Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

Ο σκοπός σου θα σε βρει

Ο σκοπός σου θα σε βρει. Αυτό είναι αλήθεια, αλλά πρέπει να γνωρίζετε τι παρουσιάζεται μπροστά σας και να ξέρετε πώς να διαβάζετε τις υποδείξεις που λαμβάνετε!

Γινόμαστε αυτό που σκεφτόμαστε όλη την μέρα. Ποιες σκέψεις έχετε που σας εμποδίζουν να αισθάνεστε ότι έχετε βρει τον στόχο της ζωής σας; Για παράδειγμα, αν νομίζετε ότι έχετε χωριστεί από τον στόχο σας και ότι απομακρύνεστε από την κατεύθυνση της ζωής σας, τότε αυτό ακριβώς θα προσελκύσετε.

Ας υποθέσουμε, αντί γι αυτό, ότι γνωρίζετε πως αυτό είναι ένα σκόπιμο σύμπαν όπου οι σκέψεις, τα συναισθήματα και οι πράξεις σας αποτελούν μέρος της ελεύθερης βούλησης σας και επίσης συνδέονται με την δύναμη της πρόθεσης. Ας υποθέσουμε ότι οι σκέψεις του ότι δεν έχετε στόχο είναι στην πραγματικότητα μέρος του σκοπού σας. Ακριβώς όπως η σκέψη του να χάσετε κάποιον σας κάνει να τον αγαπάτε ακόμα περισσότερο, ή μια ασθένεια σας κάνει να φροντίζετε την υγεία σας, ας υποθέσουμε ότι χρειάζεστε τη σκέψη της ασημαντότητας για συνειδητοποιήσετε την αξία σας.

Όταν είστε αρκετά αφυπνισμένοι για να αμφισβητήσετε τον σκοπό σας και να ρωτήσετε πως θα συνδεθείτε με αυτόν, ωθείστε από την δύναμη της πρόθεσης. Η ίδια η πράξη αμφισβήτησης του γιατί βρίσκεστε εδώ αποτελεί ένδειξη ότι οι σκέψεις σας ωθούν να επανασυνδεθείτε με το πεδίο της πρόθεσης σας. Ποια είναι η πηγή των σκέψεων σας σχετικά με τον σκοπό σας; Γιατί θέλετε να αισθάνεστε πως έχετε έναν στόχο; Γιατί η αίσθηση του σκοπού θεωρείται ως η υψηλότερη ιδιότητα ενός πλήρως λειτουργικού ατόμου;

Η πηγή των σκέψεων είναι μια άπειρη δεξαμενή ενέργειας και νοημοσύνης. Κατά μία έννοια, οι σκέψεις για τον σκοπό σας είναι στην πραγματικότητα ο ίδιος ο σκοπός που προσπαθεί να επανασυνδεθεί μαζί σας. Η εσωτερική σας ύπαρξη ξέρει γιατί βρίσκεστε εδώ, αλλά ο εγωισμός σας ωθεί να κυνηγήσετε τα χρήματα, το κύρος, την δημοτικότητα και τις αισθητικές απολαύσεις και χάνετε τον σκοπό της ζωής σας. Μπορεί να νιώθετε ικανοποιημένοι και να έχετε κερδίσει φήμη, αλλά μέσα σας υπάρχει ένα ερώτημα που σας βασανίζει: «Μόνο αυτό υπάρχει;»

Το να εστιάσετε στις απαιτήσεις του εγωισμού σας κάνει να νιώθετε ανεκπλήρωτοι. Βαθιά μέσα σας, στο επίπεδο της ύπαρξης σας, είναι αυτό που σκοπεύετε να γίνετε και να πετύχετε. Σε αυτό το εσωτερικό μέρος, είστε συνδεδεμένοι με την δύναμη της πρόθεσης σας. Θα σας βρει.

Κάντε μια συνειδητή προσπάθεια να επικοινωνήσετε μαζί της και να την ακούσετε. Εφαρμόστε να γίνετε αυτό που είστε στην πηγή της ψυχής σας. Πάτε στο επίπεδο της ψυχής σας, όπου η πρόθεση και σκοπός ταιριάζουν τόσο τέλεια ώστε πετυχαίνετε την επιφοίτηση απλώς γνωρίζοντας το.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου