Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Η αδελφή ψυχή σου είναι αυτός που δεν μπορείς να ανεχτείς

Αν αναζητήσετε τον ορισμό της αδελφής ψυχής στο λεξικό, πιθανώς να βρείτε το παρακάτω:

«Μια αδελφή ψυχή είναι το άτομο με τον οποίο έχετε ένα βαθύ συναίσθημα φυσικής έλξης, αγάπης, οικειότητας, σεξουαλικότητας και πνευματικότητας

Υπάρχουν τόσες πολλές παρερμηνείες για τις αδελφές ψυχές και οι περισσότερες από αυτές υπάρχουν επειδή τείνουμε να εξιδανικεύουμε τους ανθρώπους και τις σχέσεις, αναγκάζοντας τον εαυτό μας να ζήσει σε ένα φανταστικό κόσμο που αργά ή γρήγορα μας συντρίβει.

Όταν οι περισσότεροι από εμάς φανταζόμαστε ένα ζευγάρι αδελφών ψυχών, τείνουμε να σκεφτόμαστε τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα, τον Τριστάνο και την Ιζόλδη, ή την Πεντάμορφη και το Τέρας.

Η ένταση του ρομαντισμού αυτών των ζευγαριών μας κάνει να σκεφτούμε ότι η ιστορία αγάπης μας μπορεί να είναι τόσο μαγική και μοναδική όσο η δική τους και αυτό μας ωθεί στον φαύλο κύκλο των κακών και αποτυχημένων σχέσεων που μας αφήνουν πληγωμένους και απογοητευμένους.

Αλλά ενώ αυτές οι αναζωογονητικές και συχνά τραγικές ιστορίες αγάπης μας δίνουν μια λάμψη ελπίδας πως και οι δικές μας ιστορίες θα είναι τόσο μαγευτικές, στην πραγματικότητα, παλεύουμε με τους ρομαντισμούς που είναι ανεπαρκείς στην καλύτερη περίπτωση και εντελώς ασυμβίβαστοι στην χειρότερη.

Οπότε, γιατί να μην αναζητήσουμε κάτι διαφορετικό για την ψυχή.

Μας μιλά για το πώς είμαστε όλοι έτοιμοι να συναντήσουμε την αδελφή ψυχή μας αλλά οι ιδέες που έχουμε μπορούν να μας οδηγήσουν στο να παραστρατήσουμε εντελώς.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η αδελφή ψυχή είναι ένας ρομαντικός σύντροφος με τον οποίο έχουν ένα ευτυχισμένο τέλος. Μπορεί να εμφανιστεί έτσι, αλλά αυτοί που μας πιέζουν περισσότερο είναι επίσης αδελφές ψυχές.

Αδελφή ψυχή είναι κάποιος που σας βοηθά να εξελίξετε την ψυχή σας. Όταν τον κοιτάτε με αυτή την ιδέα, μπορείτε να δείτε πως διευρύνει το είδος σχέσης που έχετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου