Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Τι είναι το σοκ της ψυχής;

Είναι το περίεργο συναίσθημα εκμηδένισης που νιώθει ο σύντροφος σας και μπορεί να τον κάνει να προχωρήσει από την σχέση και να σας αποφύγει. Μπορεί επίσης να το βιώσει και μόνο ο ένας σε μια σχέση.

Συχνά αυτό το συναίσθημα έχει την ικανότητα να καταστρέφει την σχέση αν δεν κρίνεται σωστά.

Παραδείγματα
Πάντα παρερμηνεύεται πως μόνο αυτός που κυνηγά να σώσει την σχέση βιώνει το σοκ της ψυχής. Αυτός που θέλει να φύγει από την σχέση το βιώνει και αυτός αλλά για τον καθένα είναι λίγο διαφορετικό. Αυτός που θέλει να φύγει απλώς κρύβει την αγωνία του ενώ αυτός που θέλει να διατηρήσει την σχέση δεν μπορεί να την κρύψει.

Η επικοινωνία είναι το πιο ζωτικό κομμάτι κάθε σχέσης, έτσι το σοκ μπορεί εύκολα να αντιμετωπιστεί. Ακόμα ένας καλός τρόπος για να το απομακρύνετε είναι να μην αφήσετε τα συναισθήματα οργής να σας καταβάλλουν.

Αιτίες του σοκ
Τις περισσότερες φορές είναι το αποτέλεσμα των ανασφαλειών που βρίσκονται μέσα στον ένα. Υπάρχουν και αρκετές άλλες αιτίες όπως οι φόβοι στο μυαλό αυτού που θέλει να φύγει που προκαλούν τον χωρισμό.

Μπορεί να η εξουθένωση του παρελθόντος να τον κάνει να μην εμπιστεύεται κανέναν. Μπορεί όμως να αντιμετωπιστεί σωστά. Είστε λυπημένοι τώρα, αλλά δεν θα είστε λυπημένοι για πάντα.

Πώς να σταματήσετε το σοκ της ψυχής;
Μπορεί πάντα να κλονιστεί αν και τα δύο άτομα αποφασίσουν να μείνουν στην σχέση και να κάνουν ένα τέλειο τέλος. Αυτός που θέλει να φύγει από την σχέση πρέπει να συνειδητοποιήσει πως το άτομο με το οποίο έχει σχέση είναι ακριβώς το ίδιο άτομο που ήταν πριν.

Επίσης, αυτός που κυνηγά να την διατηρήσει πρέπει επίσης να καταλάβει πως ο λόγος για τον οποίο θέλει να φύγει ο άλλος μπορεί να είναι κάποιος χωρισμός όταν ήταν πιο μικρός ή απλώς ένα φοβερό παρελθόν. Χρειάζεται να μείνετε μαζί. Μείνετε μαζί και όλα θα λειτουργήσουν σωστά χωρίς κάποια επιπλέον προσπάθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου