Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

Την σιωπή να φοβάσαι. Αυτή ορίζει το φινάλε

Σε πολλές περιπτώσεις κατά τη διάρκεια της ζωής μας, θα διαπιστώσουμε ότι η σιωπή είναι χρυσός και μπορεί να μας προφυλάξει από πολλούς μπελάδες. Συγκεκριμένα, λόγια που έχουν ειπωθεί από εμάς για ένα πρόσωπο που δεν ήταν παρόν στην συζήτηση, μπορούν να μεταφερθούν παραποιημένα από κακόβουλους, όχι μόνο για να μας κάνουν κακό, αλλά γιατί έτσι έχουν μάθει να συμπεριφέρονται: Nα λειτουργούν ως καλοθελητές με σκοπό να κερδίσουν τη συμπάθεια του ατόμου για το οποίο ειπώθηκαν οι συγκεκριμένες λέξεις και συνεπώς την εκτίμηση και την παρέα του.

Κάτι το οποίο φυσικά δεν υφίσταται διότι τους μαρτυριάρηδες κανείς δεν αγάπησε. Τα άτομα όμως που τόλμησαν να χαρακτηρίσουν κάποιον με σχόλια μη ευπρεπή, βρίσκονται μπλεγμένα σε μπελάδες άνευ προηγουμένου.

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που η σιωπή καθορίζει κατά το ήμισυ το τέλος μιας ερωτικής ή φιλικής σχέσης; Πολλοί πέφτουν στην παγίδα να θεωρούν ότι με το να γίνονται αποδέκτες καυγάδων, βαριών κουβέντων που πληγώνουν, γκρίνιας και γενικότερα κάθε είδους πυρών, εμπιστευτήκαν τον λάθος άνθρωπο.

Αυτό όμως είναι μεγάλο λάθος. Διότι όποιος μάχεται με αυτά τα αθέμητα μέσα, είναι αυτός που προσπαθεί με κάθε τρόπο να σώσει κάτι. Aγαπάει, πονάει και συνεπώς μαλώνει. Όταν όμως κάποιος αδιαφορεί για την εξέλιξη της ενίοτε σχέσης, δεν θέλει να ασχοληθεί, αφού βρίσκει ανούσιο να σπαταλήσει την ενέργειά του σε κάτι το οποίο θεωρεί ασήμαντο.

Εν κατακλείδι, μη φοβάσαι αυτόν που προσπαθεί να σε αντιμετωπίσει πληγώνοντάς σε. Προσπαθεί να σώσει κάτι από την σχέση σας. Την σιωπή να φοβάσαι. Αυτή ορίζει το φινάλε!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου