Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Όσο κυνηγάς τον οργασμό δεν έρχεται

Οργασμός, αυτό το εκρηκτικό μυστήριο. Άλλοι πιστεύουν πως οι γυναίκες είναι πιο εγκεφαλικές στο σεξ, άλλοι θεωρούν πως ο κάθε άνθρωπος λειτουργεί με τον τρόπο του ανεξαρτήτως φύλου.

Με βάση μια σχετική έρευνα που έγινε για το συγκεκριμένο ζήτημα τελικά ίσως να έχει μεγάλη δόση αλήθειας κι η πρώτη περίπτωση. Δε θα παραθέσω εδώ στοιχεία, ποσοστά, δείγματα και πειράματα γιατί η κατάσταση θα ξεφύγει πολύ απ’ το κυρίως θέμα κι ύφος.

Δεν είναι λίγες οι φορές –ίσως πιο συχνά στις γυναίκες με βάση την πιθανότητα να ισχύει πως λειτουργούν τελικά πιο εγκεφαλικά απ’ ό,τι οι άντρες– που παρατηρείται μια γενικότερη κατάσταση άγχους γύρω απ’ το θέμα της κορύφωσης. Συμβαίνει το γυναικείο κορμί να θεωρείται πιο πολύπλοκο απ’ το αντρικό σε ό,τι έχει να κάνει με ερωτογενείς ζώνες και τον τρόπο χειρισμού τους. Θεωρείται πως μια γυναίκα είναι ανεξερεύνητη Γη με άπειρα κρυμμένα μυστικά προς ανακάλυψη τα οποία με τις κατάλληλες κινήσεις μπορούν να απογειώσουν τόσο την ίδια όσο και το ταίρι της.

Κι όταν μιλάμε για κατάλληλες κινήσεις εννοούμε πως η καθεμία έχει τον τρόπο της, το χρόνο της και σίγουρα καμία δεν μπορεί εύκολα να ευχαριστηθεί καταστάσεις που θυμίζουν ξεπέτα με μοναδικό στόχο την ικανοποίηση του άλλου, ακόμη κι αν πρόκειται πρακτικά για ένα απλό one night stand. Ίσως σε ορισμένους ανθρώπους ο τρόπος προσέγγισης μιας γυναίκας κι η ανακάλυψη των κουμπιών της να φαντάζει βουνό. Όπως όλες οι καταστάσεις όμως έτσι κι αυτή είναι πολυπαραγοντική και σίγουρα δε θέλει τόσο κόπο όσο τρόπο. Το πρώτο βήμα και για τους δυο είναι να αφεθούν στη στιγμή και στην ενέργεια που εκπέμπουν τα κορμιά τους την ώρα που είναι έτοιμα να ενωθούν ώστε το ένστικτό τους σιγά-σιγά να τους καθοδηγήσει συμβάλλοντας στην εξερεύνηση των σωμάτων και της ηδονής.

Όσο αγχώνεται κανείς και κυνηγάει τον οργασμό τόσο αυτός του ξεφεύγει κι είναι φυσικά λογικό. Όταν μπλοκάρει ο εγκέφαλος, όταν πλημμυρίζει το μυαλό με σκέψεις κι ανησυχίες, επόμενο είναι να σκαλώσει και το κορμί το οποίο ανταποκρίνεται σε ό,τι συμβαίνει στο κεφάλι μας. Το παν, λοιπόν, είναι να καταφέρεις να χαλαρώσεις για να μπορέσεις κατ’ επέκταση να απολαύσεις το ταξίδι.

Δυο άνθρωποι που θέλουν να μοιραστούν τα πάντα τους μόνο αν είναι ανοιχτοί μεταξύ τους θα μπορέσουν τελικά να προσφέρουν και να λάβουν ευχαρίστηση. Μην έχεις την απαίτηση από πριν ο άλλος να ξέρει τι σου αρέσει και τι όχι, μαζί καλείστε να βρείτε τα πατήματά σας. Όπως κι ο σύντροφός σου –μόνιμος, ημιμόνιμος ή της μιας βραδιάς– δε θα βοηθήσει σε τίποτε αν το μόνο πράγμα που έχει στο μυαλό του είναι πώς θα ευχαριστηθεί ο ίδιος αφήνοντας εσένα στη μοίρα σου. Μη φοβάσαι να καθοδηγήσεις αν χρειαστεί, μη φοβάσαι να πειραματιστείς ως εκεί που γουστάρεις, μη σε πιάνει βιασύνη και μην πιέζεις καταστάσεις. Το ίδιο ισχύει και για τους δυο. Δοκιμάστε τα πάντα χωρίς άγχος κι ό,τι βγει.

Όλα τα παραπάνω «μην» δεν είναι απαγορευτικοί κανόνες, αλλά στην ουσία τους βοηθούν στοιχειωδώς και τα δυο μέλη αυτής της ενεργειακής χορογραφίας που λέγεται σεξ να αφεθούν και να απολαύσουν τη στιγμή. Να απολαύσουν αγγίγματα, φιλιά, χάδια τολμηρά, άλλοτε πιο βασανιστικά, άλλοτε άγρια και παθιασμένα, να απολαύσει τελικά ο ένας τον άλλον στο έπακρο. Όσο θα ανταλλάζονται παιχνίδια και γεύσεις ο ένας θα είναι εκεί, παρών, μόνο για τον άλλον. Ούτε για την προσωπική του και μόνο καύλα, ούτε με ψυχαναγκαστικό στόχο τον οργασμό. Αν όλο το υπόλοιπο πακέτο είναι γεμάτο άγχος κι ανησυχία τότε δεν υπάρχει περίπτωση να επέλθει ποτέ το πολυπόθητο όσο κι αν νομίζουν οι δύο πως τα δίνουν τελικά όλα.

Δε λέει τίποτε το να χτυπιέσαι άσκοπα αν δεν έχεις πρώτα συγχρονιστεί με τον άλλον ενεργειακά, σωματικά κι αν δεν έχεις καταφέρει να ησυχάσεις τις σκέψεις σου. Δε χωράει τίποτε άλλο μεταξύ σας πέρα από εσάς τους ίδιους και το πόσο τελικά θέλει ο ένας τον άλλον χωρίς αυτό να σας μπλοκάρει ακόμη πιο πολύ, μιας και πολλές φορές όσο περισσότερο θέλουμε κάτι τόσο πιο πολύ αυτό μας αγχώνει.

Λένε πως και το σεξ ακόμη είναι θέμα χημείας. Αν αυτή υπάρχει μεταξύ δυο ανθρώπων, λοιπόν, τότε τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα σχεδόν από μόνα τους. Σε μια τέτοια περίπτωση θα παρατηρήσει κανείς ακόμη και τον πιο μπλοκαρισμένο άνθρωπο με τον καιρό να αφήνεται και τελικά να παραδίδει τα όπλα και τις άμυνές του στο ταίρι του. Το οποίο με τη σειρά του δε θα νιώθει πως ταξιδεύοντας στο κορμί του συντρόφου του είναι σαν να ψάχνει φως στο τούνελ, αλλά πως η διαδρομή κι οι στάσεις που κάνει κατά τη διάρκεια είναι η ίδια η ουσία του ταξιδιού, η ίδια η ηδονή.

Κάπως έτσι, χωρίς καν να επιδιώκεται, έρχεται ο οργασμός ως φυσικό επακόλουθο μιας τόσο ενεργειακής όσο κι ωμά σαρκικής ένωσης, αφού δεν αποκλείει το ένα το άλλο όπως λανθασμένα πιστεύεται από μερικούς. Όταν η κορύφωση γίνεται αυτοσκοπός είναι σαν να ξεχνάει κανείς τη διαδικασία που την προκαλεί. Τα προκαταρκτικά, ας πούμε, μόνο δευτερεύοντα δεν είναι και μέσα από αυτά θα κατανοήσει καλύτερα κάποιος τι προτιμά και τι όχι το κορμί που ποθεί. Τι είναι εκείνο που θα το κάνει να ανατριχιάσει, πώς ερεθίζεται, πόσο γρήγορα ή αργά, άγρια ή ήρεμα κάθε φορά νιώθει πως θέλει να του φέρονται, σε ποια σημεία του αν επικεντρωθεί θα προκληθούν εκείνες οι συσπάσεις ηδονής που τρελαίνουν και τους δυο.

Όταν αφήνεσαι στη γλώσσα του σώματος εκείνη θα σου πει τι να κάνεις. Τη μοιραία στιγμή ακούς μόνο αυτή, καμία ανησυχία, κανένα άγχος δεν έχει θέση μέσα σου. Βίωσε στο έπακρο όλα όσα σου κάνει ο σύντροφός σου και δώσε του να καταλάβει τα πού και τα πώς σου.

Να είσαι εκεί όταν σε φιλάει στο λαιμό, να είσαι εκεί όταν σε χαϊδεύει απαλά κάτω απ’ την μπλούζα, να είσαι εκεί όταν θα μείνετε κι οι δυο γυμνοί, να είσαι εκεί όταν θα κατέβει να σε γλείψει, να είσαι εκεί όταν θα καταλήξει να σε χαϊδεύει σ’ εκείνο το σημείο που θα σε κάνει να θες να παρακαλέσεις για περισσότερα, να είσαι εκεί όταν θα μπει μέσα σου, να είσαι εκεί∙ χαλαρή, ήρεμη και αγριεμένη για τους σωστούς λόγους.

Να είστε κι οι δυο εκεί όχι ο καθένας για τον εαυτό του, αλλά ο ένας για τον άλλον. Κάπως έτσι όλα θα γίνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου