και όταν σου χαμογελά γλυκά, την ίδια ώρα σου κρύβει ένα χουνέρι. Είναι μυστήρια η ζωή και πολλές φορές άδικη, χτυπά αλύπητα εκεί που πιο πολύ πονά.

Ποτέ δεν ξέρεις τι ξημερώνει αύριο, υπάρχει όμως μία σταθερά, αύριο ξημερώνει, και ξημερώνει μία καινούργια μέρα. Χθεσινές φοβίες μόνο τρέμεις, τις σημερινές ποτέ σου δεν τις ξέρεις. Αύριο ξημερώνει μία καινούργια μέρα, το μόνο που θυμίζει τη χθεσινή είναι ο εαυτός σου και οι φοβίες σου, τίποτε άλλο. Αύριο όλα μπορούν να γίνουν, όχι γιατί οι ουρανοί θα ανοίξουν και θαύματα θα ακουστούν, αλλά γιατί το αύριο κουβαλάει την εμπειρία του χθες.

Μπορείς να θυμάσαι τα λάθη σου, να πονάς για τα σωστά που δεν μπόρεσες, μπορείς να ποθείς μια χαμένη ευτυχία, μα δεν μπορείς να αφήνεις τον εαυτό σου να πιστεύει πως είσαι όσα δεν μπόρεσες να γίνεις. Γι’ αυτό σου λέω, κράτα την εμπειρία του παρελθόντος πετώντας την άχρηστη ανασφάλεια, που δε υποτιμώ καθόλου, κάπου κάπως κάποτε λίγη ανασφάλεια, λίγη αμφιβολία μας έσωσε όλους από μοιραία λάθη.

Είναι πραγματικά τρομακτικό να αλλάζουν τα πράγματα, μα και τόσο παρήγορο όσο τίποτε άλλο σε αυτόν τον κόσμο. Ό,τι αυτή τη στιγμή σε πονά, αύριο δεν υπάρχει ούτε σαν ιδέα, ό,τι σήμερα σε εμποδίζει να φτάσεις στο στόχο σου, αύριο το έχεις ξεπεράσει και έχεις βγει «μεγαλύτερος» από αυτό. Οι ευτυχισμένες μέρες της ζωής είναι λίγες, όπως και οι δυστυχισμένες, η μεταβολή έχει δύο πρόσωπα και αν έχεις υπομονή θα βρεις την ομορφιά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου