Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Στο φλερτ να προκαλείς ερωτική επιθυμία όχι συμπάθεια

Σχετική εικόναΤο φλερτ αποτελεί την πιο ενδιαφέρουσα, αλλά παράλληλα και την πιο δύσκολη περίοδο μιας ερωτικής γνωριμίας. Ενδιαφέρουσα, γιατί υπάρχει έντονη επικοινωνία, ενθουσιασμός κι αγωνία και δύσκολη, γιατί μπορεί πολύ εύκολα να παρεξηγηθεί κάποιος και να παρερμηνεύσει τη συμπεριφορά και τα λεγόμενα του άλλου, μιας και δεν έχει πλήρη εικόνα για εκείνον.

Ο βασικός κανόνας του φλερτ είναι να δείχνουμε απ’ την αρχή την ερωτική επιθυμία μας για τον άλλο. Θα μου πείτε, μα για να φλερτάρουμε εννοείται ότι ποθούμε τον άλλο. Κάνουμε όμως ένα βασικό λάθος αρκετοί και δεν είναι άλλο απ’ τη βιασύνη. Βιαζόμαστε να δεθούμε με τον άλλο, να αισθανθούμε πράγματα, να περάσουμε στο επόμενο επίπεδο της γνωριμίας μας και ξεχνάμε ότι το πρώτο και κύριο στοιχείο μιας ερωτικής επαφής είναι η σωματική έλξη και η πρόκληση σεξουαλικής επιθυμίας.

Πρόκληση σεξουαλικής επιθυμίας δεν είναι να ποζάρω αισθησιακά μέχρι να ερεθίσω τον άλλο, ούτε να κυκλοφορώ με σέξι ενδυμασία και να επιδεικνύω το σώμα μου. Δεν είναι ούτε το σεξ απ’ την πρώτη βραδιά. Είναι να νιώθεις όμορφα με τον εαυτό σου, να αισθάνεσαι ποθητός και να προκαλείς τη σωματική επιθυμία στον άλλο μέσω της επικοινωνίας και της σωματικής επαφής.

Η γλώσσα του σώματος λέει πολλά και καλό είναι να χρησιμοποιούμε το σώμα μας για να διευκολύνουμε τον άλλο να καταλάβει τι θέλουμε. Όσο μεγαλύτερη άνεση έχουμε στις χειρονομίες, στα αγγίγματα, στο ακούμπισμα του ώμου, στα χάδια, στα γέλια, στο ψιθύρισμα στο αυτί, αλλά κι όση μεγαλύτερη οικειότητα υπάρχει, τόσο το καλύτερο.

Τα ερωτικά υπονοούμενα είναι απαραίτητα στοιχεία της επικοινωνίας κατά την περίοδο του φλερτ. Δεν εννοούμε τις φτηνές ατάκες που κυκλοφορούν και τις πλασάρουν πολλοί ως μότο τους για να ρίξουν κάποιον στο κρεβάτι εύκολα. Εννοούμε εκείνον τον κώδικα που αναπτύσσεται μεταξύ δυο ανθρώπων και μπορεί να τους διεγείρει εγκεφαλικά, τις συζητήσεις που μαγεύουν το μυαλό τους και τα ερωτικά μηνύματα που αντιλαμβάνονται μόνο οι ίδιοι.

Το βλέμμα παίζει κυρίαρχο ρόλο. Όταν κοιτάζεις τον άνθρωπο που σε ενδιαφέρει τον κοιτάς με πόθο κι η επιθυμία σου αποτυπώνεται στο κοίταγμά σου. Το άρωμά σου, η αύρα σου, το χαμόγελό σου, ακόμη και οι κινήσεις σου μπορούν να προκαλέσουν ερωτική έλξη.

Κι ερχόμαστε στο τι κάνουμε λάθος, γιατί η αλήθεια είναι ότι πέφτουμε πολύ εύκολα στην παγίδα, ειδικά αν είμαστε τρελά ενθουσιασμένοι και δε χρησιμοποιούμε καθόλου τακτική.

Πολλές φορές, η ανάγκη μας να δεσμευτούμε είναι τέτοια που ξεχνάμε να δώσουμε χρόνο στον άλλο να μας γνωρίσει. Περνάμε σε συζητήσεις και χαρακτηριστικά μας, που ο άλλος θα έπρεπε ν’ ασχοληθεί μ’ αυτά αργότερα. Του μαγειρεύουμε απ’ το πρώτο ραντεβού ή του αποκαλύπτουμε στοιχεία για την οικογένειά μας ή προσωπικά μας δεδομένα.

Θέλουμε να μας συμπαθήσει; Να γίνουμε φίλοι; Να κάνουμε παρέα; Να του δείξουμε ότι είμαστε καλά παιδιά; Όλα αυτά μετράνε σε κάθε ανθρώπινη σχέση, στην ερωτική όμως ή σε εκείνη που εμείς θέλουμε να γίνει ερωτική, οφείλουμε να είμαστε ξεκάθαροι με τον εαυτό μας και να εκφράζουμε με ειλικρίνεια και τόλμη την ερωτική μας επιθυμία.

Δε χρειάζεται να δείξουμε ότι είμαστε καλά παιδιά, ούτε νοικοκυρόπαιδα, ούτε ότι είμαστε εργατικοί, ούτε ότι έχουμε ευρύ, κοινωνικό κύκλο. Θα μας συμπαθήσει ο άλλος, θα μας εκτιμήσει, θα πει και μια καλή κουβέντα, αλλά ερωτικά δε θα μας δει.

Το σημαντικό κατά τη διάρκεια του φλερτ είναι το ερωτικό παιχνίδι. Να δημιουργούμε στον άλλο εικόνες, να του ξυπνάμε ένστικτα και να διεγείρουμε τη σκέψη και το σώμα του μέσω της επικοινωνίας. Το καλό παιδί που κρύβουμε μέσα μας, αν του αρέσουμε, θα το γνωρίσει εν καιρώ. Ο πόθος πρέπει να ξυπνήσει και τα υπόλοιπα θα ‘ρθουν!

Γι’ αυτό, λοιπόν, μη βιάζεστε να εμπλακείτε συναισθηματικά με κάποιον. Χαρείτε το παιχνίδι της αποπλάνησης, βάλτε όλη σας την τέχνη και τη σαγήνη για να κατακτήσετε το στόχο σας και μην ξεχνάτε ότι στο φλερτ είμαστε πάνω απ’ όλα εραστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου