Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Ο Αύγουστος είναι έρωτας... γι’αυτό τον ζεις και μετά το τέλος του

Αύγουστος: Μήνας καλοκαιρινός. Μέρες φρεσκάδας και αναζωογόνησης. Ώρες πολύτιμα μοναδικές. Στιγμές φυλαγμένες καλά στο μυαλό και στη καρδιά μας. Συνώνυμο του Αυγούστου; Μάλλον η λέξη αγάπη. Ότι και αν είναι αυτό που μας δημιουργεί το αίσθημα της αγάπης, έναν τέτοιο μήνα καλοκαιρινό και ξέγνοιαστο είναι αδύνατον να μην αισθανθείς μοναδικά καλά με όσους επιλέγεις να έχεις στη ζωή σου. Είναι εξίσου αδύνατον να μην αγκαλιάσεις και όλα εκείνα που αφορούν τον εαυτό σου. Αυτόν τον περίεργο κάπως ιδιότροπο μα πάντα διψασμένο για ζωή εαυτό σου!

Μα καλά έναν μήνα σαν και αυτόν θα πρέπει να περιμένω για να αισθανθώ όλα αυτά; ‘Ισως να αναρωτηθεί κάποιος. Η απάντηση φυσικά είναι πως όχι! Οι εποχές είναι όλες ίδιες, είτε έξω επικρατεί ζέστη είτε κρύο. Είτε ο ήλιος λάμπει περισσότερο είτε λιγότερο. Όποια και αν είναι η εποχή, ότι ημέρα και όποιος μήνας και αν είναι, σημασία έχει τι καιρό ”κάνει” μέσα σου, πως επιλέγεις να ζείς τη ζωή σου και με τι τρόπο αντιμετωπίζεις την όποια δυσκολία σου! Έλα όμως που ο Αύγουστος διαφέρει…

Διαφέρει γιατί είναι ο μήνας που θα επιλέξεις αν είσαι απο τους τυχερούς, να κάνεις ένα όμορφο ταξίδι. Είναι ο μήνας που θα αποφασίσεις να κάνεις ένα διάλειμμα απο εκείνα τα μεγάλα διαλείμματα που πάντα φαίνονται στα μάτια σου μικρά. Είναι ο μήνας που ΕΣΥ και τα αγαπημένα σου πρόσωπα θα μοιραστείτε στιγμές απο εκείνες που θα σκέφτεστε για καιρό. Είναι ο μήνας που θα αγαπήσεις και θα αγαπηθείς περισσότερο ή τουλάχιστον έτσι θα νιώσεις για ακόμη μια φορά. Ο μήνας που θα αλλάξεις παραστάσεις με μόνο στόχο να επανέλθεις και πάλι σε πλήρη εσωτερική ισορροπία!

Ο μήνας που ίσως βιώσεις μια αφόρητη μοναξιά ή οποία πιθανόν να σε οδηγήσει και στις καλύτερες αποφάσεις για τη ζωή σου! Είναι εκείνος ο υπέροχος μήνας που περιλαμβάνει τα πάντα! Χαμόγελα, δάκρυα, συγκινήσεις, φωνές, αγκαλιές, ξενύχτια, απόλυτη ηρεμία, αρώματα, γεύσεις και χρώματα, ειδύλλια, λάθη, έρωτες και πάθη πρωτοφανής ασυνήθιστα, απο εκείνα που σε κάνουν να ξεχνάς να κοιμηθείς και να επιλέγεις να μένεις ξύπνιος για να μην χάσεις την παραμικρή όμορφη στιγμή τους!

Τι και αν φτάνει στο τέλος του λοιπόν; Αφού κατά βάθος ξέρεις πως θα έρθει και πάλι ο επόμενος. Τι και αν μαζί με αυτόν σηματοδοτείται η αρχή νέων πραγμάτων; Αφού δεν θα είναι η πρώτη φορά λές και μέσα σε αυτό κρύβεται μια τεράστια ανησυχία την οποία για πολλοστή φορά θα προσπαθήσεις να κατευνάσεις. Τι και αν ο Αύγουστος παίρνει μαζί του εκείνον ή εκείνη που αγαπάς; Ξέρεις με απόλυτη σιγουριά πλέον και καλύτερα απο τον καθένα πως η ζωή αναπόφευκτα προχωράει και επιλέγεις να κάνεις και εσύ το ίδιο! Τι και αν στεναχωριέσαι πως θα αργήσει να έρθει ο επόμενος Αυγουστός για εσένα; Nιώθεις συνηθισμένος πλέον σε αυτό. Τι και αν φοβάσαι σε τελική ανάλυση τι θα φέρει το αύριο; Xαμογελάς και συνειδητοποιείς πως δεν θα είναι η πρώτη φορά, μα κάθε φορά μοιάζει ακόμα πιο δύσκολη!

Εγώ έχω να σου κάνω μία μόνο ερώτηση, απλή και περιεκτική και ύστερα σκέψου με την σειρά σου όποτε το θελήσεις. Άραγε τις στιγμές αυτές του Αυγούστου και του καλοκαιριού σου γενικότερα, καλές και δύσκολες τις έζησες όπως τους άξιζε; Τις ένιωσες έντονα; Kαι αν ναί τι κατάφερες να πάρεις απο αυτές; Ασφαλώς δεν γνωρίζω ούτε φαντάζομαι την απαντησή σου, άν όμως βαδίζεις προς το ναί τότε συνέχισε με όλη σου την καρδιά.. Ο Αύγουστος δικαιωματικά σου ανήκει και φυσικά για εσένα συνεχίζεται! 

Άν όχι, έχε κατά νου πως ο ”επόμενος” Αύγουστος ίσως αργήσει να έρθει λίγο περισσότερο στη δική σου περίπτωση.. Γιατί ο Αύγουστος πέρα απο μήνας είναι και συναίσθημα και μάλιστα απο τα ομορφότερα άν όχι το πιο όμορφο! Είναι τρόπος ζωής και μιάς μορφής νοοτροπία που εμφανίζεται πάντα προγραμματισμένα στη ζωή μας για να μας υπενθυμίζει έστω για λίγο πως θα έπρεπε να ζούμε και να νιώθουμε κάθε μήνα, κάθε ημέρα και κάθε λεπτό της ζωής μας, μιάς και οι στιγμές που ζούμε είναι μοναδικές. Εμείς τις φτιάχνουμε και εμείς αν θέλουμε τις καταστρέφουμε στο επόμενο λεπτό!

Ο Αύγουστος βρίσκεται και πάντα θα υπάρχει μέσα μας, καλά φυλαγμένος στη καρδιά μας. Σε όλα αυτά τα συναισθήματα που δυσκολευόμαστε να εκφράσουμε αλλά και σε εκείνα που επιλέγουμε να εκδηλώσουμε χωρίς δεύτερη σκέψη! Και άν του ανοίξουμε την πόρτα είναι διατεθειμένος να μείνει για όσο το θελήσουμε, αρκεί να το θελήσουμε πραγματικά. Αρκεί να τον αναζητάμε καθημερινά στα πιο απλά πράγματα με όλη μας την καρδιά. Δεν θέλει light αισθήματα, ψεύτικες υποσχέσεις ούτε και μίζερες διαθέσεις.

Θα τον δείς να αποφεύγει κάθε είδους υποκινούμενη πράξη που στόχο έχει το συμφέρον και θα τον βρείς να συχνάζει σε μέρη απλά και με λίγους για συντροφιά και ας δηλώνει πως λατρεύει την φασαρία του κόσμου! Του αρκεί απλά να τον φροντίζεις λέει και μάλιστα λίγο περισσότερο εκείνες τις δύσκολες στιγμές που όλα μοιάζουν μαύρα και εκείνος χωρίς δεύτερη σκέψη είναι και θα είναι πάντα έτοιμος για να φωτίσει ακομα και τις πιο γκρίζες σου στιγμές!

Εκείνος ξέρει πότε και πού θα σε βρεί. Εσύ; Άν ακόμα αναρωτίεσαι, ο Αύγουστος βρίσκεται μέσα σου! Και άν δυσκολεύσαι να τον βρείς είναι καιρός για εσένα να τον φτιάξεις! Φρόντισε μόνο να τον σπαταλίσεις έξυπνα και όπως του αξίζει και μην ξεχάσεις να βάλεις μέσα σε αυτόν όση περισσότερη αγάπη αντέχεις!

Καλό Καλοκαίρι λοιπόν σε όσους συνεχίζουν να ονειρεύονται, να επιθυμούν και να αναζητάνε όμορφες και αληθινές στιγμές!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου