Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Αναρωτιέμαι αν ξέρεις πόσο αλλάζει ο κόσμος με το γέλιο σου

Χάρηκα τόσο πολύ που έπεσε αυτό το αστέρι. Γέλασε η ψυχή μου! Όλες οι αρνητικές σκέψεις έφυγαν αμέσως. Ίσως γιατί πίστεψα πως η ευχή μου θα βγει αληθινή. Ποτέ δεν ξέρεις! Τα αστέρια κι ο ουρανός, έχουν μια αλλιώτικη δύναμη. Μια όμορφη δύναμη που μπορεί να σε κάνει να χαμογελάσεις.
 
Και μετά σε κοίταξα που γελούσες. Κι ο κόσμος έγινε ακόμα πιο όμορφος! Δεν ξέρω γιατί, μα χαμογέλασες κι όλα χαμογέλασαν μαζί σου.

Μια θετική αύρα κατέκλυσε τον χώρο! Δεν νομίζω να είναι έρωτας. Δεν γίνεται. Μα είναι σίγουρα κάτι όμορφο. Μη με ρωτάς, δεν θα ψάξω τί. Απλά θα μαγεύομαι κάθε φορά περισσότερο, από τον τρόπο που γελάς.
 
Γι’ αυτό σου λέω, άσε απλά τη μαγεία να κάνει τη δουλειά της. Μη ρωτάς πώς και γιατί. Αν ήξερα, δεν θα υπήρχε νόημα. Το μόνο που ξέρω προς το παρόν, είναι πως το γέλιο σου μοιάζει με ένα έναστρο ουρανό. Μοιάζει με μια πανέμορφη, ήσυχη ακρογιαλιά. Μοιάζει με όλα τα όμορφα που με μαγεύουν…
 
Αναρωτιέμαι αν ξέρεις πόσο αλλάζει ο κόσμος με το γέλιο σου. Μην το αφήνεις να σβήσει. Σου πάει πολύ!
 
Και μην ξαναπείς πως οι ευχές δεν βγαίνουν αληθινές. Όλα μπορούν να συμβούν. Γι’ αυτό και 'γω θα χαμογελάω. Ότι κι αν συμβεί!
 
Δεν είναι έρωτας, το ξέρω. Είναι νωρίς γι’ αυτό. Μα ότι κι αν είναι, μ’ αρέσει! Αποφάσισα απλώς να ζήσω την στιγμή. Να απολαύσω όλα τα αστέρια του ουρανού, κι όλες τις πανέμορφες ακρογιαλιές του νησιού. Να δω πέρα από τον ορίζοντα και να χαμογελάσω. Γιατί αυτή η ζωή, θέλει μονάχα ένα χαμόγελο κι ένα φιλί.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου